De helft van de medewerkers gebruikt tijdens werk ongeautoriseerde file services

Nieuw onderzoeksrapport van KnowBe4 over de realiteit van shadow IT onthult schokkende bevindingen

| KnowBe4 | 2 min | 7 maart 2022 18:28
Afbeelding: Een grafisch overzicht van het waargenomen gebruik van ongeautoriseerde netwerken voor het delen van bestanden op het werk door de industrie | Copyright: KnowBe4
KnowBe4, aanbieder van ‘s werelds grootste platform voor training en gesimuleerde phishing, kondigt het rapport “Shadow IT Is Real” aan, afkomstig van KnowBe4 Research. Het rapport onthult dat shadow IT een reëel risico is voor organisaties, omdat de helft van de medewerkers tijdens werk ongeautoriseerde file services gebruikt.

Aan de hand van antwoorden van meer dan 435.000 deelnemers op enquêtes, onderzocht KnowBe4 Research twee veelvoorkomende onveilige handelingen. De eerste analyse heeft betrekking op het gebruik van ongeautoriseerde cloud-diensten, die worden gebruikt om informatie op te slaan en om te communiceren op de werkplek. De tweede analyse beoordeelt het aantal downloads via ongeautoriseerde file sharing-netwerken.

Hoogtepunten uit de bevindingen zijn onder meer:
  • Azië en Oceanië zijn regio's met zorgwekkend hoge percentages van beide praktijken, terwijl Afrika het best presteert
  • De financiële en technologische sector doen het relatief beter dan andere sectoren, terwijl bouw-, productie-, onderwijs- en overheidsorganisaties het slechtst presteren

“De bevindingen van dit onderzoek zijn zeer verontrustend. Medewerkers handelen onveilig, waardoor organisaties aan grote risico's worden blootgesteld", zegt Kai Roer, chief research officer van KnowBe4. “Shadow IT heeft een directe impact op het niveau van de security culture. Om dit te bestrijden moeten organisaties zich concentreren op het versterken van hun security culture door de security awareness van hun medewerkers te verhogen. Het is vooral belangrijk dat medewerkers begrijpen dat onveilige handelingen de reputatie van de organisatie negatief kunnen beïnvloeden, en dat ze daarvoor verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Klik hier voor inzage in de bevindingen van het onderzoeksrapport van KnowBe4 Research.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over KnowBe4
KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.