Tinder lanceert nieuwe feature ‘Blind Date’ in Nederland

Deze nieuwe feature beantwoordt Gen Z’s vraag naar nostalgische en authentieke connecties

| Tinder | 2 min | 10 maart 2022 15:51
Copyright: Tinder / Tinder lanceert nieuwe feature ‘Blind Date’ in Nederland
Tinder breidt haar portfolio van features opnieuw uit en geeft Tinder-leden vanaf vandaag een nieuwe manier voor het creëren van connecties via een oude klassieker - de Blind Date. Blind Date is een nieuwe sociale ervaring die Tinder-leden aan elkaar koppelt voordat ze elkaars profiel kunnen bekijken. Zo zijn gesprekken, in plaats van foto's, de eerste indruk. Leden zullen elkaars profiel pas kunnen bekijken nadat ze hebben besloten om te matchen naar aanleiding van het chatgesprek. Blind Date is de nieuwste toevoeging aan de populaire reeks aan Fast Chat-functies op Tinder, en is dagelijks live van 18:00 tot 24:00.

Geïnspireerd door de ouderwetse manier om iemand nieuw te ontmoeten, meestal door toedoen van een bemoeizuchtige tante of een goedbedoelende vriend, geeft Blind Date dating-app gebruikers een toegankelijke manier om hun persoonlijkheid op de eerste plaats te zetten. De ervaring weerspiegelt de wens van Gen Z om terug te gaan naar nostalgie uit de jaren ‘90, waarin blind daten hot was. Uit onderzoek van Tinder[1] blijkt namelijk dat 60% van de Nederlandse respondenten in de leeftijd 18-24 op blind date is geweest, of zou overwegen om op blind date te gaan.

De nieuwe functie werkt als volgt: Tinder-leden beantwoorden een korte reeks vragen die het ijs breken, en worden aan elkaar gekoppeld op basis van de overeenkomsten die hieruit volgen. Vervolgens start de chat met timer en de enige details die zij weten over de persoon aan de andere kant van het scherm zijn hun antwoorden op meerkeuzevragen zoals: "Het is OK om een shirt ____ keer te dragen zonder het te wassen" en "Ik doe ketchup op____." Als de timer afloopt, kunnen ze het profiel van de ander liken, dat wordt onthuld als er een match is, of ze kunnen ervoor kiezen om aan een nieuw persoon gekoppeld te worden.

"Met Blind Date willen we mensen een unieke, verrassende manier aanbieden voor het creëren van verbindingen, eentje die helemaal nieuw is voor Tinder" zegt Kyle Miller, VP van Product Innovation bij Tinder. "Het heeft iets speciaals om iemands persoonlijkheid te leren kennen via een gesprek, zonder vooroordelen die kunnen worden gemaakt op basis van foto's.”

Blind Date is te vinden in Explore, de nieuwe interactieve ruimte op Tinder. Explore geeft leden mogelijkheden om profielen te bekijken op basis van interesse, en biedt hen nieuwe manieren om connecties te maken door een groeiende lijst van sociale ervaringen, zoals Swipe Night, Music Mode en nu Blind Date.

Blind Date is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland.
  1. Dit onderzoek werd uitgevoerd op Tinder, onder 1000 Gen Z leden in de UK, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden en Nederland.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Tinder
Tinder werd in 2012 geïntroduceerd op een universiteitscampus en is wereldwijd de populairste app om nieuwe mensen te ontmoeten. Tinder is beschikbaar in vele landen en in vele talen en is daarmee de meest winstgevende niet-gaming app ter wereld. Inmiddels is de app al meer dan 450 miljoen keer gedownload en heeft het tot meer dan 65 miljard matches wereldwijd geleid.
Meer over Tinder
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.