TCS is wereldwijd uitgeroepen tot beste werkgever voor 2022

Door het Top Employers Institute erkend als een Global Top Employer 2022

| TCS | 3 min | 26 januari 2022 17:41
Gewaardeerd
Afbeelding: Het TCS Pace Port | Copyright: TCS
  • Tata Consultancy Services is voor het 8e jaar op rij uitgeroepen als beste werkgever in Nederland door het Top Employers Institute
  • Daarnaast is TCS uitgeroepen tot nummer 1 beste werkgever in Europa
  • TCS is dit jaar een van de 11 organisaties die is uitgeroepen tot 2022 Global Top Employer
Tata Consultancy Services (TCS), een toonaangevende wereldwijde organisatie op het gebied van IT-services, consultancy en bedrijfsoplossingen, kondigt vandaag aan voor het achtste jaar op rij uitgeroepen te zijn als beste werkgever in Nederland. Daarnaast behaalde TCS ook de lijst van beste werkgevers in Europa en werd het voor het zevende jaar op rij door het Top Employers Institute erkend als een Global Top Employer 2022.

Om in de lijst van toppers te kunnen belanden, evalueert het Top Employers Institute de HR-praktijken van bedrijven in diverse, uiteenlopende domeinen, waaronder talentmanagementstrategie, werkomgeving, talentacquisitie, opleiding, welzijn, diversiteit en integratie. Dit jaar is TCS gecertificeerd als een van de top 3 beste werkgevers in 19 landen verdeeld over 5 continenten. TCS is nummer 1 beste werkgever in de VS, Europa en Azië-Pacific en benoemd als nummer 2 in Latijns-Amerika. Naast Nederland, werd TCS ook opnieuw gecertificeerd als top 3 beste werkgever in diverse andere Europese landen, waaronder: Duitsland, Denemarken, Finland, België, Frankrijk, Hongarije, Noorwegen, Italië, Zweden, Zwitserland en Spanje.

“Onze mensen in staat stellen om het beste uit zichzelf te halen, dat betekent alles voor ons”, zegt Josu Devasia, Country Head, TCS Nederland. “Daarom ben ik zo trots om te kunnen zeggen dat we door het Top Employers Institute zijn uitgeroepen tot beste werkgever voor 2022 in Nederland en #1 Top Employer 2022 in Europa. Het is een eer om deze erkenning te krijgen en een grote bevestiging van onze toewijding aan onze medewerkers die zo belangrijk zijn voor ons succes. We zullen hierop voortbouwen en kijken ernaar uit om weer een geweldig jaar in te gaan.”

TCS is sinds 1992 actief in Nederland en viert daarmee dit jaar haar 30-jarige jubileum in het land. TCS begon als bedrijf dat zich richtte op klassieke IT-outsourcing services en groeide uit tot een organisatie die andere bedrijven helpt met niet enkel IT-outsourcing, maar complete (digitale) bedrijfstransformaties om hen ‘digital first’ te maken. TCS Nederland heeft inmiddels ruim 2.500 werknemers in dienst, is actief in uiteenlopende sectoren zoals het bankwezen, finance, retail, de reisbranche, transport, energie- en hulpbronnen, hi-tech & business, opende het haar eigen co-innovatiecentrum TCS Pace Port en is (titel)sponsor van verschillende internationale sportevenementen in Nederland zoals de TCS Amsterdam Marathon en het Dutch Open golftoernooi.

Wereldwijd heeft TCS haar werknemers op diverse manieren ondersteund. In lijn met haar kernwaarde “leren en delen” biedt het bedrijf een ruim aanbod van opleidingsmogelijkheden, waaronder online professionele platforms en netwerken, programma’s voor leiderschapsontwikkeling en gepersonaliseerde coaching- en mentoring. Zo leidde het bedrijf meer dan 421.000 werknemers op in digitale technologieën die in het laatste kwartaal van 2021 ruim 100.000 voor de markt relevant geachte vaardigheden verworven.
Diversiteit is ook een belangrijke kernwaarde van het bedrijf. Van de 556.000 mensen die TCS wereldwijd in dienst heeft, zijn er het afgelopen jaar meer dan 87.000 werknemers bijgekomen die samen 156 verschillende nationaliteiten dragen. Bovendien lanceerde TCS haar eerste volledig vrouwelijke innovatiehub in Riyadh, Saoedi-Arabië. Daarnaast bereikte het bedrijf afgelopen jaar een mijlpaal van 200.000 vrouwelijke werknemers en heeft het ’t laagste uitvalpercentage in de IT-sector – 15,3% op jaarbasis eind 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TCS
Klanten helpen bij het creëren van de toekomst. TCS combineert technische expertise en business intelligence om verandering te stimuleren en resultaten te boeken.
Meer over TCS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.