MobieTrain haalt 1,8 miljoen euro op in nieuwe investeringsronde

LRM en Concentra investeren in voormalig deelnemer Amsterdams Startupbootcamp

| MobieTrain | 3 min | 12 maart 2020 14:26
Afbeelding: Guy Van Neck, CEO MobieTrain | Copyright: MobieTrain
MobieTrain, een startup die software ontwikkelt voor mobile en microlearning, heeft 1,8 miljoen euro aan kapitaal opgehaald bij de Belgische investeringsmaatschappij LRM en de mediagroep Concentra. Ook een aantal bestaande aandeelhouders en het management nemen deel aan de investeringsronde. Het kapitaal wordt aangevuld met een banklening.
 
Het jonge bedrijf nam in 2018 deel aan Startupbootcamp Commerce Amsterdam, een acceleratorprogramma van drie maanden. Via dit traject kon MobieTrain zijn product optimaliseren en nu wil het bedrijf de groei verder stimuleren. Ook won MobieTrain de startupcompetitie van de HR-conferentie Unleash, die in 2018 eveneens in Amsterdam plaatsvond. 

“Onze app en ons team is er helemaal klaar voor en het nieuwe kapitaal stelt ons in staat om de groei te versnellen. Na een vliegende start met grote, belangrijke klanten in 2019 kunnen we met het nieuwe kapitaal onze inspanningen op het gebied van verkoop en marketing verder opvoeren. Onze groei plannen we in eerste instantie voor onze thuismarkt, maar we hebben ook een commercieel, buitenlands partnernetwerk gebouwd. Daar willen we nu verder mee werken. We hebben een twintigtal betalende klanten in dertien landen. Voor onze volgende stap kijken we met veel aandacht naar Noordwest-Europa”, zegt CEO Guy Van Neck.

Een deel van de kapitaalinjectie investeert MobieTrain in de opening van een kantoor in de Portugese hoofdstad Lissabon, waar een deel van de technische ontwikkeling gebeurt. Een zevental medewerkers neemt er binnenkort zijn intrek.

Succes in retail

Met de app van MobieTrain kunnen bedrijven een zeer persoonlijk en dynamisch leertraject opstellen voor hun medewerkers. Met het intelligente microlearningplatform kunnen ze op een mobiele, gebruiksvriendelijke en effectieve manier nieuwe informatie verstrekken aan medewerkers, of kunnen medewerkers in hun eigen tempo de kennis. ‘Microleren’ is dankzij de korte trajecten van vijf tot tien minuten de opleidingsvorm bij uitstek voor de steeds mobielere medewerkers.
 
Via partners zoals Beekeeper, SAP, Speakap en Spencer wil MobieTrain straks doorbreken in onder meer de hospitality- en zorgsector. Vandaag is de startup vooral in de retailbranche erg actief. Klanten zoals Diesel, Proximus, Timberland en Vans gebruiken de app om hun teams snel nieuwe collecties of verkooptechnieken aan te leren. 

Belang van ‘customer service’

“Onder druk van e-commerce verdwijnen heel wat fysieke winkels uit het straatbeeld. Succesvolle merken combineren offline en online verkoop, waarbij de fysieke winkel steeds vaker als ‘adviespunt’ dient. Een goede klantenservice is in dat model van cruciaal belang, en daar spelen we met MobieTrain op in. In de toekomst willen we artificiële intelligentie inzetten om de leerpaden in onze app nog meer te personaliseren”, zegt de Nederlandse medeoprichtster Mireille van Hemert-Schelling.
 
“We geloven sterk in het potentieel van MobieTrain en in de behoefte van bedrijven om werknemers snel en efficiënt kennis bij te kunnen brengen via een digitale én persoonlijke toepassing. Dit past bovendien perfect in onze visie om in veelbelovende ondernemingen te investeren, ook wanneer er andere partijen aan boord komen”, zegt Tom Aerts, Head of Investments bij LRM.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over MobieTrain

MobieTrain commercialiseert een microlearning app waarmee medewerkers van klanten op elk moment en op elke plek stapsgewijs hun kennis kunnen bijschaven. Het bedrijf won in 2018 de start-upcompetitie Unleash in Amsterdam. Ook nam MobieTrain in 2018 deel aan de Startupbootcamp in Amsterdam: een wereldwijd accelerator met hubs in verschillende steden.
Meer over MobieTrain

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.