Game-app draagt bij aan vermindering zwerfafval in Hollands Kroon

Met de app kunnen spelers gebieden veroveren in de gemeente Hollands Kroon door zwerfafval op te ruimen

| DTT | 2 min | 17 maart 2022 13:41
Copyright: DTT
Zwerfafval is een grote ergernis voor een hoop mensen. Op de basisscholen van de gemeente Hollands Kroon hadden kinderen van groep 6 de oplossing. Een game-app zou bijdragen aan vermindering van zwerfafval.

De 'Operatie Z.U.I.V.E.R.' app is ontwikkeld in samenwerking met app-ontwikkelaar DTT. Met de app kunnen spelers gebieden veroveren in de gemeente Hollands Kroon door zwerfafval op te ruimen. Na het vinden van afval wordt de speler actief betrokken bij het identificeren van het afval en worden zij van tips voorzien over hoe dit afval kan worden gerecycled. Wanneer afval wordt opgeruimd, zal het omliggende gebied rond het verzamelde afval worden ingekleurd op de actuele kaart in de app: dit gebied is nu geclaimd door de speler. Zo verzameld de gemeente Hollands Kroon waardevolle informatie over waar welk soort zwerfafval wordt gevonden.

Leerlingen

Operatie Z.U.I.V.E.R. is leuk voor alle inwoners van de gemeente Hollands Kroon, maar richt zich primair op leerlingen van de basis- en middelbare school. Leerlingen kunnen alleen spelen of samen met hun klas. Met de app nemen scholen het tegen elkaar op, zo worden leerlingen actief betrokken bij het schoonhouden van Hollands Kroon en op speelse wijze voorzien van informatie over duurzaamheid en milieu.

“Het spel is bedoeld om de jeugd bewust te maken van het zwerfafvalprobleem”, aldus Han van Egmond, kernbeheerder bij de gemeente Hollands Kroon “

DTT heeft ons blij verrast met de ontwikkeling van deze app, Operatie Zuiver. Het spel is, net als Pokemon GO, met Augmented Reality in de openbare ruimte te spelen. Het spel is leerzaam, kan je alléén spelen, maar ook met groepen tegen elkaar. Wij denken dat het een grote bijdrage kan leveren bij de bewustwording van zwerfafval onder de jeugd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DTT
DTT, een afkorting van Doing Things Together, is een in Amsterdam gevestigde ontwikkelaar van weboplossingen, apps en games. Het bedrijf is in 2010 opgericht en wordt door vele grote bedrijven ingehuurd om apps te bouwen.
Meer over DTT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.