IT-manager kiest voor implementatiepartner met focus op adoptie en verandermanagement

Verkeerde keuze belemmert implementatieprojecten

| myBrand | 2 min | 8 maart 2022 18:37
Gewaardeerd
Copyright: myBrand
Adoptie (81%) en verandermanagement (79%) zijn belangrijke factoren voor IT-beslissers bij de selectie van een geschikte implementatiepartner. Dit blijkt uit onderzoek van SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand onder ruim 500 werkenden met een strategische of tactische rol.

Verkeerde keuze belemmert implementatieprojecten

De ruime meerderheid van de respondenten (56%) is van mening dat door het achterwege laten van adoptie tijdens implementatieprojecten, nieuwe applicaties niet optimaal worden gebruikt. Dit terwijl nieuwe applicaties en services voor bedrijven juist kansen bieden om zich te onderscheiden.

Aan IT-beslissers is ook gevraagd hoe een implementatiepartner optimaal een implementatieproject kan vormgeven. Enkele bevindingen uit het onderzoek:
  • 81 procent verwacht dat een implementatiepartner niet alleen software levert, maar ook helpt met software-adoptie;
  • 79 procent verwacht dat een implementatiepartner een rol speelt in het benodigde verandermanagement bij een IT-project;
  • 70 procent vindt dat kennisdeling vanuit de implementatiepartner naar de organisatie vaak een ondergeschoven kindje is.

Linda Beukers, directeur digitale transformatie bij myBrand: “Een implementatiepartnership omvat veel meer dan alleen het realiseren en invoeren van een nieuw ERP-systeem. Met slechts het neerzetten van een vernieuwde IT-architectuur is een organisatie niet geholpen. Het is cruciaal om te zorgen dat de transformatie organisatiebreed gedragen wordt en dat alle gebruikers de functionaliteit van de nieuwe IT-omgeving kennen en begrijpen. Zoals je ook in de resultaten terugziet, worden adoptie en verandermanagement al bij de keuze voor een implementatiepartner zeer belangrijk gevonden door IT-beslissers. En dat is niet voor niets. Het is heel goed dat dit bewustzijn er is. Pas als gebruikers de mogelijkheden van het systeem goed weten te benutten, heeft het meerwaarde.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Slecht (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over myBrand
myBrand, onderdeel van Conclusion, biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. myBrand is ontstaan uit de droom om gestalte te geven aan een SAP-dienstverlener waar wij zelf klant zouden willen zijn. Dit heeft zich vertaald in onze missie: het zijn van de door klanten als best gewaardeerde dienstverlener. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle bedrijfsprocessen bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie.
Meer over myBrand
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.