ICE en Truewind bundelen krachten voor utility sector

Marcel van Staa (ICE) en Ruud Hochstenbach (Truewind) zoomen in op de krachtenbundeling

| Truewind | 2 min | 18 maart 2022 13:48
Copyright: Truewind
ICE en Truewind zetten in op een strategisch partnerschap, speciaal gericht op de utility sector. Truewind is een gevestigde global solution provider op IT-gebied en een leidend OutSystems partner. Marcel van Staa (ICE) en Ruud Hochstenbach (Truewind) zoomen in op de krachtenbundeling.

Vanwaar dit initiatief?

Marcel: “In feite is het eenvoudig. Wat wij missen is IT-ontwikkelcapaciteit voor maatwerktrajecten. Wat Truewind niet heeft, is diepgaande kennis van de utility sector. In deze samenwerking vullen we elkaar aan om in een ‘gouden driehoek’ met klanten passende maatwerkprojecten te doen.”

Ruud: “In de utility sector is veel vraag naar IT-maatwerkoplossingen. In veel situaties kan er geen standaardpakket van de plank worden getrokken. Met het OutSystems platform kunnen wij sneller volwaardige klantgerichte IT-oplossingen neerzetten. OutSystems is bewezen technologie in de markt waar al een significant deel van de utilities gebruik van maakt.”

Welke behoefte zien jullie?

Marcel: “Er is behoefte aan de one-stop-shop benadering van een gespecialiseerde partij met kennis van de utilities, wet- en regelgeving, plus de implementatiekracht op IT-gebied. In die zin zijn we complementair. ICE heeft de langjarige sectorkennis en het netwerk, en Truewind brengt de ervaring in om IT-applicaties sneller te bouwen dan met traditionele coding.“

Ruud: “In die omgeving is Truewind een betrouwbare partner in de portfolio van ICE. Door deze combinatie kunnen wij een betere en snellere vertaling maken van de behoeften naar een IT-oplossing.”

Wat betekent dit voor beide partijen?

Ruud: “We werken al langer samen. Maar ICE en Truewind willen beide groeien in de Benelux. Het is duidelijk dat we elkaar meer en meer kunnen gaan versterken.”

Marcel: “Voor ICE gaat dit zeker impact hebben. Goed management is een belangrijke component van een geslaagd project. Daarin willen wij stappen zetten door onder andere zelf zitting te nemen in de benodigde Stuurgroepen.”

Hoe gaat de samenwerking vorm krijgen?

Marcel: “Onze ambitie is om naast consultancy ook projecten uit te voeren, vanuit onze visie om Trusted Advisor te zijn. We willen samen projecten doen die een win-win-winsituatie opleveren.”

Ruud: “Het mooie is dat we naar het hele spectrum kijken dat loopt van de traditionele processen en systemen tot alles wat nodig is voor de energietransitie en waarvoor (nog) geen standaard applicaties zijn, plus de integratie van die systemen. Denk aan netwerkbedrijven en energieleveranciers die moeten transformeren van SAP R3 naar S4HANA en snel nieuwe functionaliteit en applicaties willen ontwikkelen.

Denk ook aan maatwerkoplossingen voor facturatie, reconciliatie, meterstanden-apps, EV-oplossingen, et cetera. Heel interessant is het verwerken en inzichtelijk maken van nieuwe datastromen op het snijvlak van PV en Sales. Er is van alles waar we onze tanden in willen zetten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Truewind
Truewind, een van de meest ervaren OutSystems-partners, is een wereldwijde leverancier van digitale oplossingen. Door middel van applicatieontwikkeling op basis van low-code helpt Truewind organisaties bij het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen, waarbij de focus ligt op UX, UI, nazorg en testen. Het bedrijf is onder andere actief in de zorg, bankensector, verzekeringssector, automotive en retail. 
Meer over Truewind
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.