AWS stelt twee nieuwe, gratis initiatieven beschikbaar voor het ontwikkelen van fundamentele cloud skills

AWS Cloud Quest: Cloud Practitioner, een op games gebaseerde rollenspelervaring en een verbeterd AWS Educate-programma

| AWS | 2 min | 18 maart 2022 10:36
Copyright: AWS
Amazon Web Services (AWS) richt zich al jaren op onderwijs, onder meer door met leiders uit het bedrijfsleven en de overheid in gesprek te gaan over oplossingen voor het tekort aan technologische skills. Centraal in deze gesprekken staat het belang om kennis te democratiseren en iedereen, ongeacht achtergrond, opleiding of sociaaleconomische status, de kans te geven om technologische skills te ontwikkelen.

De rol van AWS is belangrijk, maar stopt niet bij het doen van alleen investeringen om tegen 2025 wereldwijd 29 miljoen mensen gratis toegang te geven tot cloud computing-opleidingen. Het bedrijf is daarnaast ook op een missie om de digitale transformatie in het onderwijs te versnellen om toekomstige cloudprofessionals te blijvenopleiden. Daarom zijn er twee nieuwe initiatieven gelanceerd ter ondersteuning van de ontwikkeling van fundamentele vaardigheden op het gebied van cloud computing, zodat iedereen, van jongeren tot beginnende professionals, kennis en praktische ervaring kan opdoen ter voorbereiding op een baan in de cloud.
  • Pilot met nieuwe trainingsprogramma's: AWS lanceert een nieuw gratis trainingsprogramma in de vorm van rollenspellen om jonge studenten voor te bereiden op een potentiële carrière in cloud computing. Met AWS Cloud Quest: Cloud Practitioner, een rollenspelplatform voor het ontwikkelen van een leuke educatieve omgeving voor jonge leerlingen, wil AWS de fundamentele concepten van cloud computing aanleren terwijl leerlingen drones elimineren en edelstenen verzamelen in hun zoektocht om problemen op te lossen in een virtuele stad.
  • Uitbreiding van het AWS Educate programma: AWS Educate, een gratis, on-demand online cursusprogramma beschikbaar in het Engels, Chinees, Japans, Koreaans, Frans, Duits, Portugees en Spaans, is opnieuw vormgegeven met vier nieuwe online cursussen en tien nieuwe interactieve labs, allemaal op een volledig nieuw ontworpen website om het voor leerlingen vanaf 13 jaar gemakkelijker te maken. Bovendien, omdat ontwikkeling niets is zonder optimale toegankelijkheid, stelt AWS zijn programma's open voor individuen en vergroot het de toegang tot honderden uren gratis cloud computing educatieve inhoud door de vereiste voor een “.edu” e-mailadres bij registratie te schrappen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.