Altair koopt Powersim voor uitbreiding elektronisch systeemontwerp

Met acquisitie breidt Altair het aanbod voor elektronisch systeemontwerp uit naar de elektronica voor voedingen

| Altair | 2 min | 10 maart 2022 12:53
Altair heeft Powersim overgenomen, een bekende leverancier van ontwerp- en simulatiesoftware voor de elektronica in voedingen, motoraandrijvingen, controlesystemen en microgrids. Met deze acquisitie breidt Altair het aanbod voor elektronisch systeemontwerp uit naar de elektronica voor voedingen. Powersim is gevestigd in Rockville, Maryland in de VS.

PSIM

Bij deze acquisitie behoort ook PSIM, de snelle en nauwkeurige software voor het ontwerpen en op systeemniveau simuleren van de elektronica in voedingen en motoraandrijvingen. PSIM vereenvoudigt de implementatie en het generen van embedded code voor de elektronica die wordt toegepast in diverse industriële applicaties.

Powersim’s software wordt geïntegreerd in Altair’s aanbod voor Electronic System Design, via het flexibele Altair units licentiemodel, inclusief connecties met:
  • Altair Flux en Altair FluxMotor voor het ontwerpen van motoren en controllers, met het gebruik van Altair Activate en PollEx Spice voor de simulaties van apparaten, circuits en systemen
  • Altair Embed voor het genereren van embedded code
  • Altair SimLab voor gecombineerde koel/thermische analyses

"Powersim levert een krachtige oplossing die de ontwikkelingskosten en ‘time-to-market’ aantoonbaar reduceert voor duizenden klanten in de hele wereld, waaronder grote bedrijven in de automobiel-, luchtvaart-, consumentenelektronica- en maakindustrie", zegt James R. Scapa, oprichter en chief executive officer van Altair. "De toevoeging van Powersim's technologieën en het ervaren technische team, dat beschikt over diepgaande kennis van vermogenselektronica, completeert Altair's aanbod voor het ontwerpen van elektromotoren en andere toepassingen."

"Wij zijn er trots op een technologie te hebben gecreëerd die een bekend merk in de markt is geworden en toonaangevend is in vermogenselektronica en simulatie van motoraandrijvingen," zegt Dr. Hua Jin, president en oprichter van Powersim. "Door ons aan te sluiten bij Altair kunnen wij het gebruik van onze technologieën verder uitbreiden naar veel meer organisaties die hun elektronische ontwerp willen versnellen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Altair
Altair is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat software en cloudservices levert voor productontwikkeling, high performance computing (HPC) en data-analytics. Het bedrijf stelt organisaties in verschillende marktsegmenten in staat om effectiever te concurreren door een duurzamere toekomst te creëren.
Meer over Altair
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.