Sophos breidt adaptief cybersecurity-ecosysteem uit met Zero Trust-netwerktoegang

Volledige integratie met nextgen endpointoplossing

| Sophos | 1 min | 25 januari 2022 18:00
Copyright: Sophos
Sophos, leider op het gebied van cyberbeveiliging, heeft vandaag Sophos ZTNA onthuld, het enige zero trust network access (ZTNA)-aanbod dat volledig integreert met een toonaangevende nextgen endpointoplossing – Sophos Intercept X – die geavanceerde endpointbescherming en zero trust netwerktoegang biedt. Sophos ZTNA introduceert een transparant en schaalbaar beveiligingsmodel om gebruikers en apparaten te verbinden met applicaties en gegevens, waardoor de bescherming tegen ransomware en andere geavanceerde cyberbeveiligingsbedreigingen wordt verbeterd en vereenvoudigd.

Sophos publiceerde vandaag ook nieuw onderzoek, "Windows Services Lay the Groundwork for a Midas Ransomware Attack", dat een blik werpt op het belang van ZTNA. Het onderzoek laat zien hoe aanvallers bijna twee maanden onopgemerkt in de omgeving van een doelwit konden doorbrengen, gebruikmakend van beperkte toegangscontroles en netwerk- en applicatiescheiding, die beter beschermd zou zijn met ZTNA. De aanvallers maakten verder gebruik van niet langer gebruikte 'ghost'-tools voor externe toegang om zijwaarts te verplaatsen, andere machines aan te vallen, nieuwe accounts aan te maken, achterdeuren te installeren en gegevens te exfiltreren, voordat ze de Midas-ransomware vrijgaven.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Sophos
Als wereldwijde leider in next-gen cybersecurity beschermt Sophos (LSE: SOPH) organisaties tegen de meest geavanceerde cyberdreigingen. Aangedreven door SophosLabs, een wereldwijd team voor threat intelligence en data science, beschermen de cloudgebaseerde en AI-aangedreven oplossingen laptops, servers, mobiele devices en netwerken tegen immer evoluerende cyberaanvaltechnieken waaronder ransomware, malware, exploits en phishing.

Het cloudgebaseerde beheerplatform Sophos Central integreert het volledige portfolio van Sophos’ next-genoplossingen (waaronder de endpointoplossing Intercept X en XG next-gen firewall) in een enkel ‘gesynchroniseerd beveiligingssysteem’ dat via een set API's toegankelijk is.
Meer over Sophos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.