NTT en Schneider Electric werken samen om IoT-netwerken te ondersteunen met private draadloze netwerken

Het langdurige partnerschap tussen NTT en Schneider Electric bouwt voort op bestaande gezamenlijke strategische innovaties

| NTT | 3 min | 16 maart 2022 19:41
  • Gebundelde krachten van NTT en Schneider Electric zorgen voor een veilig en on-premise end-to-end digitaal platform dat verschillende industrieën ondersteunt met de voordelen van Private 5G voor een uitgebreide co-innovatie aanpak.
  • De digitale architectuur van Schneider Electric gebruikt kritieke usecases om onmiddellijke operationele behoeften te vervullen waarbij duurzaamheid wordt gestimuleerd met een veilig en speciaal gebouwd private netwerk.
  • NTT's P5G-oplossing zal voor het eerst getest worden in Schneiders vestiging in Lexington, Kentucky, inclusief een roadmap voor verdere uitbreiding.
NTT Ltd., aanbieder van technologische en zakelijke oplossingen, maakt vandaag de samenwerking bekend met Schneider Electric, de leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, om Private 5G (P5G) te kunnen leveren – een on-premise private netwerk oplossing en platform dat digitalisering mogelijk maakt en dat digitale oplossingen in de productieomgeving drastisch kan bevorderen. Het langdurige partnerschap tussen NTT en Schneider Electric bouwt voort op bestaande gezamenlijke strategische innovaties die klanten helpen efficiëntie- en duurzaamheidsdoelen te bereiken met geavanceerde digitale processen binnen de Industry X sectoren.

Begin 2022 zal het P5G-platform worden getest in Schneiders Lexington Smart Factory, de eerste Schneider Electric fabriek in de Verenigde Staten met een Smart Factory showcase die IoT-connectiviteit, Edge-analytics en predictive analytics gebruikt om energie-efficiënte en duurzaamheidsdoelstellingen te bevorderen. De P5G zal een belangrijke stimulans zijn voor usecases die een oplossing bieden voor uitdagingen rond de beschikbaarheid van apparatuur, machineprestaties en productkwaliteit. Zo zullen de bedrijven bijvoorbeeld 'machine vision'-mogelijkheden (industriële camera's met gespecialiseerde optiek) integreren in bestaande automatiseringssystemen voor fabrieken en magazijnen, waarmee ze storingen en slijtage kunnen opsporen om de hoofdoorzaak bijna onmiddellijk te achterhalen.

Door middel van co-innovatie zal de oplossing een model bieden voor operationeel integriteitsbeheer dat schaalbaar is in een groot aantal wereldwijde fabrieksomgevingen om Industrie 4.0 te ondersteunen zodat Network Edge-platforms mogelijk gemaakt kunnen worden.

Aanvullende P5G-usecases die tot de mogelijkheden behoren, zijn onder meer:
  • Onbelemmerde connectiviteit voor een beter beheer van AGV-apparaten in een fabrieksomgeving, wat leidt tot efficiëntere en nauwkeurigere workflowsystemen.
  • Machine vision-toepassingen voor het detecteren van anomalieën in machineprestaties om hoge prestaties, beschikbaarheid en kwaliteit van het product te garanderen.
  • Augmented reality-oplossingen die ondersteuning op afstand mogelijk maken voor een beter onderhoud en beheer van apparatuur en een betere ervaring voor de werknemers.

"Met deze strategische samenwerking hebben we er alle vertrouwen in dat NTT's P5G-oplossing de doelstellingen voor het bedrijf en serviceniveau van Schneider Electric zal ondersteunen met een krachtige machine vision-oplossing die een oplossing biedt voor operationele continuïteit en prestaties in de fabrieken in Lexington en Lincoln", zegt Shahid Ahmed, EVP New Ventures and Innovation bij NTT. "Ons P5G-platform brengt full-stack managed services, procesworkflow en IoT-applicatie-integratiemogelijkheden die zowel strategische doelstellingen richting factory high performance als netto nul CO2 uitstoot doelstellingen mogelijk maken."

"Door samen te werken met NTT vergroot Schneider Electric zijn expertise op het gebied van productie samen met datacenter- en netwerkoplossingen om innovaties te stimuleren voor zelfstandige Edge Private 5G usecases," zegt Luc Rémont Executive Vice President International Operations bij Schneider Electric. "Naast de superieure beveiliging en controle die dit partnerschap biedt, hebben draadloze netwerken superieure voordelen ten opzichte van bekabelde netwerken vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Een kleinere voetafdruk van de koperen bekabeling betekent een minimaal energieverbruik en het tegemoet komen aan onze netto nul CO2 uitstoot doelstellingen."

Om de samenwerking te bevorderen zal NTT de Private 5G-diensten en datacenters implementeren met technologieën van Schneider Electric, waaronder een geprefabriceerd datacenter voor het integreren en testen van het edge-aanbod met behulp van EcoStruxure-oplossingen. Naar verwachting zal dit in het tweede kwartaal van 2022 100% operationeel zijn in de fabrieken van Schneider Electric.

De geprefabriceerde datacenters van Schneider Electric helpen cloud- en serviceproviders om snel en efficiënt op te schalen en tegelijkertijd te voldoen aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. Naast een 60% lagere up-time in vergelijking met traditionele datacenters, worden deze geprefabriceerde modulaire datacenters gebouwd met duurzame constructiemethoden en eigenschappen die de betrouwbaarheid verhogen, operationele energiebesparingen optimaliseren en een kleinere ecologische voetafdruk achterlaten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NTT
NTT is een toonaangevende wereldwijde technology services provider. We hebben de expertise van veel bedrijven gebundeld tot één leverancier van technology services. We trekken op met partnerorganisaties over de hele wereld om tot slimme, technologische oplossingen te komen. Slim betekent voor ons data gestuurd, verbonden, digitaal en veilig.
Meer over NTT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.