KnowBe4 zet nieuwe standaard voor het meten van Security Culture Maturity

Evidence-driven framework introduceert een methode om kennis, overtuigingen, waarden en gedrag van medewerkers te identificeren en te versterken

| KnowBe4 | 2 min | 15 maart 2022 12:57
Copyright: KnowBe4
KnowBe4, aanbieder van ‘s werelds grootste platform voor training en gesimuleerde phishing, introduceert het nieuwe Security Culture Maturity Model: het eerste model in de industrie dat specifiek is gericht op het meten van security culture. Het model is ontwikkeld door KnowBe4 Research en heeft KnowBe4's enorme dataset van security awareness, gedrag en cultuur als basis.

Security culture wordt omschreven als ‘de ideeën, gewoonten en sociale gedragingen van een groep mensen die de security beïnvloeden’. KnowBe4's Security Culture Maturity Model is een evidence-driven framework voor het begrijpen en benchmarken van de huidige security-gerelateerde volwassenheid van een organisatie, branche of regio. Het bestaat uit vijf verschillende maturity levels, gebaseerd op diverse factoren:
  • Level 1: Basic Compliance
  • Level 2: Security Awareness Foundation
  • Level 3: Programmatic Security Awareness & Behavior
  • Level 4: Security Behavior Management
  • Level 5: Sustainable Security Culture

“Security culture is een concept dat vaak wordt besproken maar zelden wordt begrepen”, zegt Kai Roer, chief research officer van KnowBe4. “Dit nieuwe en baanbrekende maturity-model biedt organisaties de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in waar ze staan met betrekking tot security-related maturity. Het KnowBe4 Security Culture Maturity Model voorziet security-leiders van een volledige gids waarmee ze security culture kunnen bevorderen door hun inspanningen op een hoger niveau te brengen.”

Perry Carpenter, chief evangelist en strategy officer bij KnowBe4: “Ik ben bijzonder enthousiast over dit model omdat het de potentie heeft om de wereld een data-driven blik te bieden in de ontwikkeling van security culture maturity. We hebben scores van ‘Culture Maturity Indicators’ (CMI's) bepaald waardoor dit model enorm precies kan werken. Natuurlijk zullen KnowBe4-klanten profiteren van meer precisie: hun data voedt het model namelijk automatisch. We ontwikkelen echter ook sets van measurement tools, worksheets en meer waar iedereen van profiteert.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KnowBe4
KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.