SAS en PERSOWN bieden levensreddende inzichten om COVID-verspreiding te beperken en wereldgezondheid te verbeteren

Het partnerschip koppelt de snelle testresultaten van PERSOWN aan de kunstmatige intelligentie en datavisualisering van SAS om pandemieën op betaalbare manier te voorkomen

| SAS | 3 min | 28 januari 2022 9:56
Copyright: SAS
Analytics marktleider SAS slaat de handen ineen met PERSOWN (het voormalige Blink Science), een start-up die zich richt op medische diagnoses en technologieën, om betaalbare, levensreddende technologische middelen beschikbaar te maken voor miljarden mensen die geen toegang hebben tot een goede gezondheidszorg. Deze samenwerking biedt wereldleiders uit de gezondheidszorg, clinici en onderzoekers de mogelijkheid om weloverwogen beslissingen te nemen. Dit varieert van het visualiseren van ziektemutaties en het verloop van de huidige COVID-19 pandemie tot het monitoren van de effectiviteit van behandelingen en compliance in klinische proeven.

“Bij SAS weten we dat nieuwsgierigheid zorgt voor innovatie die de wereld vooruithelpt”, zegt dr. Steve Kearney, Medical Director bij SAS. “Tijdens de COVID-pandemie hebben we onze analytics oplossingen voortdurend ingezet om kwetsbare bevolkingsgroepen beter te beschermen tegen de verspreiding van het virus. Nu werken we ook samen met PERSOWN om andere pandemieën te helpen voorkomen en een gezondere toekomst te verzekeren voor iedereen.”

PERSOWN werkt aan een nieuw diagnoseplatform dat onmiddellijk testresultaten biedt door middel van uiterst goedkope wegwerp teststrookjes en een draagbare scanner, geïntegreerd met een reeks toepassingen voor elektronische gezondheidsgegevens. Het platform vormt een voordelige testoplossing in delen van de wereld waar de toegang tot geavanceerde medische diagnoses beperkt is. Dat kan mogelijk miljarden geïntegreerde datapunten opleveren over verschillende ziektefases en voor eerder niet-gediagnosticeerde bevolkingsgroepen.

Met de krachtige kunstmatige intelligentie en analytics software van SAS voor visuele analyses en databeheer kan PERSOWN doeltreffend diagnostische gegevens interpreteren om infectietrends op te sporen, uitbraaklocaties te visualiseren en het verloop van ziekten beter te monitoren en te voorspellen. Deze vroege inzichten zullen regeringen en gezondheidsorganisaties helpen om maatregelen te nemen die de verspreiding van de ziekte tegengaan, de impact beperken en snelle interventies mogelijk maken.

“Er wordt vaak gezegd dat landen met een laag en gemiddeld inkomen door hun kwetsbare gezondheidssystemen geen gebruik kunnen maken van geavanceerde technologieën”, zegt dr. Mark Lambrecht, Director of Health and Life Sciences voor Europa, Afrika en Azië bij SAS. “De beschikbaarheid van een goedkoop, hoogtechnologisch diagnoseplatform zoals van PERSOWN voor verschillende niet-gediagnosticeerde ziekten maakt het mogelijk dat de beperkte middelen voor gezondheidszorg zeer gericht kunnen worden ingezet voor landen in nood. Zelfs in Europese en in Aziatische landen met beter ontwikkelde gezondheidszorgsystemen zal de mogelijkheid om de verspreiding van een ziekte in een vroeg stadium tegen te gaan, zorgen voor een verbetering van de levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere bevolking en betere besteding van budgetten .”

“Door analytics en AI los te laten op de diagnostische gegevens verzameld door PERSOWN, kunnen overheidsinstanties en wetenschappers sneller patronen identificeren en behandelingen of beleidsmaatregelen uitwerken om hun bevolking te beschermen”, zegt Eric Doherty, voorzitter van PERSOWN. “We zijn trots op onze samenwerking met de wereldleider in analytics. Zo kunnen we een aantal grote wereldwijde gezondheidsuitdagingen samen oplossen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAS
SAS is een betrouwbare leverancier van analytische oplossingen voor organisaties die onmiddellijke waarde uit hun gegevens willen halen. Een uitgebreide reeks van analyseoplossingen en brede branchekennis zorgen ervoor dat onze klanten terugkomen en zich zelfverzekerd voelen. Met SAS® kunt u inzichten uit uw gegevens ontdekken en alles begrijpen. Bepaal wat werkt en los op wat niet werkt. Neem intelligentere beslissingen en stimuleer relevante verandering.
Meer over SAS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.