OneWelcome zet groeistrategie door met overname Scaled Access

Identiteit en Access Management-platform OneWelcome breidt uit met Scaled Access’ fijnmazige en policygebaseerde toegang

| OneWelcome | 3 min | 2 maart 2022 12:21
Afbeelding: Het OneWelcome kantoor in Amersfoort | Copyright: OneWelcome
Identity & Access Management-platform OneWelcome neemt het Belgische Scaled Access, specialist in autorisatie, over. Met de toevoeging van Scaled Access verdiept OneWelcome haar aanbod met fijnmazige en policygebaseerde toegang. Nu kunnen organisaties nog preciezer en beter controleerbaar de toegang van consumenten, andere bedrijven en externe medewerkers tot hun online diensten en apps managen. Scaled Access voegt aan het OneWelcome IAM-platform een extra Identity app toe: Externalized Autorization. De overname ligt volledig in het verlengde van de groeiambitie van OneWelcome en verstevigt haar positie als Europees leider in haar segment.

Externen toelaten tot een organisatie

Organisaties krijgen te maken met verschillende mate van complexiteit om externe identiteiten toe te laten. Wie de persoon is, samen met wat de persoon kan en mag, vormen de uitgangspunten voor fijnmazige en policygebaseerde toegang. In een wereld van gedistribueerde identiteiten is voor de onboarding van nieuwe gebruikers informatie nodig uit drie belangrijke bronnen: Europese eID’s of Bank-ID’s, Identity Wallets en gevalideerde attribuut providers. OneWelcome helpt organisaties om dit te orchestreren.

Leuven als kenniscentrum

Externalized Autorization is de vijfde applicatie van het geïntegreerde IAM-platform van OneWelcome dat verder bestaat uit: User Journey Orchestration, Consent & Preference Management, Delegation & Relationship Management en Mobile Identity. Naast de applicatie op het gebied van toegangscontrole, haalt OneWelcome met de overname van Scaled Access ook extra ontwikkelcapaciteit in huis. Hiermee vergroot OneWelcome haar innovatieslagkracht. Het team in Leuven wordt verder uitgebouwd als engineering unit en kenniscentrum. Scaled Access neemt best practices mee van klanten zoals Rituals, Roularta Media en Hager.

Danny de Vreeze, CEO van OneWelcome: “Slechts een half jaar geleden is OneWelcome ontstaan uit de fusie van iWelcome en Onegini. Dat we nu al een volgende stap in onze groeistrategie zetten, laat zien hoe vastberaden we zijn om voorop te blijven lopen in de Europese markt. Met de overname van Scaled Access verdiepen en verbreden we ons aanbod tot een superieure geïntegreerde Identity-oplossing voor het managen van externe identiteiten. Zo gaan we de verdubbeling van de vraag die Gartner voorspeld heeft voor dit jaar te gelde maken. Bovendien versterken we onze concurrentiepositie ten opzichte van Amerikaanse spelers, omdat we als Europese partij nu nog beter inspelen op de Europese complexiteit. Kortom: we hebben er veel vertrouwen in dat we met Scaled Access een veelbelovend jaar zijn begonnen.”

Ward Duchamps, CEO van Scaled Access: “Het moment is daar om Scaled Access onder te brengen bij een grotere tech speler. OneWelcome geeft een optimaal kader om ons platform verder te ontwikkelen. Als VP Strategic Partners bouw ik voort op de succesformule van OneWelcome. Daarbij willen we de markt vooruit zijn met de integratie van gedistribueerde identiteit en ‘Verifiable Credentials’ in de user journey. Mensen zullen zelf hun digitale tweeling, 'wallet', opbouwen door het verzamelen van accreditaties die door uitgevende partijen zijn bevestigd en bedrijven toegang geven deze te gebruiken. Toegang tot een digitale dienst zal niet meer afhangen van het juiste wachtwoord of de juiste vingerafdruk, maar ook van de geverifieerde kenmerken die je draagt.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OneWelcome
OneWelcome is de toonaangevende Europese leverancier van cloudbased identity en access management voor externe gebruikersgroepen (IAM). Haar IAM-platform stelt organisaties in staat om externe identiteiten veilig en eenvoudig toegang te geven tot hun online diensten en apps.
Meer over OneWelcome
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.