Jamf komt met nieuwe BYOD-oplossing om de privé devices van medewerkers te beveiligen, met behoud van de privacy

De nieuwe BYOD-oplossing van Jamf is per direct beschikbaar voor iPhone en iPad

| Jamf | 2 min | 14 maart 2022 10:38
Copyright: Jamf
Jamf, de standaard in Apple Enterprise Management, heeft een nieuwe oplossing geïntroduceerd waarmee organisaties makkelijk de privé devices kunnen beschermen die medewerkers gebruiken voor werk. Daarbij blijft de persoonlijk privacy van de medewerkers beschermd.

“De dagelijkse arbeidspraktijk is drastisch veranderd, nu werknemers overal en altijd kunnen werken. Daarbij vertrouwen werknemers graag op hun privé devices waar ze aan gewend zijn, voor toegang tot bedrijfstoepassingen en -informatie”, zegt Wouter Goed, Senior Regional Manager Benelux. “Dit zorgt ervoor dat organisaties opnieuw naar de mogelijkheden en voordelen van BYOD kijken, waarbij ze zoeken naar de juiste balans tussen de securitybehoeften van de organisatie en de privacy van de eindgebruiker.”

Apple heeft onlangs Service Discovery aangekondigd: een functie die gebruikersregistratie op basis van accountgegevens mogelijk maakt. Dit is een workflow die de manier waarop eindgebruikers hun persoonlijke devices registreren, stroomlijnt en tegelijkertijd gebruikersgegevens en bedrijfsgegevens van elkaar scheidt. Dat gebeurt door een persoonlijk Apple ID te koppelen aan persoonlijke gegevens, terwijl een beheerd Apple ID wordt gekoppeld aan bedrijfsgegevens. Hiermee is ook - beperkt - beheer van deze devices mogelijk, aan de hand van een aantal configuraties. Daarbij wordt het beheer gekoppeld aan de gebruiker, niet aan het hele device. Deze aanpakt heeft verschillende voordelen, zoals:
  • Verbeterde security, omdat er geen URL van de organisatie nodig is voor registratie. Dit vermindert de kans op een phishing-aanval;
  • ‘Precies voldoende’ IT-beheer, waarbij IT-beheerders nog altijd de bedrijfsgegevens op het device kunnen beheren en beveiligen, door automatisch configuraties toe te passen voor toegang tot wifi, VPN, e-mail en andere bedrijfsservices;
  • Bescherming van de privacy van werknemers, door persoonlijke gegevens te scheiden van bedrijfsgegevens, om zo de privacy van de gebruikers te waarborgen. Daarbij is de garantie dat IT alleen bedrijfsinformatie kan beheren en geen toegang heeft tot persoonlijke apps of gegevens.
  • Een gestroomlijnd registratieproces, waarbij gebruikers met enkele kliks hun persoonlijke device in Jamf kunnen registreren met behulp van de Instellingen-app op hun device.
“Medewerkers willen niet ‘te veel’ beheerd worden en IT-afdelingen willen geen securityrisico’s. Dan moet je elkaar tegemoetkomen en dat vraagt om een goede oplossing”, zegt Nick Amundsen, SVP, strategie bij Jamf. “Naast het creëren van een robuust BYOD-beleid, zorgt de service voor gebruikersregistratie met ondersteuning voor mobile device management (MDM) ervoor dat in de behoeften van beide partijen wordt voorzien. Door gebruikersgegevens te scheiden van werkgegevens, worden werknemers gestimuleerd om productief te zijn met hun privé devices, zonder dat ze het gevoel krijgen dat daarbij hun privacy wordt geschonden.”

De nieuwe BYOD-oplossing van Jamf is per direct beschikbaar voor iPhone en iPad. Klanten hebben gratis toegang tot deze oplossing, via Jamf's Business- en Enterprise-abonnementen, of voor $6 per device, per jaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Jamf
Jamf, de standaard op het gebied van Apple Enterprise Management, breidt de bekende Apple-ervaring uit naar bedrijven, scholen en overheidsinstellingen, met zijn software en via Jamf Nation, ’s werelds grootste online community van IT-beheerders die zich specifiek focussen op Apple. 
Meer over Jamf
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.