Etteplan neemt Cognitas over van Canon en wordt een marktleider in technische documentatie in Duitsland

De overname versterkt de positie van Etteplan in Duitsland en zet onze strategische investeringen in Centraal-Europa voort

| Etteplan | 3 min | 20 januari 2022 14:50
Copyright: Etteplan
Etteplan heeft Cognitas GmbH, een Duits bedrijf voor levenscyclusbeheer van technische informatie, overgenomen van Canon Germany GmbH. De overname versterkt de positie van Etteplan in Duitsland en zet onze strategische investeringen in Centraal-Europa voort. Met de overname worden we een marktleider in technische documentatie in Duitsland en versterken we onze leidende positie in Europa.

Cognitas, opgericht vanuit Siemens in 2000 en eigendom van Canon Duitsland sinds 2014, is een toonaangevend Duits consultancy-bedrijf met een jaaromzet van ongeveer 15 miljoen euro met 200 professionals in consulting en het schrijven en beheren van technische informatie. Partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet te publiceren.

“De overname is in lijn met de groeistrategie van Etteplan omdat het onze expertise aanvult en onze internationale aanwezigheid vergroot. Cognitas brengt ons nieuwe klanten die nieuw potentieel brengt en onze mogelijkheden om technische documentatieoplossingen en diensten aan een breder scala van klanten te leveren aanzienlijk versterken. Met de overname versterken we ook onze leidende positie op het gebied van technische documentatie in Europa”, zegt Juha Näkki, President en CEO van Etteplan.

Na de overname heeft Etteplan wereldwijd meer dan 850 experts in dienst op verschillende gebieden van technische documentatie in zes landen.

“Etteplan is een marktleider in technische documentatie in Finland en in Nederland, en de acquisitie met Cognitas maakt ons ook in Duitsland een marktleidend bedrijf. Cognitas is een van de beste bedrijven op het gebied van technische documentatie en een voorloper in het ontwikkelen van digitale diensten voor technische documentatie in Duitsland. We verwelkomen het personeel van Cognitas graag bij ons”, zegt Mikael Vatn, SVP, Technical Documentation Solutions, Etteplan.

"We zijn blij met de overeenkomst die we nu hebben en bieden Cognitas GmbH het ideale platform om haar succesverhaal voort te zetten, als een integraal onderdeel van Etteplan, om haar strategische expansie- en groeistrategie in Duitsland voort te zetten", zegt Rainer Führes, algemeen directeur, Canon Duitsland.

“We zijn verheugd deel uit te maken van Etteplan, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van technische documentatie in Europa. We zullen een goed nieuw onderkomen hebben in een zich snel ontwikkelend groeiend bedrijf waar technische documentatie een van de belangrijkste bedrijfsgebieden is”, zegt Bernhard Huber, Managing Director van Cognitas.

Na de overname opereert Etteplan in 16 verschillende steden in Duitsland en heeft daar meer dan 400 technische experts in dienst, waarvan bijna 250 gespecialiseerd in technische documentatie. Etteplan begon zijn activiteiten in Duitsland door de overname van de technische documentatieactiviteiten van Arvato AG in 2015. In 2019 breidde Etteplan zijn activiteiten in Duitsland uit naar engineeringdiensten en nam EMP Engineering Alliance over. In mei 2021 nam Etteplan technisch documentatiespecialist F.I.T. Fahrzeug Ingenieurtechnik GmbH, gespecialiseerd in overheidsvoertuigen en de defensie-industrie. In september 2021 nam Etteplan BST Buck Systemtechnik GmbH over, gespecialiseerd in softwareontwikkeling, procesautomatisering en hardware-engineering.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Etteplan
Etteplan levert oplossingen voor industriële apparatuur en plant engineering, software en embedded systems, en technische-documentatieoplossingen aan wereldwijd toonaangevende bedrijven in de high tech en maakindustrie. Onze services zijn erop gericht om de concurrentiepositie van de producten, services en engineering processen van onze klanten te verbeteren gedurende de gehele product lifecycle. De resultaten van de innovatieve engineering van Etteplan vindt men terug in een groot aantal industriële oplossingen en dagelijkse producten.
Meer over Etteplan
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.