Aanleg nieuwe Tech Campus De School in Zuid-Holland van start

Campus waar specialisten hun kennis, kunde en ervaringen delen, maar ook kunnen wonen

| CoolProfs | 3 min | 24 januari 2022 9:47
Afbeelding: Camilla Ramberg (CEO CoolProfs) en Barry Verdel (coach/senior adviseur Verdel ICT & Media) voor het pand dat eind 2022 heropent als Tech Campus De School | Copyright: CoolProfs / Verdel ICT & Media
Vandaag start Tech Campus De School met de transformatie van een leegstaand schoolgebouw in Roelofarendsveen tot hypermoderne Tech Campus. Dit gebouw, genaamd De School, bevat straks naast de huisvesting van enkele tech-bedrijven onder meer een bibliotheek, een theaterzaal en 27 sociale huurappartementen.

Alle partijen die een rol spelen in Tech Campus De School geloven dat het delen van kennis, kunde en ervaringen dé manier is om elke dag vooruitgang te boeken. De School is een community van kenniswerkers, werknemers en freelancers. Aangevuld met de bewoners van het complex, geeft dit een dynamische omgeving vol verfrissende creativiteit en bedrijvigheid, zowel overdag als ‘s avonds. Daar waar mens, techniek en cultuur worden samengebracht is synergie een logisch gevolg. Dit concept sluit naadloos aan op de onomkeerbare ontwikkeling waarin gebouwen en materialen steeds vaker opnieuw worden gebruikt en naast kennis ook spullen worden gedeeld.

Droom

Het startschot voor de verbouwing van De School is het begin van de realisatie van een droom die de tech-bedrijven CoolProfs en Verdel ICT & Media al veel langer koesterden: een pand waarin verschillende activiteiten rondom technologie een gezamenlijke huisvesting vinden. Tech Campus De School is een op zichzelf staande entiteit, met CoolProfs en Verdel ICT als hoofdhuurders.

CoolProfs en Verdel ICT kwamen met elkaar in contact via BITS Workspace en de lokale ondernemersvereniging omdat zij beiden op zoek waren naar grotere, betere en vooral modernere huisvesting. Hun organisatieculturen matchen perfect. Het zijn kennisorganisaties en ze willen een grotere rol spelen in de regio en daarbuiten. De huidige gebruikers van BITS Workspace maken ook deel uit van De School. Eind 2022 wordt de campus opgeleverd.

Faciliteiten

Wat deze campus bijzonder maakt zijn de extra faciliteiten. De royale theaterzaal kan gebruikt worden voor grotere presentaties en is rondom uitgerust met touchscreens, beamers en een professionele geluidsinstallatie. Daarnaast zijn er acht thematisch ingerichte samenwerkingsruimtes, de spreekkamers. Bibliotheek Rijn en Venen komt met vestiging in het pand, die gericht zal zijn op digitale vaardigheden. En dat alles in een concept waarin de energie van de schoolhistorie behouden blijft.

Ondernemen

Camilla Ramberg, CEO van CoolProfs is zeer enthousiast over de nieuwe Tech Campus: “Wij hebben er erg veel zin in. Er zijn nog niet veel andere kennisbedrijven in de regio. De School gaat daar verandering in brengen. We creëren met verschillende partijen een plek die enerzijds een clubhuis is voor onze medewerkers, maar ook een plek waar we met trots onze klanten kunnen ontvangen en waar we onze dienstverlening kunnen professionaliseren.” Over de samenwerking met Barry Verdel van Verdel ICT & Media zegt ze: “Je hebt ondernemers die kansen zien en je hebt ondernemers die kansen creëren. Barry is van de laatste categorie.”

Talent ruimte bieden

Barry Verdel, oprichter van en coach/serior adviseur bij Verdel ICT & Media, vult de visie van Ramberg aan: “Het is geen geheim dat het voor veel ICT-bedrijven momenteel een uitdaging is om goede medewerkers te vinden en vast te houden. We hebben nagedacht hoe wij nog aantrekkelijker kunnen worden voor nieuwe en bestaande medewerkers en tegelijkertijd onze eigen organisaties kunnen verbeteren. Met deze futuristische campus kunnen we talent naar ons toetrekken en daarmee werken aan onze eigen ontwikkeling en innovaties. Er komen in het Makerslab onder andere opnamestudio’s, een VR-oplossing en 3D-printers waar men gebruik van kan maken. We delen die moderne faciliteiten en er komen ook sociale huurwoningen waarin jongere medewerkers kunnen gaan wonen. Ik denk dat dat vrij uniek is.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over CoolProfs
CoolProfs is in 2000 opgericht door Luuc van der Meer en Eric ten Harkel. Sinds de oprichting heeft CoolProfs zich verschillende ontwikkelplatformen eigen gemaakt. Onze low code ontwikkeltrajecten zijn per definitie uitdagend. Ze vragen om een creatieve en pragmatische instelling. CoolProfs werkt in multidisciplinaire teams, waarbij de inbreng van de individuele teamleden van groot belang is voor het succes van een project.
Meer over CoolProfs
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.