SAP sponsort bid voor Formule E-stratenrace in Eindhoven

Brainport Eindhoven Regio ideale locatie voor racesport van de toekomst

| SAP | 2 min | 12 maart 2020 12:47
Gewaardeerd
Copyright: SAP
SAP Nederland sponsort de bid van Brainport Eindhoven-regio om een Formule E-race naar de stad te halen. Daarmee zet het bedrijf de samenwerking met andere technologiebedrijven gebaseerd in Zuid-Nederland nog beter op de kaart. Dat is belangrijk, want dergelijke samenwerkingen stimuleren innovatie en resulteren in een duurzamere, betere toekomst.

Formule E bevat enkel elektrische auto’s. De wedstrijden worden verreden op stratencircuits. Formule E is de racesport van de toekomst en belichaamt de mix van technologie, vernieuwing, innovatie en duurzaamheid in een uiterst competitieve omgeving.

Dit past uitstekend bij Brainport Eindhoven-regio, een toplocatie voor technologie, design en kennis. Een succesvolle bid door stichting Formula-Eindhoven, het team dat de bid voorbereid, schaart de stad in een illustere rij wereldsteden als New York, Rome, Berlijn en Hong Kong. Het zou bovendien de eerste Formule E-race ooit in Nederland zijn, die ook nog eens onder kunstlicht wordt verreden. Een absolute wereldprimeur dus.

Samenwerking als kernwaarde

De aandacht voor nauwe samenwerking tussen innovators sluit naadloos aan op de toekomstvisie van SAP. Formule E is de ideale testomgeving voor technologieën die de basis vormen voor bijvoorbeeld smart city’s, voor mobility en voor duurzaamheid.

Om dezelfde redenen sponsort SAP al sinds 2018 het Mercedes-Benz EQ Formula E Team. Het team startte dit seizoen in de ABB FIA Formula E Championship, de koningsklasse voor de elektrische motorsport. Door grote hoeveelheden data te analyseren met behulp van SAP-technologie, optimaliseert Mercedes-Benz EQ Formula E Team zijn bedrijfsvoering. De verbeteringen die dit oplevert, zoals verkorte levertijden, vertalen zich direct door naar de prestaties van het team.

De prestaties zelf beheert het team met SAP Sports One, waarmee het onder meer de administratieve processen, trainingen, teammanagement, talentontwikkeling en medische processen beheert.

Perfecte match

Volgens stichting Formula-Eindhoven is de samenwerking met SAP goed nieuws. “Brainport Eindhoven-regio is de technologieregio van Europa. Formule E en deze regio zijn dan ook een perfecte match. Dankzij de samenwerking met SAP staan we sterker in onze missie om deze race hier een waardige plek te geven”, zegt Peter-Paul Laumans, mede-initiatiefnemer en voorzitter bij stichting Formula-Eindhoven.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

SAP

Over SAP

SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.