Azerion tilt machine learning naar een hoger niveau met AWS Cloud

Azerion heeft 16.000+ games naar de AWS Cloud verplaatst om de game-ervaring van miljoenen maandelijks actieve gebruikers te verbeteren

| AWS | 2 min | 19 januari 2022 16:21
Copyright: AWS
Azerion, het digitale entertainment- en mediaplatform, kondigt aan dat het Amazon Web Services (AWS) heeft geselecteerd als voorkeurscloudprovider. Samen met AWS richt Azerion zich op drie belangrijke pijlers: kostenoptimalisatie, time-to-market en security. Deze focus is gekozen met het doel om nieuwe games sneller op de markt te brengen en tegelijkertijd de ervaringen van gamers met bestaande games te verbeteren.

Azerion vond, door te werken met AWS, een oplossing om hun IT-investering te kunnen monitoren en verlagen. Met behulp van AWS zijn de IT-kosten van Azerion in slechts twee jaar tijd met ongeveer een derde verminderd. Daarnaast heeft Azerion het merendeel van de prioriteiten van het team kunnen richten op het verbeteren van producten in plaats van het beheer van het IT-platform en de infrastructuur. Dit heeft ertoe geleid dat Azerion ongeveer 75% meer tijd kon besteden aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Een samenwerking tussen Azerion en het prototype team van AWS heeft een ‘proof of concept’ opgeleverd met behulp van Amazon Sagemaker, Amazon EMR en Amazon ECS services. Het resultaat van deze gezamenlijke inspanning is een machine learning-oplossing voor het voorspellen van de kans op een advertentieverkoop voor uitgaande advertentiebiedingsverzoeken. Door het afremmen van het volume van biedingsverzoeken waarvan de kans op een betaalde impressie het kleinst wordt geacht, is er een daling van ongeveer 30% in de kosten voor uitgaand verkeer. In aanvulling hierop zijn verdere besparingen mogelijk op computationele middelen die nodig zijn om de verbindingen op afstand te onderhouden, naast aanzienlijke verbeteringen in de responstijden van het Azerion platform. De migratie van de ad server workloads naar infrastructuur die gebruik maakt van Graviton processors, uniek voor de cloud systemen van AWS, resulteerde in naar schatting een extra besparing van 10% op de computationele kosten, vergeleken met de eerder gebruikte x86-64 gebaseerde architectuur.

Daan Boekestein, VP Product bij Azerion, zegt: "Alles bij Azerion draait in de AWS Cloud - alle systemen en alle data. Wanneer je een snelgroeiend bedrijf bent, zijn IT-robuustheid, wendbaarheid en financiële optimalisatie van groot belang. Door gebruik te maken van AWS Cloud kan ons team zich richten op het bieden van toegevoegde waarde aan miljoenen van onze gamers wereldwijd en het kunnen ontwikkelen van een unieke game-ervaring door snel te innoveren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.