LomboXnet profiteert van extra bandbreedte BIT

Ruime verdubbeling van uploadverkeer overdag door thuiswerkers en online colleges

| BIT Internet Technology | 2 min | 17 maart 2020 17:41
Afbeelding: Grafiek up- en downloadverkeer afgelopen drie weken | Copyright: BIT Internet Technology
Internetprovider LomboXnet profiteert van de extra bandbreedte die datacenter BIT afgelopen week kosteloos beschikbaar heeft gesteld voor zijn klanten. De internetprovider levert voornamelijk internet in de wijk Lombok in Utrecht-West. Daarnaast lever LomboXnet internet aan duizenden studenten in Utrecht, Wageningen en Almere. Ten opzichte van de afgelopen weken, ziet LomboXnet deze week een forse stijging in het internetgebruik. Dit geldt met name tijdens kantooruren.

Toename up- en downloadverkeer

In vergelijk met de afgelopen drie weken is het uploadverkeer gestegen met ruim 136 procent. Het downloadverkeer is toegenomen met ruim 46 procent.* Robin Berg, eigenaar van LomboXnet: “We zien dus een ruime verdubbeling van het uploadverkeer ten opzichte van de afgelopen weken. Dit komt omdat er thuis vergaderd wordt en studenten vanuit huis digitaal onderwijs volgen. Waar we normaal gesproken een piek in het verkeer zagen in de avond, als mensen thuis aan het streamen zijn, zien we nu juist piekverkeer onder werktijd.”

BIT heeft LomboXnet proactief benaderd om de bandbreedte te verhogen. Wido Potters, Manager Sales & Support bij BIT: “We verwachtten bij meerdere klanten een toename in het verkeer, daarom hebben we voorafgaand aan die toename al besloten deze organisaties extra bandbreedte te bieden. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan het zo optimaal laten doordraaien van het bedrijfsleven in Nederland.”

Berg: “BIT heeft een duidelijke visie over hoe je met de wereld om moet gaan. Ze hebben veiligheid, privacy en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het datacenter neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, zo ook in deze tijd. Dat maakt het voor ons de juiste partner.”

*Dit verkeer is gemeten om 10.00u en 15.00u op maandagen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over BIT Internet Technology

BIT beheert een drietal datacenters in Ede en is gespecialiseerd in groene colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing voor zakelijke gebruikers van het internet. BIT levert aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internet-infrastructuur. Betrouwbaarheid is het uitgangspunt van de dienstverlening, zodat klanten zich zorgeloos met hun kernactiviteiten bezig kunnen houden. BIT onderscheidt zich door een hoog kennisniveau, jarenlange ervaring en een pragmatische aanpak. BIT is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.
Meer over BIT Internet Technology

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.