Databricks versterkt partnerprogramma met lancering Brickbuilder Solutions

Data- en AI-oplossingen ontworpen door toonaangevende consultingpartners om branchespecifieke uitdagingen op te lossen

| Databricks | 4 min | 18 maart 2022 12:11
Copyright: Databricks
  • Brickbuilder Solutions zijn ontworpen voor data lakehouses in samenwerking met consultingpartners zoals Avanade, Deloitte, Lovelytics en Tredence;
  • Met deze branchespecifieke data- en AI-oplossingen is sneller waarde uit lakehouses te halen.
Databricks, data- en AI-leider en pionier van de lakehouse-architectuur, versterkt zijn partnerecosysteem met de nieuwe Brickbuilder Solutions: data- en AI-oplossingen ontworpen door toonaangevende consultingpartners om branchespecifieke uitdagingen op te lossen met het Databricks Lakehouse Platform.

Databricks heeft de samenwerking gezocht met marktleiders als Avanade, Deloitte, Lovelytics en Tredence om oplossingen te ontwikkelen en te implementeren die klanten helpen hun analytics-uitdagingen op te lossen, processen wendbaarder te maken en nieuwe inkomstenstromen aan te boren.

Van oplossingen voor vraagvoorspelling en omzetgroei tot datamodellen voor value-at-risk en AI-gedreven aanbevelingen: de Brickbuilder Solutions combineren de kracht van het Databricks Lakehouse Platform met de bewezen ervaring van partners voor specifieke oplossingen voor bedrijven in uiteenlopende sectoren. De Brickbuilder Solutions ondersteunen bedrijfsoptimalisatie, kostenverlaging en een versnelling van time-to-value, of klanten nu op zoek zijn naar stapsgewijze of grootschalige veranderingen.

Een nieuwe bouwsteen voor een groeiend partnerecosysteem

De Brickbuilder Solutions is de meest recente investering van Databricks in zijn groeiende partnerecosysteem. In 2021 werd Partner Connect geïntroduceerd, een breed aanbod aan data-, analytics- en AI-tools, ontwikkeld door softwarepartners als Fivetran, Labelbox, Microsoft Power BI, Prophecy, Rivery en Tableau. De Partner Connect-oplossingen zijn door Databricks gevalideerd, om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk te integreren zijn in een Databricks lakehouse op verschillende cloudproviders.

Ook werd eind 2021 Databricks Ventures en het Lakehouse Fund gelanceerd. Dit venturefonds heeft inmiddels geïnvesteerd in bedrijven zoals Arcion (Blitzz), dbt Labs, Hunters.ai, Labelbox en TickSmith - bedrijven die het ecosysteem en de architectuur van Lakehouse gebruiken of uitbreiden om de volgende generatie van data- en AI-gedreven bedrijven te creëren en te versterken.

In de toekomst zal Databricks meer branchespecifieke lakehouses ontwikkelen. Deze investering in sectorinnovatie is een belangrijk aandachtspunt voor Kori O'Brien, SVP Global Consulting en SI Partners, die onlangs vanuit Salesforce overstapte.

“Databricks is een lakehouse-pionier en heeft een geweldige mogelijkheid om een bloeiend partnerecosysteem op te bouwen”, aldus O’Brien. “Onze partners bieden cruciale ondersteuning aan onze klanten om meer waarde uit data en AI te halen. We zullen dit jaar dan ook veel intensiever onze partnerinitiatieven ontwikkelen. Dat betekent dat we onder meer onze wereldwijde partnerteams uit zullen breiden en dat we zullen investeren in infrastructuur en training die een hoogwaardige ervaring oplevert voor onze snel uitdijende partnerorganisatie.”

Andy Kofoid, President Global Field Operations bij Databricks "Partners spelen een essentiële rol in het uitbreiden en opschalen van Databricks' go-to-marketactiviteiten, en ze brengen de kracht van het lakehouse naar meer klanten over de hele wereld."

Enkele partners over de samenwerking met Databricks

“We hebben onze krachten gebundeld met Databricks om klantbehoeften uit specifieke sectoren te ondersteunen. We hebben samen bouwstenen ontwikkeld voor personalisatie en veilige Hadoop-migraties om bedrijfsresultaten voor klanten in de financiële dienstverlening te versnellen. Onlangs hebben we in nauwe samenwerking met Databricks een oplossing ontwikkeld voor risicobeheer voor financiële dienstverleners - een verzameling van lakehouse-oplossingen voor risicobeheer omtrent regelgeving, financiën en de bedrijfsvoering”, aldus Alan Grogan, Executive Lead Data Platform Modernization bij Avanade.

"Onze klanten zijn op zoek naar versimpeling van hun data- en analyticsarchitecturen terwijl ze meer waarde halen uit cloud- en AI-technologieën", zegt Maulik Shah, Databricks Alliance Leader en Managing Director bij Deloitte Consulting LLP. "Onze klanten willen een AI-first benadering in de migratie en modernisering van legacy dataplatforms naar de cloud. Naast traditionele BI en SQL use cases bereiden ze hun systemen voor op toekomstige use cases, zoals real-time, data sharing en interop, AI/ML en multi-cloud."

Francisco Barroso, Analytics & Cognitive Offering Leader en Principal bij Deloitte voegt hieraan toe: "Deloitte's diepgaande ervaring in zowel de private als publieke sector en expertise in het leveren van geïntegreerde, veilige en multi-cloud-ready oplossingen op het Databricks Lakehouse Platform is een game changer geweest voor onze klanten. Nu zijn ze beter in staat om zich te focussen op kritieke bedrijfsprocessen, data- en AI-gedreven inzichten te evalueren, en aanzienlijke verbetering te zien in top line- en bottom line- prestaties - in een sneller tempo, met hogere kwaliteit, en met lagere kosten. We zetten vol enthousiasme de Deloitte/Databricks-samenwerking voort en blijven investeren in innovaties voor onze gezamenlijke klanten."

Databricks-partners die meer willen weten over Brickbuilder Solutions zijn van harte welkom op de Databricks Partner Kickoff op 28 maart 2022. Alleen toegankelijk voor officiële Databricks-partners.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.