BIJ12 selecteert Atos als strategisch partner voor applicatiebeheer modernisatie

De overeenkomst omvat de verhuizing van het huidige applicatie-landschap van private cloud naar Digital Hybrid Cloud

| Atos | 2 min | 15 maart 2022 19:29
Copyright: Bij12
BIJ12, uitvoeringsorganisatie voor de twaalf provincies, heeft hosting, beheer, onderhoud en doorontwikkeling van het applicatielandschap voor minstens vier jaar gegund aan Atos. De overeenkomst omvat de verhuizing van het huidige applicatie-landschap van private cloud naar Digital Hybrid Cloud, inclusief beveiliging van alle kritische processen.

Atos is sinds 2014 de digitale dienstverlener van BIJ12. Met de hernieuwde keuze voor Atos gaat BIJ12 een contract tot 2026 aan, met een mogelijkheid van verlenging tot 2030. Atos zet in op nieuwe afspraken en een intensivering van de samenwerking, niet alleen op operationeel en tactisch gebied, maar vooral op strategisch gebied. BIJ12 voert de regie, terwijl Atos ondersteunt met advies en verantwoordelijk is voor de uitvoering. Hierdoor kan BIJ12 volop profiteren van de innovatiekracht en diepgaande expertise van de meer dan 10.000 OneCloud-experts van Atos.

De overeenkomst omvat de vernieuwing van de bestaande private cloud omgeving die al door Atos wordt beheerd. Atos zal het huidige applicatie-landschap verhuizen naar de Digital Hybrid Cloud (DHC) van Atos. DHC is een hybride oplossing: een gestandaardiseerde, schaalbare private cloud-oplossing die gedeeld wordt met meerdere klanten en qua functionaliteit vergelijkbaar is met de publieke cloud. DHC stelt BIJ12 in staat om zowel legacy als moderne applicaties op één platform te beheren. Het platform is gebaseerd op geavanceerde Dell- en VMware-technologie en volledig software defined, waardoor de omgeving zich snel aan veranderende bedrijfsprocessen kan aanpassen. Naast voordelen betreffende kosten, flexibiliteit en betrouwbaarheid biedt DHC een veilige omgeving.

“Voor BIJ12 is een nieuw contract een bevestiging van de toegevoegde waarde die Atos biedt in onze dienstverlening aan de provincies. Ook de gemeenschappelijke focus op het helpen realiseren van onze doelstellingen gericht op veiligheid en het moderniseren van het applicatie landschap is hierbij belangrijk”, vertelt Jolinda van der Endt, directeur van BIJ12.

“We zijn erg blij met de voortzetting van onze samenwerking en het vertrouwen dat BIJ12 opnieuw in Atos heeft gesteld. Deze samenwerking biedt BIJ12 alle voordelen die we als onderdeel van onze cloud based services bieden”, vertelt Peter ’t Jong, Hoofd Atos in Nederland. “We geloven dat de cloud de nieuwe norm is voor digitalisering en als onderdeel van deze missie gaan we BIJ12 helpen de volledige potentie van een goed beveiligde cloud te benutten. Dat stelt BIJ12 in staat veel efficiënter te opereren en aanzienlijke kostenreducties te realiseren.”

Verder waarborgt Atos een strikte beveiliging van alle kritische processen van BIJ12, onder meer met een geautomatiseerde 24x7 Managed Detection & Response (MDR) bewakingsmonitoring. MDR is een volledig geïntegreerd aanbod dat bestaat uit next-generation - door Artificial Intelligence en Machine Learning gedreven - big data-technologie in combinatie met SOC-diensten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.