Voldoen aan de Wwft-richtlijnen met risico- en compliancemodule in app

Voor elk bedrijf is het belangrijk om veilig en duurzaam met klanten, hun business en hun gegevens om te gaan

| Appsolutely | 2 min | 31 januari 2022 16:36
Gewaardeerd
Afbeelding: Company.info (v.l.n.r.: Henk-Jaap Sanders, Jacqueline Westerouen van Meeteren) en Appsolutely (vervolg v.l.n.r.: Jaap Branderhorst, Johan van den Hoek) heffen het glas op de nieuwe module | Copyright: Appsolutely
Achterhalen wie de belangrijke personen in organisaties zijn en nalevingsproblemen snel lokaliseren: voor elk bedrijf is het belangrijk om veilig en duurzaam met klanten, hun business en hun gegevens om te gaan. Een nieuwe digitale oplossing biedt antwoord op deze uitdaging. In de meest recente upgrade van Appsolutely’s Company.info for Salesforce-app zijn daarvoor tools voor klantacceptatie en -onboarding geïntegreerd. De app helpt bedrijven makkelijker te voldoen aan de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme).

De Wwft naleven

Organisaties met een Wwft-verplichting zetten steeds actiever in op risico en compliance. Johan van den Hoek, Product Owner bij Appsolutely: “Onboardingprocessen, ook wel know-your-customerprocessen, worden steeds beter georganiseerd. Dat gebeurt om een goede reden: de data die bedrijven in huis hebben over registraties, transacties en identificatieprocessen geven een goed inzicht in eventuele risico’s. En dat inzicht is belangrijk.”

“Een bedrijf of organisatie moet kunnen aantonen op basis van welke informatie er beslissingen genomen worden”, legt Van den Hoek uit. “In de risicogeoriënteerde benadering binnen de Wwft zijn namelijk zowel meldingsplicht als cliëntenonderzoek van groot belang. Daar moet je als organisatie steeds beter op inspelen.”

CDD-onderzoeken en compliancechecks

In de vorige versie van de Company.info for Salesforce-app was het al mogelijk om (inter)nationale bedrijfsdata in te zien: de kredietwaardigheid van een klant wordt achterhaald door het opvragen van een uitgebreid bedrijfsrapport waarin de bedrijfsstructuur, jaarrekeningen, deponeringen en aansprakelijkheidsverklaringen terug te vinden zijn.

De nieuwe Risk & Compliance-module biedt nu de mogelijkheid om vanuit die opgehaalde bedrijfsdata voor in Nederland gevestigde bedrijven een customer-due-diligenceonderzoek te starten, waar als eerste stap automatisch de ultimate beneficial owners (UBO’s) achterhaald worden, inclusief de concernstructuur en de bijbehorende functionarissen. Daarna kan er een compliancecheck uitgevoerd worden op de UBO’s en op de organisatie, waarbij onderzocht wordt of er vermeldingen zijn van sancties, gediskwalificeerde bestuurders, financieel toezicht, rechtshandhaving, ‘adverse media’ en politiek prominente personen.

Door de integratie van deze functionaliteiten in de bestaande app worden er nu minder snel Wwft-normen over het hoofd gezien. Zowel de nieuwe module als de app zelf zijn aanpasbaar aan individuele processen, zodat API-connecties eenvoudig op bestaande Salesforcetrajecten kunnen worden aangesloten.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Appsolutely
Appsolutely helpt bedrijven en organisaties te versnellen met Salesforce. Of het nu gaat om het verbeteren van processen of het optimaliseren van services, Appsolutely streeft ernaar om het beste in organisaties en bedrijfsprocessen naar boven te halen. Ze doen dingen graag anders en zien het als een uitdaging om klanten te verrassen met state-of-the-art diensten en oplossingen. Het toegewijde, in Europa gevestigde team combineert de nieuwste Salesforce-technologie met praktische hands-on kennis en ondersteunt bedrijven met de ontwikkeling van Salesforce AppExchange-apps, consultancy en managed services. Als Salesforce-specialist is Appsolutely een trots lid van de Salesforce Partner Community. Ze zijn een van de weinige Salesforce Summit Partners met een hoofdkantoor in Nederland met de ambitie om met hun diensten en producten verder te groeien binnen de Europese markt.
Meer over Appsolutely
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.