YouTuber Kwebbelkop lanceert NFT-platform LaunchMyNFT met debuut token $MYNFT

Het eerste creator-to-customer platform dat het voor gebruikers gemakkelijk maakt om willekeurig gegenereerde NFTs te creëren en direct te verkopen

| LaunchMyNFT | 4 min | 21 januari 2022 14:34
Copyright: LaunchMyNFT
  • Met LaunchMyNFT wil Kwebbelkop het genereren van NFTs voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk maken.
  • Partners als eToro, iAngles en Banter Capital geloven in het platform, samen zijn de crypto giganten goed voor een investering van bijna twee miljoen dollar
  • De lancering wordt gevierd met de introductie van een nieuwe token: $MYNFT
  • In de testfase van het platform zijn één miljoen NFTs gecreëerd door 200.000 unieke gebruikers. Per dag wordt voor 200.000 dollar aan NFTs verkocht en komen er tien- tot twintigduizend aanmeldingen bij.
Kwebbelkop, met 15 miljoen volgers één van de grootste YouTubers van Nederland, kondigt de officiële lancering van LaunchMyNFT aan. Samen met twee businesspartners, Suraj Patel en Christopher R. Dawe, lanceert hij zijn geesteskind. Het is het eerste, en enige, creator-to-customer platform dat het voor gebruikers gemakkelijk maakt om willekeurig gegenereerde NFTs te creëren en direct te verkopen. De officiële lancering van LaunchMyNFT wordt gevierd met de introductie van een nieuwe token: $MYNFT.

Non-Fungible Tokens (NFTs), simpel gezegd eigendomsbewijzen van digitale items, hebben eind 2021 een vlucht genomen toen de grootste merken wereldwijd doorhadden welke rol de digitale assets kunnen spelen. Toch blijft het voor velen lastig zich in deze technische wereld met veel afkortingen wegwijs te maken. Kwebbelkop: “Het maken van NFTs is ingewikkeld, kost veel tijd en geld en is daardoor slechts voor een klein groepje mensen toegankelijk. Daar willen wij met LaunchMyNFT verandering in brengen.” LaunchMyNFT is een veilig en voordelig creator-to-customer platform dat het creëren, minten en verkopen van NFTs en NFT-collecties voor iedereen toegankelijk maakt.

Nieuwe token $MYNFT

De testfase van het platform is zeer succesvol verlopen. Vanaf de lancering eind november zijn er in minder dan twee maanden tijd één miljoen NFTs gecreëerd door meer dan 200.000 unieke gebruikers. Per dag wordt er al ter waarde van $200.000 aan NFTs verkocht via het platform. Elke dag krijgt het platform er zo’n 10.000 tot 20.000 unieke gebruikers bij. “Nu is het tijd om het platform officieel te lanceren met de aankondiging van onze token met de naam $MYNFT. Door te investeren in het token kun je extra functies op het platform ontgrendelen. Kopers krijgen toegang tot loyaliteits-, lidmaatschaps- en cashback programma's en profiteren van verlaagde tarieven”, zegt Kwebbelkop. Het doel is om eind dit jaar één miljoen unieke gebruikers naar het platform te trekken en meer dan 100 miljoen NFTs te hebben gecreëerd.

Gemakkelijk NFTs ‘minten’

Het platform is vernieuwend in de manier hoe het gebruikers helpt om NFTs te ‘minten’, oftewel te creëren. Vervolgens voorziet LaunchMyNFT ook bij de eerste verkoop van de NFTs. Waar het op andere platformen mogelijk is om één NFT tegelijk te maken, is het met LaunchMyNFT mogelijk om 10.000 NFTs tegelijk te ‘minten’. Kwebbelkop: “Zodra een NFT is gecreëerd, is het beschikbaar voor andere NFT-marktplaatsen. Je kunt het vergelijken met het atelier van een schilder - dat zijn wij - daarna wordt het schilderij verkocht op een veiling.”

Investeerders

LaunchMyNFT heeft $1,975 miljoen opgehaald in een privé-tokenverkoop en wordt ondersteund door veel investeerders waaronder crypto giganten als eToro, iAngles en Banter Capital. Mor Assia, Founding Partner en Co-CEO van iAngels, over de investering: "Crypto wordt snel mainstream en NFTs, via kunst, muziek en gaming, stimuleren dit. We hebben geïnvesteerd in LaunchMyNFT omdat het deze trend stimuleert en dankzij de kant-en-klare oplossing wordt elke maker in staat gesteld zijn kunst om te zetten in NFTs. Zo wordt er een brug geslagen tussen makers en de crypto-economie. Een oplossing als LaunchMyNFT verkort de time-to-market van artiesten en stelt hen in staat zich te focussen op het creatieve aspect.”

Over Kwebbelkop

Jordi van den Bussche, beter bekend als Kwebbelkop, maakt Engelstalige Youtube content waarin hij commentaar geeft op videogames. Naast het hoofdaccount waar hij meer dan 15 miljoen volgers heeft en meer dan 6,6 miljard views, heeft hij ook een tweede account genaamd “Kwebbelcop” wat goed is voor 1,3 miljoen volgers. Ook is de Youtuber actief op Twitter met het account Bored Ape #2323 waar hij zijn meer dan 400.000 volgers informeert over NFT- en de Metaverse-ruimte. Met de oprichting van LaunchMyNFT stort Kwebbelkop zich definitief op de alsmaar groeiende wereldwijde markt van NFTs.


Afbeelding 1: Kwebbelkop.

Over Suraj Patel

Medeoprichter van het platform Suraj Patel is de directeur van Appsus development, een toonaangevend bedrijf voor digitale oplossingen dat zich richt op bio-informatica, kunstmatige intelligentie en cryptografische blockchain-technologie. Hij richt zich momenteel op Web3-integratie en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van slimme contracten, computer codes die de uitvoering van overeenkomsten vereenvoudigen en een tussenpersoon overbodig maakt. Neem bijvoorbeeld bezorgservices: een slim contract kan automatisch geld overmaken naar een koerier zodra een pakket is bezorgd.

Over Christopher R. Dawe

Christopher R. Dawe is een ondernemer die samenwerkt met de Verenigde Naties om blockchain- en cryptocurrency-oplossingen voor vluchtelingen te implementeren. Daarnaast is hij adviseur en bestuurslid van verschillende blockchain startups. Ook is hij gastheer van de populaire virtuele conferentie BlockDown waar hij interviews houdt met crypto-, blockchain- en tech-influencers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over LaunchMyNFT
Met LaunchMyNFT wil Kwebbelkop, één van de grootste YouTubers van Nederland, het genereren van NFTs voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk maken. Crypto giganten als Animoca Brands, Binance Labs en eToro geloven in het platform en zijn samen goed voor een investering van bijna twee miljoen dollar.
 
Meer over LaunchMyNFT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.