Medidata breidt mogelijkheden voor gedecentraliseerde klinische proeven uit met Circuit Clinical

Als onderdeel daarvan investeert Medidata ook 27 miljoen dollar in het bedrijf

| Medidata | 3 min | 31 januari 2022 9:52
Copyright: Medidata
Medidata, een dochteronderneming van Dassault Systèmes, gaat nauw samenwerken met onderzoeksorganisatie Circuit Clinical. Als onderdeel daarvan investeert Medidata ook 27 miljoen dollar in het bedrijf. Dit geld zal onder andere gebruikt worden voor het versneld uitbouwen van het faciliteitennetwerk voor kankeronderzoek en het technisch standaardiseren op Rave- en myMedidata-oplossingen.

Integrated Research Organization

Circuit Clinical is een zogeheten Integrated Research Organization (IRO). Het beschikt over een netwerk van meer dan 90 artsen verspreid over 30 locaties. Ook beschikt de organisatie over een in de Verenigde Staten geaccrediteerd kankercentrum met een database van meer dan 2,5 miljoen deelnemers die in aanmerking komen voor klinische proeven. Met de strategische investering van Medidata zal Circuit Clinical zijn voorzieningen voor klinische proeven (DCT) uitbreiden tot 500 arts-onderzoekers en 15 miljoen patiënten. Daarmee komt klinisch onderzoek als zorgoptie binnen het bereik van veel meer mensen.

Rave en myMedidata

Alle Circuit Clinical-locaties worden gestandaardiseerd op de Rave- en myMedidata-oplossingen van Medidata. Het gecombineerde aanbod van oplossingen dat hierdoor ontstaat, vormt een turnkey-optie voor klanten die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van brede gedecentraliseerde studies. Medidata is hiermee het eerste bedrijf dat een end-to-end, uniform en veilig platform voor Decentralised Clinical Trial Services (DCTS) biedt.

Uniform platform

"Dit partnerschap maakt een volledig nieuwe en innovatieve benadering mogelijk. Het geeft zowel bedrijven als patiënten een uniform platform voor alle behoeften ten aanzien van Decentralised Clinical Trials. Deze nieuwe aanpak verbetert de toegang, de inclusiviteit en de ervaring van patiënten die deelnemen aan klinische onderzoeken. Ook wordt de tijdsplanning van zowel opdrachtgevers als Contract Research Organisations verbeterd”, zegt Kelly McKee, vice-president patient registries & recruitment bij Medidata. "Het partnerschap met Circuit Clinical breidt tevens de mogelijkheden van Medidata in de DCT-markt uit. We kunnen nu nauw samenwerken met een toonaangevende Integrated Research Organisation die gericht is op het optimaliseren van retentie, het verminderen van de belasting voor patiënten, en het identificeren en creëren van toplocaties voor het uitvoeren van klinische proeven."

Circuit Clinical is actief op 10 medische en therapeutische gebieden, waaronder cardiovasculaire ziektes, diabetes, vrouwengezondheid, nierziekte, spijsverteringsziekten, reumatoïde artritis, kanker en COVID-19. Individuen in de deelnemende gezondheidszorgsystemen van Circuit Clinical worden uitgenodigd om deel te nemen aan de myMedidata Clinical Trial-patiëntenregisters. Hierdoor ontstaat een sterk verbeterd bewustzijn van en toegang tot mogelijkheden voor klinische proeven. Ook biedt het platform continue ondersteuning van en betrokkenheid bij patiënten in een proef en voor personen die niet aan een proef deelnemen. Bovendien hebben patiënten de mogelijkheid om hun ervaringen te beoordelen ten aanzien van de klinische proeven waaraan zij hebben deelgenomen. Hiervoor wordt het meermalen bekroonde TrialJourney-systeem van Circuit Clinical toegepast.

Focus op patiënten

Een betere algehele onderzoekservaring maakt het gemakkelijker voor patiënten om geregistreerd te blijven voor deelname aan proeven. Ook worden hiermee tijdsplanningen versneld en de totale kosten voor onderzoekslocaties en sponsoren verminderd. Medidata ontwikkelt zijn Patient Cloud-oplossingen met een duidelijke focus op de patiënt. Dit platform is ontwikkeld met behulp van Medidata’s Patient Centricity by Design-proces. Hierdoor wordt het perspectief van de patiënt nadrukkelijk opgenomen in de softwareontwikkeling voor technische oplossingen die de algehele patiëntervaring in klinische onderzoeken verbeteren.

"We kijken uit naar de samenwerking met Medidata in de markt voor Decentralised Clinical Trials. Samen kunnen we echt het verschil maken in het leven van patiënten die deelnemen aan proeven”, zei Irfan Khan, MD, CEO van Circuit Clinical. "De gezamenlijke mogelijkheden van de softwareoplossingen van Circuit Clinical en Medidata maken het mogelijk om hybride of volledig gedecentraliseerde onderzoeken te leveren. We kijken er bovendien naar uit om Medidata te verwelkomen in onze Raad van Bestuur als waarnemer.”

Medidata is een dochteronderneming van Dassault Systèmes, dat met zijn 3DEXPERIENCE platform is gepositioneerd om de digitale transformatie in life sciences te leiden in het tijdperk van gepersonaliseerde geneeskunde, met het eerste end-to-end wetenschappelijke en zakelijke platform, van onderzoek tot commercialisering.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Medidata
Medidata is een volledige dochteronderneming van Dassault Systèmes. Met het 3DEXPERIENCE-platform is Dassault Systèmes uitstekend gepositioneerd om de digitale transformatie van de life sciences vorm te geven. Daarmee biedt het bedrijf de life sciences-sector ongekende mogelijkheden om te komen tot gepersonaliseerde geneeskunde waarbij ze met het 3DEXPERIENCE-platform een end-to-end wetenschappelijke en zakelijke platform biedt, van onderzoek tot commercialisering. 
Meer over Medidata
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.