Nieuw onderzoek toont wijdverspreide intentie om VPN's te vervangen door Zero Trust Network Access

| Zscaler | 2 min | 5 november 2019 12:39
Afbeelding: Zero Trust Adoption Report 2019 | Copyright: Zscaler
Zero Trust Network Access maakt einde aan VPN-aanvallen; meer dan tweederde van de organisaties onderneemt actie

Zscaler, de leider in cloudbeveiliging, maakt de resultaten bekend van het eerste onderzoek naar de adoptie van Zero Trust Network Access (ZTNA) door bedrijven. Het 2019 Zero Trust Adoption Report, uitgevoerd door Cybersecurity Insiders, toont aan dat vijftien procent van de organisaties ZTNA al heeft ingevoerd en meer dan de helft (59 procent) van plan is om ZTNA in de komende twaalf maanden te implementeren. Dit betekent dat slechts drie van elke twintig organisaties beschermd zijn tegen VPN-aanvallen. VPN-aanvallen behoren tot de nieuwste beveiligingslekken die van invloed zijn op de business.

IT-leiders staan onder enorme druk om naar de cloud te gaan om eenbetere klantervaring te bieden, maar ze moeten het bedrijf daarnaast blijven beschermen. ZTNA-diensten zijn gebouwd om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot specifieke applicaties, gebaseerd op bedrijfsbeleid. In tegenstelling tot VPN's worden gebruikers nooit op het netwerk geplaatst en worden apps nooit blootgesteld aan internet. Dit creëert een zero atttack-oppervlak en beschermt het bedrijf tegen bedreigingen zoals de recente golf van malware en succesvolle VPN-aanvallen.

Andere belangrijke uitkomsten van het onderzoek zijn:
  • 61 procent van de organisaties maakt zich zorgen over partners met zwakke beveiligingsmethoden die toegang hebben tot interne applicaties.
  • BYOD is nog steeds een bedreiging voor IT-beveiliging in 2019, omdat 57 procent van de organisaties prioriteit geeft aan veilige toegang vanaf persoonlijke, onbeheerde apparaten.
  • 53 procent van de respondenten gelooft dat hun huidige beveiligingstechnologie hun risico’s kunnen verminderen, ondanks dat legacy-technologieën gebruikers rechtstreeks met het netwerk verbinden - waardoor het aanvalsoppervlak wordt uitgebreid.
"We zien dat door overheden gesponsorde groepen bekende lekken in VPN's exploiteren. Organisaties moeten daarom heroverwegen hoe ze hun apps beveiligen en toegang ertoe bieden in een cloud- en mobile wereld", zei Patrick Foxhoven, CIO, Zscaler. "Hoewel het goed is te zien dat zoveel organisaties ZTNA nastreven om de gaten te dichten die zijn gecreëerd door VPN's, ben ik verrast dat meer dan de helft van de ondervraagden gelooft dat hun huidige infrastructuur betrouwbaar genoeg is om hun organisatie te beschermen."

Binnen het 2019 Zero Trust Adoption-onderzoek zijn 315 IT- en cybersecurity-professionals ondervraagd in meerdere bedrijfstakken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zscaler
Zscaler stelt grote, wereldwijde organisaties in staat om veilig hun netwerken en applicaties te transformeren voor een mobile- en cloud-first wereld. De belangrijkste services, Zscaler Internet Access en Zscaler Private Access, zorgen voor snelle, veilige verbindingen tussen gebruikers en applicaties, ongeacht apparaat, locatie of netwerk. Zscaler-services zijn 100% cloud-gebaseerd en bieden de eenvoud, verhoogde beveiliging en verbeterde gebruikerservaring die traditionele appliances of hybride oplossingen niet kunnen evenaren. Zscaler wordt gebruikt in zeer veel landen en heeft een multi-tenant, gedistribueerd cloudbeveiligingsplatform dat duizenden klanten beschermt tegen cyberaanvallen en dataverlies.
Meer over Zscaler
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.