Dematic optimaliseert automatische palletopslag

| Dematic | 3 min | 19 maart 2020 9:31
Afbeelding: Dematic Standardised Automated Pallet Storage benut de beschikbare magazijnruimte optimaal | Copyright: Dematic
  • Dematic verbetert oplossing voor magazijnautomatisering
  • Snellere installatie met modulaire gestandaardiseerde componenten
  • Compacte opslag met een hoge verwerkingssnelheid
Dematic optimaliseert het automatisch opslaan van pallets. Met de verbeterde oplossing voor het automatiseren van magazijnen levert de intralogistieke specialist een modulair systeem dat volledig te configureren is naar de wensen van klanten. Het bestaat uit een aantal bewezen componenten, zoals opslagrekken, geautomatiseerde Storage & Retrieval Machines (SRM’s) om pallets te verplaatsen, software en een pre-zone. Maar ook pallet conveyors, Automated Guided Vehicles (AGV’s), orderpickstations en stations voor het meten, wegen, opslaan en ophalen van alle pallets. 

Standaardisatie en modulariteit

Dankzij vergaande standaardisatie en modulariteit is een complete opslagoplossing binnen korte tijd te installeren en in gebruik te nemen. Het compacte ontwerp en de flexibiliteit ervan maken het mogelijk om pallets in enkele, dubbele en meervoudige dieptes op te slaan. De verwerkingssnelheid bedraagt tot zo’n 200 pallets per uur. Alle pallets zijn op elk gewenst moment toegankelijk. Afhankelijk van het type installatie transporteren de SRM’s snel en nauwkeurig pallets met een gewicht tot 1,5 ton (en in speciale configuraties tot zelfs 5 ton).

“Dematic Standardised Automated Pallet Storage is gebaseerd op modules”, zegt Mortimer von Tschirschky, Director Operational Improvement & Technical Support Central Europe van Dematic. De verbeterde automatiseringsoplossing is zowel geschikt voor het opslaan van ruwe materialen als eindproducten, tot een hoogte van 45 meter. Typische toepassingen zijn het tijdelijk opslaan en op volgorde zetten van goederen voor de verzending (sequentiëren). Het aantal gangpaden is zelf te selecteren. “Het compacte ontwerp en de hoge opslagdichtheid leiden tot een optimale ruimtebenutting, waardoor tot 20% aan ruimte te besparen is in vergelijking met magazijnen waarin pallets handmatig worden opgeslagen.”

Aanpasbaar voor verticale markten

Dematic’s geautomatiseerde palletopslag is aanpasbaar voor de behoeften in verticale markten, zoals verschillende temperatuurzones voor medicijnen en voedingsmiddelen. In een vriesgebied is de temperatuur tot -28-graden te verlagen. Het systeem is ook in staat lange en zware goederen te verwerken, zoals worden gebruikt in de auto-, bouw- en meubelindustrie. De automatische materialenstroom verhoogt de veiligheid voor goederen en medewerkers. Verder is de verbeterde Dematic Automated Pallet Storage te combineren met andere automatiseringsoplossingen van het bedrijf, zoals de AMCAP (Automated Mixed Case Palletising), Multishuttle, Miniload of Pouch Sorter.

De pre-zone levert een belangrijke bijdrage aan de flexibiliteit van Dematic’s gestandaardiseerde oplossing voor automatische palletopslag. Afhankelijk van de klantwensen zijn daar bijvoorbeeld verschillende onderdelen voor het picken van inkomende en uitgaande goederen te integreren. Voordat een pallet in het magazijn wordt gezet controleert het systeem deze automatisch op gewicht en geschiktheid. ”Enerzijds verbetert de Dematic Standardised Automated Pallet Storage het voorraadbeheer met automatische tracking van alle goederen, terwijl het er anderzijds voor zorgt dat de pallets minder verplaatsingen ondergaan”, zegt von Tschirschky. “Dat reduceert de kans op het maken van fouten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dematic

De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.