LG en Blackdove leveren digitale kunstbelevingen naadloos op LG LED-signage

Partners delen visie op toenemende diversiteit in kunst en toegang tot betaalbare kunst

| LG Electronics | 2 min | 17 februari 2022 9:30
Copyright: LG Electronics
LG Electronics (LG) gaat een wereldwijde samenwerking aan met het Amerikaanse Blackdove om naadloze digitale kunstervaringen te leveren op LG's geavanceerde digital signage-displays. Door software en kunst van Blackdove's digitale kunstgalerie en NFT-platform (non-fungible token) te integreren, biedt de hoogwaardige display-oplossing van LG een gemakkelijke manier om digitale kunst te presenteren. Dit is volgens beide partners momenteel de focus van de wereldwijde kunstmarkt.

De levendige digitale displays van LG zijn het uitstekende medium voor kunstinstallaties – evenals de perfecte aanvulling op bedrijfslobby's, galerijen, luxe woningen en talloze openbare instellingen. LG LED-signage biedt uitzonderlijke flexibiliteit met een eenvoudig te installeren, modulair en schaalbaar ontwerp, en eersteklas beeldkwaliteit met resoluties van Full HD (1.920 x 1.080) tot 8K (7.680 x 4.320).

Blackdove-software is vanaf dit kwartaal beschikbaar in markten over de hele wereld en kan worden gecombineerd met LG LED-signageproducten, waaronder de LG MAGNIT, LG LED Bloc, LED All-in-One en fine-pitch LED-signage. Hierdoor is het mogelijk om de enorme bibliotheek met digitale kunstwerken van de galerij te tonen. De selectie kunstwerken van hedendaagse kunstenaars, zoals Jonathan McCabe, Kenneth Wayne, Meghan Cheng, Franck Lefebvre en Jamie Scott, zijn zorgvuldig uitgekozen door het curatorteam van Blackdove. De selectie omvat een breed scala aan onderwerpen en stijlen voor zowel nieuwe als ervaren liefhebbers van digitale kunst.

"LG is verheugd om samen te werken met Blackdove, aangezien deze samenwerking ons in staat stelt om met onze LED-signage wederom een uniek voordeel te leveren", zegt Paik Ki-mun, Senior Vice President en het hoofd van de Information Display business unit van LG Business Solutions Company. "De optie om LG LED-signage te veranderen in digitale canvassen, zoals in luxe woningen, bedrijfslobby's, ziekenhuizen en winkels, is iets waar het publiek uiterst positief op zal reageren."

Marc Billings, CEO van Blackdove: "We zijn trots dat we zijn geselecteerd door zo'n buitengewone partner als LG. Digitale kunst is de eerste vorm van kunst in de geschiedenis die in een oogwenk door de hele wereld kan worden ervaren, waardoor het een universele aantrekkingskracht heeft. Dit maakt een exponentiële toename van zowel de hoeveelheid als de diversiteit van kunst mogelijk, evenals universele toegang tot betaalbaar kunstplezier en -bezit.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KRX: 066570) is wereldwijd leider en technologische innovator op gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatiemiddelen en (smart home) huishoudelijke apparatuur. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solutions, Business Solutions en Vehicle Components – en is één van 's werelds toonaangevende producenten van premium OLED-televisies, smartphones, smart home-producten, airconditioners, wasmachines en koelkasten.
Meer over LG Electronics
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.