Deze technologie gaat ons leven en ons werk veranderen

VMware’s vooruitblik op 2022

| VMware | 4 min | 20 januari 2022 17:01
Copyright: VMware
Het is inmiddels gebruikelijk dat techbedrijven zo rond de jaarwisseling vooruitkijken naar wat er komen gaat. Ook bij VMware is het tijd om met enkele collega’s en onze klant Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) te kijken wat we het komende jaar verwachten op het gebied van technologie.

Het Nederlands Kanker Instituut

“Een belangrijk aandachtsgebied van het NKI zal de toepassing van AI en ML zijn om kanker te herkennen door middel van beeldvorming en onderzoeksmodellen. Deze technologieën kunnen de automatische analyse van medische beelden ondersteunen, waardoor zorgverleners betere beslissingen kunnen nemen. Daarnaast helpt het bij de celanalyse om de oorsprong van kanker beter te begrijpen.

Om onderzoekers te ondersteunen bij het uitvoeren van hun werk, hebben we een krachtige infrastructuur nodig voor een breed scala aan workloads. Het moet een schaalbare en veilige omgeving zijn die gegevensuitwisseling met andere instellingen ondersteunt. We moeten samenwerken om onze impact te vergroten. Netwerkvirtualisatie, containerisatie en het delen van één enkel platform met isolatie van de workload zijn allemaal technologieën die we de komende jaren hopen te benutten. Deze nieuwe technologische mogelijkheden zorgen ervoor dat onderzoekers flexibeler en veiliger kunnen werken om onze missie - een remedie voor elke kanker - in de nabije toekomst te helpen realiseren.” - Roel Sijstermans, IT-manager, Het Nederlands Kanker Instituut.

Cloud

“De meeste bedrijven hebben al oplossingen gevonden voor de portabiliteit van applicaties tussen clouds (hoewel sommige omgevingen meer bevorderlijk zijn voor app-migratie dan andere). Dataportabiliteit blijft echter de grote uitdaging. Traditionele opslagsystemen kunnen geen cloud-achtige ervaring bieden. Ze hebben te maken met beperkende, vaste hardware. Dit resulteert in data die vast zit, gestrande capaciteit, beperkte schaalbaarheid en elasticiteit, complex beheer en hoge kosten. De overgang naar het multi-cloud/zettabyte-tijdperk zal deze beperkingen alleen maar verergeren. In de komende twee jaar zullen we echter de opkomst meemaken van een cloud-agnostische federatieve datafabric, waarmee organisaties op nieuwe manieren met hun data aan de slag kunnen en die geen belemmering meer vormen voor het succesvol operationaliseren van een multi-cloud-architectuur.” - Marc Fleischmann, Cloud CTO, VMware.

Anywhere Workspace

“Een van de belangrijkste trends die we voorspellen die direct de eindgebruikers raakt, is de brede acceptatie van wachtwoordloze authenticatie. De meeste aanvallen kunnen immers worden voorkomen door sterkere authenticatiemethoden te gebruiken. Wachtwoordloze authenticatie is een type multifactorauthenticatie waarbij het wachtwoord van de gebruiker wordt vervangen door een andere factor. Dat is meestal een client-side certificaat dat ontgrendeld wordt via biometrie. Hierdoor kunnen gebruikers zich de hele dag door authenticeren via een vingerafdruk of gezichtsscan, in plaats van een constant roulerend wachtwoord te onthouden of een authenticatie-app te gebruiken.

In 2022 zullen daarnaast VPN's worden uitgefaseerd. In de afgelopen twee jaar is wel gebleken dat VPN's erg kwetsbaar zijn. Ze bieden onvoldoende beveiliging voor externe gebruikers die brede toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig hebben. Micro-perimeters, realtime controles van de beveiligingshouding en de brede beschikbaarheid van SASE-aanbiedingen zullen de opvolgers van VPN's zijn.” - Brian Madden, Distinguished Technologist, End User Computing, VMware.

Apps

“We zien de opkomst van tools die de Kubernetes (K8s)-patronen naar nieuwe domeinen brengen,die nieuwe problemen oplossen en de kruising van ontwikkelings-, beveiligings- en operationele praktijken veranderen. K8s is succesvol gebleken voor gecontaineriseerde infrastructuur, maar de ingebedde ideeën zijn breder toepasbaar. We gaan zien dat een toenemend aantal systemen (bijvoorbeeld bouwsystemen en infrastructuurbeheer) gebruikmaken van het op manifest gebaseerde model dat door K8s is gepopulariseerd. Dit stelt ons in staat uitdagingen op het gebied van onder andere AI/ML, stream-based processing en app-integratie aan te gaan zonder dat we aanzienlijke 'full stack'-investeringen in platforms hoeven te doen.” - Ajay Patel, algemeen directeur, moderne apps en beheer, VMware.

Enterprise Blockchain

“In 2022 zal de waarde van enterprise blockchain steeds duidelijker worden. Er zal ook een versnelling optreden van de productie-implementaties in veel industrieën, zoals bijvoorbeeld supply-chain use-cases. Hiermee zal de aard van zakendoen over de hele wereld fundamenteel veranderen. In 2022 zal de adoptie van blockchain door bedrijven nog breder zijn en we zullen zien dat grote financiële instellingen blockchain-technologie in productie gaan gebruiken.” - Kit Colbert, CTO, VMware.

Security

“Nu organisaties netwerksegmentatie implementeren om de verspreiding van ransomware te stoppen, maken steeds meer aanvallers gebruik van vertrouwde referenties om zich vrij door het netwerk te bewegen. Met een geldige set inloggegevens kunnen aanvallers veel van hun criminele activiteiten uitvoeren zonder dat er ook maar één alarm afgaat. Wanneer aanvallers zich stil en vrijwel onzichtbaar binnen het netwerk van een organisatie kunnen bewegen, hebben ze de 'sleutels tot het koninkrijk' in handen en kunnen ze toegang krijgen tot gevoelige klantinformatie en bedrijfseigen gegevens.

Terwijl ransomware-aanvallen zoals Kaseya en Colonial Pipeline van afgelopen jaar het nieuws domineerden, gaan aanvallers in 2022 nog een stap verder. We zullen meemaken dat een echt groot bedrijf een ransomware-aanval ondergaat met ‘dubbele afpersing’ als gevolg van gestolen inloggegevens. Het goede nieuws is dat we kunnen verwachten dat een groot aantal technologiebedrijven, de open-source-gemeenschap, de academische wereld, security-experts en overheidsinstanties over de hele wereld zich verenigen om deze uitdaging aan te gaan.” - Tom Gillis, Senior Vice President en General Manager, Networking and Advanced Security Business Group, VMware.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over VMware
VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament.
Meer over VMware
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.