OPPO presenteert 240W SUPERVOOC-snellaadtechnologie op MWC 2022

Ook laat het sterke wereldwijde bedrijfsprestaties zien

| OPPO | 4 min | 5 maart 2022 9:10
Copyright: OPPO
  • OPPO eindigde 2021 als ‘s werelds vierde grootste smartphonemerk en op een na grootste in de Android 5G-markt.
  • Door middel van zijn nieuwe merkpropositie, ‘Inspiration Ahead’, heeft OPPO beloofd een optimistische benadering te volgen ten aanzien van de huidige wereldwijde uitdagingen, en actie te nemen om de belangrijkste duurzaamheidsissues aan te pakken.
  • OPPO’s 150W SUPERVOOCTM snellader verdubbelt de levensduur, terwijl 240W SUPERVOOCTM de grenzen van de oplaadsnelheid verlegt.
  • De nieuwe OPPO 5G CPE T2 verbetert de 5G-ervaringen nog verder, en versnelt de acceptatie van 5G wereldwijd.
Op de openingsdag van het Mobile World Congress (MWC) 2022 onthulde OPPO een reeks opwindende technologieën, waaronder 150W SUPERVOOC met Battery Health Engine die de levensduur van de batterij verdubbelt, 240W SUPERVOOC die 4500 mAh oplaadt in 9 minuten, en een geheel nieuwe OPPO 5G CPE T2 die 5G omzet in extreem snelle wifi. OPPO presenteerde bovendien zijn vlaggenschipserie smartphones, waaronder de Find X5-serie en Find N, evenals een reeks innovatieve technologieën, zoals MariSilicon X Imaging NPU, OPPO Air Glass, OPPO’s intrekbare camera en nog veel meer.

‘’Ondanks de vele uitdagingen waar we de afgelopen jaren mee te maken hebben gehad, heeft de telecommunicatie-industrie nog steeds een positieve ontwikkeling doorgemaakt en hebben we bij OPPO een gestage groei gezien’’, zegt Billy Zhang, OPPO’s Vice President of Overseas Sales and Service. “Technologieën zoals de 240W SUPERVOOC-snellader demonstreren ons leiderschap in innovatie, terwijl toestellen zoals de OPPO 5G CPE T2 de nieuwe richtingen benadrukken die ons bedrijf inslaat. Via onze nieuwe merkpropositie, ‘Inspiration Ahead’, gebruikt OPPO innovatie en samenwerking om samen met onze partners uitdagingen het hoofd te bieden en gebruikers over de hele wereld mensgerichte en inspirerende technologie-ervaringen te bieden.’’

Gloednieuwe SUPERVOOC-snellaadtechnologieën verbeteren de batterijstatus en vestigen nieuwe industrierecords

Sinds de introductie van OPPO SUPERVOOC in 2014, leidt OPPO de ontwikkeling en innovatie van snellaadtechnologie. Sinds afgelopen december hebben meer dan 220 miljoen gebruikers wereldwijd de efficiënte, veilige en razendsnelle laadervaring van OPPO ervaren. Op het MWC 2022 heeft OPPO officieel de nieuwste 150W SUPERVOOC-snellader onthuld. Gebouwd met behulp van directe oplaadtechnologie met laadpompen, kan de 150W SUPERVOOC-snellader een 4.500 mAh-batterij in 5 minuten opladen tot 50% en in slechts 15 minuten tot 100%.


Afbeelding 1: De Battery Health Engine zorgt ervoor dat de batterij na maar liefst 1.600 oplaadcycli op 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit blijft presteren: een verdubbeling van de huidige industriestandaard.

De 150W SUPERVOOC-snellader integreert bovendien OPPO’s Battery Health Engine, die vorige week zijn debuut maakte in de OPPO Find X5-serie. De technologie zorgt ervoor dat de batterij na maar liefst 1.600 oplaadcycli op 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit blijft presteren, een verdubbeling van de huidige industriestandaard van 800 cycli.

Met de introductie van de 240W SUPERVOOC-snellader verwelkomt OPPO bovendien een nieuwe recordbrekende oplaadtechnologie. Zoals gedemonstreerd op MWC 2022, kan 240W SUPERVOOC een 4.500 mAh-batterij in ongeveer 9 minuten tot 100% opladen, waardoor de grenzen van het laadvermogen worden verlegd.

Nieuwe 5G CPE T2 zet 5G-signalen om in snelle en stabiele wifi-verbindingen

5G CPE-apparaten zetten 5G-signalen om in wifi- of LAN-netwerkverbindingen, waardoor meerdere apparaten verbinding kunnen maken met 5G, bijvoorbeeld thuis of op kantoor. Op locaties waar geen bestaande breedbandinfrastructuur is, kunnen apparaten 5G-verbinding maken via een 5G CPE-apparaat met een 5G-simkaart.

OPPO 5G CPE T2

De OPPO 5G CPE T2 is de nieuwste in OPPO’s 5G CPE-productreeks. Het apparaat beschikt over een Qualcomm® SnapdragonTM X62 5G modem-RF-systeem en OPPO’s geoptimaliseerde O-Reserve 2.0 slimme antennetechnologie, waardoor het in staat is 5G-signalen om te zetten in snelle en stabiele wifi-verbindingen. Voorafgaand aan de lancering van de T2 werden de vorige twee OPPO 5G CPE-apparaten goed ontvangen door mobiele operators over de hele wereld. Met de nieuwe T2 heeft OPPO momenteel overeenkomsten gesloten met operators in het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Europa om in de tweede helft van 2022 nog meer mensen in meer regio’s te voorzien van de verbindingskracht van 5G CPE.

Gestage groei wereldwijd met een sterke aanwezigheid in het midden en hogere segment

Als gevolg van OPPO’s continue investeringen in R&D en zijn toewijding om de best mogelijke producten te leveren, heeft OPPO zijn positie als ‘s werelds vierde grootste smartphonemerk in 2021 behouden met een YoY-groei van 22% en een marktaandeel van 11% (bron: Canalys). Verkopen van de OPPO Find X3-Series zijn met 140% toegenomen in vergelijking met de vorige generatie. Als pionier op het gebied van 5G is OPPO al twee jaar op rij wereldwijd het op een na grootste merk voor Android 5G-smartphones.

Met zijn nieuwe merkpropositie ‘Inspiration Ahead’, gebruikt OPPO optimisme en inspiratie om uitdagingen en issues het hoofd te bieden. OPPO heeft bovendien zijn inspanningen op het gebied van milieubescherming, empowerment van jongeren, digitale inclusiviteit en gezondheid en welzijn gedetailleerd beschreven in zijn duurzaamheidsrapport 2021. Om vervuiling en afval te reduceren, heeft OPPO geholpen bij het recyclen van meer dan 1,2 miljoen telefoons in China, wat neerkomt op meer dan 215 ton elektronisch afval.

Van 28 februari tot en met 3 maart kan iedereen OPPO’s SUPERVOOC-snellaadtechnologieën, 5G CPE T2 en de geheel nieuwe Find X5-serie ervaren bij OPPO’s stand op het MWC 2022 (stand #3M10, hal 3). Hier heeft OPPO een virtual playground ontwikkeld waar tech-enthousiastelingen van over de hele wereld het nieuwste van OPPO kunnen ervaren vanuit het gemak van hun smartphone.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OPPO
OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.