SentinelOne neemt Attivo Networks over en voegt identiteit toe aan XDR

Identity Threat Detection and Response (ITDR)-technologie toegevoegd voor Enterprise Zero Trust-adoptie

| SentinelOne | 3 min | 15 maart 2022 19:33
Copyright: SentinelOne
  • Hiermee wordt SentinelOne's totale markt uitgebreid met $4 miljard in de snelgroeiende, categorie voor critical identity-security
  • Singularity XDR-mogelijkheden uitgebreid naar op identiteit gebaseerde dreigingen over endpoints, cloudworkloads, IoT-apparaten, mobile en data - waar deze zich ook bevinden
  • Zeer gedifferentieerd, snelgroeiend identity-securityplatform met meer dan 300 wereldwijde klanten, waaronder Fortune 500-organisaties
SentinelOne, ontwikkelaar van autonome endpoint-security, heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Attivo Networks, een vooraanstaand bedrijf voor identity-security en bescherming tegen laterale bewegingen. Met deze overname breidt SentinelOne zijn AI-aangestuurde preventie-, detectie- en responsmogelijkheden uit naar identiteitsgebaseerde dreigingen. Hiermee zet het de nieuwe standaard voor XDR en wordt de acceptatie van zero trust versneld.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst neemt SentinelOne Attivo Networks over en bestaat de transactie uit contanten en aandelen, en heeft een waarde van $616,5 miljoen. De overname wordt naar verwachting afgerond in het komende fiscale tweede kwartaal van SentinelOne, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

“Door de verschuiving naar hybride werken en de toegenomen acceptatie van de cloud is identiteit de nieuwe perimeter geworden en dit benadrukt het belang van inzicht in gebruikersactiviteit. Identity Threat Detection and Response (ITDR) is de ontbrekende schakel in holistische XDR- en zero trust-strategieën”, zegt Nicholas Warner, COO van SentinelOne. "Deze Attivo-acquisitie is een natuurlijke volgende stap om organisaties te beschermen tegen dreigingen in elke fase van de levenscyclus van een aanval."

Volgens Gartner is "het misbruik van inloggegevens nu de belangrijkste techniek die wordt gebruikt bij inbreuken."

Aanvallers richten zich op hiaten in identiteits- en toegangsbeheer om voet aan de grond te krijgen in vertrouwde omgevingen en zich lateraal te verplaatsen, op zoek naar hoogwaardige doelen. "Bij respons op inbreuken komen Active Directory- en op identiteit gebaseerde aanvallen te vaak voor", zegt Ed Goings, National Leader, Cyber ​​Response Services, KPMG. “Aanvallers zijn zich ervan bewust dat AD het kroonjuweel van de onderneming is: het beheert de rechten, toegang en privileges van eindgebruikers. Ongeautoriseerde AD-toegang geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om achterdeurtjes te installeren, gegevens te stelen en het beveiligingsbeleid te wijzigen. Ik ben enthousiast over dat Singularity XDR nu detectie en respons van identity-threats omvat.”

Attivo Networks bedient grote, wereldwijde klanten, van Fortune 500-bedrijven tot overheidsinstanties, en biedt bescherming tegen stelen van identiteiten, escalatie van bevoegdheden en aanvallen van laterale bewegingen. Samen zullen SentinelOne en Attivo Networks uitgebreide identiteitsbeveiliging leveren als onderdeel van Singularity XDR voor autonome bescherming, waaronder:
  • Identity Threat Detectie en Respons: de identiteitssuite van Attivo biedt holistische preventie, detectie en respons. Het beschermt in realtime tegen diefstal van inloggegevens, escalatie van bevoegdheden, laterale verplaatsing, data-cloaking, identiteit-exposure en meer. Hiermee ondersteunt het conditionele toegang en zero trust cybersecurity.
  • Identity-infrastructuur Assessment: de identity assessmenttool van Attivo biedt direct inzicht in Active Directory misconfiguraties, verdachte wachtwoord- en accountwijzigingen, exposure van inloggegevens, ongeautoriseerde toegang en meer. Hierdoor wordt identiteitsgerichte verkleining van het aanvalsoppervlak mogelijk.
  • Identity Cyber ​​Deception: Attivo's netwerk- en cloudgebaseerde deceptie-suite verleidt aanvallers om zichzelf te onthullen. Door de aanvaller op het verkeerde been te zetten met tactieken zoals breadcrumbs en lokaccounts, -bestanden en -IP's, krijgen organisaties de tijd om aanvallers en dreigingen van binnenuit te detecteren, analyseren en stoppen zonder dat dit grote gevolgen heeft.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.