Snowflake lanceert Healthcare & Life Science Data Cloud

Voor betere patiëntenzorg en bedrijfsresultaten

| Snowflake | 4 min | 18 maart 2022 13:36
Afbeelding: De Healthcare & Life Science Data Cloud | Copyright: Snowflake
  • Nieuwe oplossing om zorgverleners te helpen om onder andere betere uitkomsten voor de patiënt te realiseren, zorgverlening te optimaliseren, klinische en operationele besluitvorming te verbeteren en klinisch onderzoek en de marktintroductie te versnellen
  • Marktleiders in de zorg zoals Anthem, Health Catalyst, IQVIA, Komodo Health, Novartis, Spectrum Health en anderen gebruiken de Healthcare & Life Sciences Data Cloud
Snowflake, het Data Cloud-bedrijf, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de Healthcare & Life Sciences Data Cloud. Met de Snowflake Healthcare & Life Sciences Data Cloud hebben zorgbedrijven één geïntegreerd en cross-cloud dataplatform dat datasilo's verwijdert. Dit stelt organisaties in staat om op grote schaal noodzakelijke en gevoelige data veilig te centraliseren, integreren en uit te wisselen. Snowflake zorgt voor een hoog niveau van databeveiliging en -beheer. Dankzij de ingebouwde mogelijkheden en het uitgebreide partnernetwerk kunnen bedrijven beter voldoen aan de wet- en regelgeving in de zorgsector.

Organisaties in de gezondheidszorg en biowetenschappen staan ​​onder enorme druk om te opereren in een dynamisch en sterk gereguleerd landschap. Afhankelijkheid van gedateerde technologie, strenge regelgeving en een gebrek aan gemeenschappelijke datadelingsmodellen, maken het moeilijker voor de sector om voordeel te halen uit. De toenemende hoeveelheid aan data, het gebruik van artificial intelligence (AI), analyses voor medische innovatie en de digitalisering van de waardeketen in de medische sector hebben gevolgen voor de gezondheidszorg. Organisaties hebben steeds meer behoefte aan de flexibele, compatibele en veilige data-oplossing die Snowflake levert.

Door gebruik te maken van de Healthcare & Life Sciences Data Cloud, ontsluiten klanten, waaronder Anthem, IQVIA, Komodo Health, Novartis, Siemens Healthineers, Spectrum Health data om betere uitkomsten en zorgervaringen voor de patiënt te realiseren, de zorgverlening te optimaliseren en klinische en operationele besluitvorming te verbeteren. Daarnaast maken life sciences-organisaties zoals Novartis gebruik van de Healthcare & Life Sciences Data Cloud om de omnichannel-betrokkenheid te optimaliseren en marktintroducties te versnellen, terwijl ze nauwer dan ooit samenwerken met hun zorgpartners.

"Bij Spectrum Health en Priority Health streven we ernaar om de gezondheid te verbeteren, hoop te geven en levens te redden door het leveren van gepersonaliseerde en versimpelde gezondheidszorg", zegt Chris Crook, CIO bij Priority Health, SVP Information Services bij Spectrum Health. “Een belangrijk onderdeel van onze geïntegreerde zorgbenadering is de mogelijkheid om de hele persoon te kennen en, indien nodig, data te kunnen delen om aan de holistische behoeften van patiënten te voldoen. Met Snowflake's Healthcare & Life Sciences Data Cloud kunnen we eenvoudig en veilig data delen en beheren vanuit één enkele single source of truth om de geïntegreerde zorgmissie te realiseren en de best mogelijke resultaten en patiëntervaring te bieden."

"Bij Novartis zijn we gericht op het opnieuw uitvinden van medicijnen om het leven van mensen te verlengen", zegt Loïc Giraud, hoofd van Novartis' Global Head of Digital Platform & Product Delivery. “Om dit te doen, moeten we data en datawetenschap centraal stellen in alles wat we doen. Snowflake's Healthcare & Life Sciences Data Cloud helpt ons om onze data inzichtelijk te maken inzicht door ons in staat te stellen om data sneller te beheren en delen. Met andere oplossingen zou dit niet mogelijk zijn. Snowflake helpt ons om onze patiënten sneller toegang te geven tot de medicijnen die ze nodig hebben.”

Binnen de Healthcare & Life Sciences Data Cloud biedt Snowflake ook partneroplossingen en maakt het door partners geleverde oplossingen mogelijk. Deze end-to-end technologische- en industrieoplossingen profiteren van Snowflake's unieke interoperabiliteit en de veiligheid die Snowflake biedt bij het delen van data. Zo dragen de oplossingen bij om het ecosysteem van de gezondheidszorg en de biowetenschappen met elkaar te verbinden.
  • Toepassingen en oplossingen Powered by Snowflake, zoals die van Health Catalyst, Strata en IQVIA, maken gebruik van de krachtige platformmogelijkheden van Snowflake om toegang tot data op grote schaal te ontsluiten voor kritieke processen, zowel binnen hun organisatie als in samenwerking met branchepartners.
  • Partners van Snowflake Data Marketplace, zoals Compile, Equifax, Invitae, IQVIA, PRECISIONxtract en SameSky Health, maken tijdige toegang tot databronnen van derden mogelijk via data sharing, zodat organisaties in de gezondheidszorg en biowetenschappen tijdig datasets op een veilige manier kunnen uitwisselen. Traditionele manieren voor datadeling, waarbij het kopiëren en verplaatsen van data nodig is, zijn hierdoor overbodig.
  • Technologiepartners zoals Alation, Amazon Web Services (AWS), Dataiku, H20.ai en ThoughtSpot, bieden naadloze integraties en vernieuwende oplossingen, zodat klanten beter inzichten kunnen krijgen in data en de volledige kracht en het gebruiksgemak van de Healthcare & Life Sciences Data Cloud kunnen ervaren.
  • Consulting- en servicepartners, zoals Cognizant, Deloitte, Infosys, NTT DATA, phData en SDG, bouwen oplossingen op Snowflake om hun klanten te helpen de maximale zakelijke waarde te halen uit datagedreven werken. Oplossingen voor partners in de gezondheidszorg zijn gericht op belangrijke brancherelevante gebruiksscenario's, zoals patiëntpersonalisatie en op resultaat gebaseerde zorg.

"De Snowflake Healthcare & Life Sciences Data Cloud kan nieuwe innovaties in de industrie mogelijk maken door hen te laten profiteren van grenzeloze datatoegang en tegelijkertijd strikte data governance, beveiliging en privacy-compliance te garanderen", aldus Todd Crosslin, Healthcare & Life Sciences. Industry Principal bij Snowflake. “De hele industrie kan profiteren van dit live, verbonden ecosysteem om toegang te krijgen tot de data die ze nodig hebben wanneer dat nodig is. Snowflake helpt zorgorganisaties bij het behalen van hun doelen om betere resultaten te bereiken voor patiënten, klanten, partners en hun bedrijven.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Snowflake
De missie van Snowflake is om elke organisatie datagestuurd te laten zijn. Ons cloud dataplatform maakt dat mogelijk door onmiddellijke elasticiteit, veilige gegevensuitwisseling en prijs per seconde te leveren, over meerdere clouds. Snowflake combineert de kracht van datawarehousing, de flexibiliteit van big data-platforms en de elasticiteit van de cloud tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen.
Meer over Snowflake
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.