Nieuwe documentaire over Kubernetes op mediaplatform .cult

Kubernetes – The Documentary is in twee delen te zien op ‘Netflix voor developers’

| Honeypot | 2 min | 25 januari 2022 14:52
Copyright: Honeypot
Honeypot.io, het Europese banenplatform voor developers, heeft in samenwerking met Google Cloud, Red Hat en de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) een nieuwe documentaire uitgebracht over het open-source systeem Kubernetes. De documentaire "Kubernetes - The Documentary" kan in twee delen worden bekeken op Honeypot.ios mediaplatform .cult. Honeypot brengt regelmatig gedegen geproduceerde videodocumentaires uit over veelgebruikte open-source technologieën zoals GraphQL en Vue.js, waarvan sommige door meer dan 1.000.000 mensen zijn bekeken en Honeypot en .cult de reputatie hebben bezorgd van "Netflix voor ontwikkelaars". Deel één is afgelopen vrijdag uitgebracht; deel twee gaat op 28 januari 2022 live.

“Kubernetes – The Documentary” is gefilmd en geproduceerd door Josiah McGarvie en Guillermo López, en wordt uitgebracht op Honeypot.io’s YouTube-kanaal en op mediaplatform .cult. Dit platform heeft wereldwijd 104.000 subscribers.

Het eerste deel kijkt terug op de jaren 2010. In die tijd overwoog een groep ontwikkelaars bij Google voor het eerst de mogelijkheid om een eigen cloudproject te starten. Amazon zat al in de cloudbusiness met AWS en had een schijnbaar onaantastbare voorsprong. Een reeks toevalligheden, de lancering van "Docker", creatieve ideeën en de uiteindelijke beslissing van Google om met ‘Kubernetes’ het pad van de clouddiensten in te slaan en het als een open-sourceproject op te zetten, leidden tot een nieuwe race om de leidende positie op de cloudmarkt.

In het tweede deel van de documentaire, dat vrijdag 28 januari om 18.00 uur live gaat, worden de ups en downs van zo'n mammoetproject uit de doeken gedaan. Ook de rivaliteit tussen verschillende belanghebbenden in de ‘container wars’ komt aan bod. En natuurlijk ook de samenwerking van partijen die eigenlijk concurrenten van elkaar zijn zoals Kubernetes, Docker Swarm en Mesos via de Cloud Native Computing Foundation. En het eerste grote gebruik van Kubernetes, met Pokemon Go in 2016 waarbij het Google-product tot het uiterste werd gedreven is ook onderwerp van gesprek.

Een groot aantal experts uit de industrie, van Kubernetes en andere Cloud-ontwikkelaars, komt aan het woord in ‘Kubernetes - The Documentary’: Eric Brewer (VP Infrastructure & Google Fellow, Professor aan UC Berkeley), Tim Hockin (Principal SW Engineer, Kubernetes, GKE, Google Cloud), Kelsey Hightower (Staff Developer Advocate, Google Cloud Platform), Craig McLuckie (Vice President R&D VMware, v.v. bij Google), Chris Aniszczyk (Chief Technology Officer CNCF), Ville Aikas (Senior Staff Engineer VMware, v.v. Google), Joe Beda (Principal Engineer VMware, v.o. Google), Brian Grant (Distinguished Engineer Google), Arnaud Porterie (Oprichter van Echoes HQ, v.o. Docker), Chen Goldberg (Vice President Engineering Google) Xiaohui "Dawn" Chen (Software Engineer Google), Clayton Coleman (Lead Architect, Products & Technologies, Red Hat), Sarah Novotny (Open Source Wonk, Azure, v.o. Google).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Honeypot
Honeypot richt zich op tech jobs: het verbindt bedrijven met een unieke pool van vooraf gescreend talent dat actief op zoek is naar werk. De Talent Succes Managers van Honeypot begeleiden tech-talenten tijdens hun zoektocht naar een baan en voorziet hen van waardevolle informatie, zoals de gemiddelde salarissen binnen hun vakgebied. Bedrijven die op het platform willen solliciteren bij deze tech-talenten zijn verplicht transparant te zijn over voorwaarden zoals salaris, locatie, programmeertalen en gebruikte technologieën.
Meer over Honeypot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.