Veiligere & schonere winkelbevoorrading wordt realiteit in 2023

Gemeenten, retailers, transporteurs en softwarebedrijven slaan handen ineen om samen een veilige, duurzame en efficiënte last mile te realiseren

| Simacan | 2 min | 15 maart 2022 19:37
Copyright: Simacan
Het wordt steeds lastiger om winkels in stedelijke gebieden te bevoorraden. Straten worden drukker, er gelden allerlei restricties waardoor een vrachtwagen niet altijd overal mag rijden en er is weinig tot nauwelijks inzicht in hoe loslocaties het beste bereikt kunnen worden. En dat terwijl de vraag naar leveringen alleen maar toeneemt. Het is hoog tijd voor een oplossing en die komt er doordat verschillende partijen uit de logistieke keten gaan samenwerken.

Betrouwbaar inzicht door gedeelde kwalitatieve en realtime data

Dankzij de samenwerking en technologie is de toenemende complexiteit van bevoorrading beter te plannen en waar nodig realtime bij te stellen. Daardoor kunnen winkels veilig, duurzaam en efficiënt bevoorraad worden én steden leefbaar blijven. Om de technologie te laten werken, moeten partijen in de logistieke keten de beschikking hebben over kwalitatief bruikbare en realtime informatie over het laatste stukje route dat gereden wordt in de stad: de last mile. Informatie die straks te vinden is via het nieuwe platform Lastmile.info. Daarvoor worden niet alleen beschikbare datasets van overheden gecombineerd (denk aan NDW/verkeersplatformen/visibility platformen), maar zetten we ook de community (crowd) en kunstmatige intelligentie in om die informatie te valideren. Lastmile.info wordt het platform waarmee uptodate inzicht gegeven wordt in de last mile.

Door samen te werken kom je verder

Partijen in de sector kunnen informatie over planningen en verstoringen op termijn met elkaar delen via Lastmile.info en wegbeheerders kunnen door real-time priorisering en het dynamiseren van regelgeving de leefbaarheid binnen steden verbeteren. Denk daarbij aan bevoorrading buiten venstertijden voor aangekondigde stille emissieloze voertuigen die een tijdslot en route krijgen.

Lastmile.info wordt mogelijk gemaakt door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Simacan werkt samen met Breda University of Applied Sciences, Conundra, Gemeente Tilburg en Jumbo Supermarkten. Ook het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gebruikers van Simacan, de Stichting UTC, GS1 en een heleboel andere partijen in de logistieke sector dragen een steentje bij. Samen bouwen we aan een kwalitatieve en open data source: Lastmile.info.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Simacan
Sinds 2013 heeft Simacan het succes versterkt van bedrijven die actief zijn in last mile-logistiek en wegtransport van zogeheten fast-moving consumer goods, een sector waarin de voorspelbaarheid en punctualiteit van leveringen essentieel zijn. Het Simacan-platform is een open en leveranciersneutraal cloud-platform voor digitale samenwerking in transport en logistiek dat geoptimaliseerd is voor netwerkdistributie in stedelijke gebieden waarbij elke seconde telt. Simacan stelt retailers en e-commerce-ondernemingen in staat om hun klanten vijfsterrenervaring te geven met realtime uitvoeringsoplossingen en interactie met zowel bezorgers als klanten in het leveringsproces. Het team van Simacan heeft met succes waarde gecreëerd voor de grootste Nederlandse supermarktketens, vrachtvervoerders die winkelvoorraden aanvullen en marktleiders in koeriersdiensten, express-bezorging en pakketbezorging.
Meer over Simacan
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.