Veeam Backup for Microsoft 365 v6 biedt meer controle en eenvoudig herstel van kritieke data

V6 introduceert self-service restore portal voor Microsoft 365-omgevingen en verbetert cloud object storage-integraties

| Veeam | 3 min | 9 maart 2022 13:33
Afbeelding: Veeam Backup voor Microsoft 365 screenshot | Copyright: Veeam
Veeam Software, de leider in backup-, herstel- en datamanagement-oplossingen voor moderne dataprotectie, kondigt de beschikbaarheid van zijn snelst groeiende Software as a Service (SaaS)-product aan: Veeam Backup for Microsoft 365 v6. De #1 back-up- en recovery-oplossing voor Microsoft 365 maakt het voor gebruikers mogelijk om naar elke locatie veilig te back-uppen, waaronder on-premises, in een hyperscale cloud of bij een service provider. De nieuwe features in V6 zorgen voor meer tijd voor IT-afdelingen dankzij minder belasting van herstelverzoeken en extra kostenbesparing als gevolg van efficiëntere back-ups.

“Veeam Backup for Microsoft 365 rapporteerde 73% groei jaar-op-jaar (YoY). 8,5 miljoen gebruikers vertrouwen op Veeam om hun Microsoft 365-data, waaronder Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Microsoft Teams, veilig te houden”, zegt Danny Allan, CTO en SVP of Product Strategy bij Veeam. “In alle SaaS-platforms, ook Microsoft 365, bezit en beheert de organisatie zijn eigen data en het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om deze te beschermen. De groei en het momentum van Veeam Backup for Microsoft 365 is een indicatie dat meer organisaties het belang van het beheren en beveiligen van hun data inzien en Veeam vertrouwen met hun kritieke bedrijfsassets.”

50% van de back-up- en SaaS-administrators noemt het per ongeluk verwijderen van data als belangrijkste reden voor het beschermen van Microsoft 365-data, waarbij de tijd die wordt besteed aan het herstellen van gebruikersgegevens wordt genoemd als grootste pijnpunt vanwege de frequentie[1]. Veeam Backup for Microsoft 365 v6 introduceert een self-service restore portal voor Microsoft 365-omgevingen dat IT-administrators in staat stelt om e-mails, bestanden en meer veilig te herstellen vanuit een gecentraliseerde omgeving. Herstelscenario’s, zoals het terughalen van onbedoeld verwijderde data, zullen daarbij geen actie vanuit de IT-administrator meer vereisen en kunnen direct door gebruikers uitgevoerd worden en/of gedelegeerd worden aan een groep operators, zonder dat zij directe toegang nodig hebben tot de back-up-server. Dit bespaart tijd, terwijl administratieve beveiliging behouden blijft.

Met meer dan 300 miljoen betaalde abonnementen[2] worden Microsoft 365-data sneller gegenereerd dan ooit en beschikken organisaties over steeds meer data naarmate het bewaarbeleid evolueert. Hierdoor is de behoefte ontstaan voor organisaties om gebruik te maken van goedkope object storage, omdat ze groeiende, elektronische, intellectuele eigendommen graag willen behouden. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Veeam een back-upkopie toegevoegd aan Amazon S3 Glacier, Glacier Deep Archive en Azure Archive voor een secundaire kopie op goedkope, langdurige object storage met opties voor verschillende bewaarperioden. Deze verbetering van cloud object storage-integraties is een aanvulling op AWS S3, Azure Blob, IBM Cloud, Wasabi en andere S3-compatibele providers die al in eerdere releases waren opgenomen.

Veeam presenteerde de eerste versie van Veeam Backup for Microsoft 365 in november 2016. De voortdurende innovatie in de meest recente versie is ontworpen om Veeam’s leiderschap in de Microsoft 365-back-up-markt verder te versnellen. Veeam Backup for Microsoft 365 v6 biedt de volgende nieuwe features:
  • Automatisering en schaalbaarheid voor enterprise organisaties en service providers
  • Tijdwinst bij het uitvoeren van restores en het niet hoeven bouwen en onderhouden van een eigen portal
  • Verbeterde beveiliging met multi-factor authentication (MFA)-toegang tot hersteldata
  • Vertrouwen in herstel met een secundaire kopie van data in goedkope object storage
Veeam Backup for Microsoft 365 is ontworpen voor IT-afdelingen die Microsoft 365 gebruiken en voor Veeam Cloud & Service Providers (VCSP) die Microsoft 365-back-up-services willen bieden aan hun klanten. Veeam Backup for Microsoft 365 v6 is nu overal beschikbaar. Veeam Backup for Microsoft 365 Community Edition biedt gratis back-up en herstel van Microsoft 365-data voor maximaal 10 gebruikers, 10 teams en één TB aan SharePoint-data.
  1. Veeam 2021 Data Protection Trends Report.
  2. https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2021/08/19/new-pricing-for-microsoft-365/

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Veeam
Veeam is de wereldwijde leider in back-up-oplossingen die Cloud Data Management leveren. Het Veeam Availability Platform is de meest complete back-up-oplossing die klanten helpt succes te behalen in de vijf fases van Cloud Data Management.
Meer over Veeam
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.