Cognizant en Microsoft verbeteren patiëntmonitoring op afstand

Oplossing luidt nieuwe fase in voor Cognizant’s groeiende aanbod in healthcare

| Cognizant | 3 min | 1 maart 2022 20:39
Copyright: Cognizant
Cognizant kondigt een nieuwe samenwerking aan met Microsoft. De bedrijven gaan samen een nieuwe digitale gezondheidsoplossing leveren die zorgt voor gemakkelijkere en betere monitoring van patiënten op afstand. Op deze manier maken ze de gezondheidszorg beter.

Cognizant’s nieuwe oplossing, die gebruikmaakt van onderdelen van de Microsoft Cloud for Healthcare, is de eerste van verschillende geplande diensten die virtuele zorg en monitoring op afstand combineert door gebruik te maken van onder andere smartwatches, bloeddruk monitors en glucose meters. Die verzamelen en communiceren patiëntdata naar zorgverleners. Ingebouwde analyses laten deze zorgverleners historische gezondheidsinformatie met elkaar vergelijken om zo inzichten te krijgen en mogelijk vroegtijdige alarmeringen voor chronische aandoeningen te identificeren. Op die manier kan de zorg preventieve maatregelen treffen.

De oplossing maakt bovendien ‘patiëntbezoek op afstand’ mogelijk, wat zorgbarrières wegneemt voor patiënten die beperkt zijn in hun mobiliteit. Daarnaast bespaart bezoek op afstand natuurlijk tijd en kan het gepersonaliseerde zorg verbeteren. De verwachting is dat chronische ziektes in 2030 voor 70 procent van de sterfgevallen zorgen. Professionals zien in digitale integratie daarom steeds meer de beste manier om ziektes te voorkomen, managen en behandelen.

Als vroege partner van Microsoft Cloud for Healthcare ontwierp Cognizant een oplossing die gebruik maakt van Microsoft Azure-diensten als FHIT, API Services en Teams-integratie die schaalbaarheid en betrouwbaarheid verbeteren. Cognizant’s toegewijde Microsoft Business Group ondersteunt dit streven in digitale gezondheidszorg. Het combineert Cognizant’s expertise op het gebied van digitale modernisering met Microsoft’s focus op het bouwen van clouds voor de industrie om zo een commercieel beschikbare, allesomvattende oplossing voor de gezondheidszorg te leveren.

Deze nieuwe dienst is de eerste in een serie digitale oplossingen voor de gezondheidszorg die Cognizant de komende tijd lanceert. Het bedrijf versnelt zijn aanbod dat klanten helpt bij het implementeren van geavanceerde zorgtechnologie. Zo kunnen zij de betrokkenheid bij patiënten vergroten, gepersonaliseerde zorg verbeteren, zorg op afstand bieden en over het algemeen betere resultaten voor hun patiënten behalen. Toekomstige oplossingen zullen voortborduren op bestaande oplossingen, zodat klanten de implementatie verder kunnen versnellen.

“De brug tussen technologie en gezondheidszorg creëert nieuwe kansen om de manier waarop zorgverleners de gezondheid van hun patiënten monitoren, te verbeteren. Bovendien kunnen ze gemakkelijker met patiënten in contact komen voor tijdgevoelige zaken”. Door data te analyseren, en veilige cloud technologie en interoperabiliteitsproducten te gebruiken, biedt onze samenwerking met Microsoft een unieke, schaalbare oplossing die gericht is op de verbinding tussen zorgaanbieder en patiënten. We helpen de zorg nog beter op tijd te komen, en de kwaliteit van die zorg te verbeteren.”

“Cognizant bouwde deze innovatie op de veilige Microsoft, die alle regelgeving nakomt. De oplossing maakt het gemakkelijk voor mensen om gezondheidsgegevens te verzamelen en te delen met behulp van eigen apparaten. Tegelijk kunnen zorgverleners de gegevens inzien die ze nodig hebben om patiënten te diagnosticeren en behandelen”, zegt Tom McGuinness, Corporate Vice President Global Healthcare en Life Sciences bij Microsoft. “We kijken ernaar uit om onze technologieën en gezamenlijke expertise te combineren om nog meer oplossingen te leveren die gezondheidszorg van hoge kwaliteit bieden en het welzijn van patiënten mogelijk maken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq-100: CTSH) is een van 's werelds grootste professionele dienstverleners. De organisatie helpt klanten hun business-, operationele en technologiemodellen te transformeren voor het digitale tijdperk. De unieke marktgerichte en adviserende benadering van Cognizant ondersteunt klanten bij het creëren en implementeren van een innovatievere en efficiëntere bedrijfsvoering.
Meer over Cognizant
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.