PayPal breidt zijn diensten uit om humanitaire hulp te bieden in Oekraïne

Klanten manieren bieden om snel en veilig geld te sturen naar vrienden, familie en geliefden

| PayPal | 2 min | 18 maart 2022 14:18
Copyright: PayPal
 • PayPal kondigt een uitbreiding aan van peer-to-peer transacties (P2P) tussen vrienden en familie voor Oekraïense klanten, als aanvulling op de bestaande PayPal- en Xoom-services die in Oekraïne beschikbaar zijn.
 • PayPal rekent tijdelijk geen kosten voor klanten die geld sturen naar Oekraïense PayPal-rekeningen of geld ontvangen op Oekraïense PayPal-rekeningen.
 • Oekraïense klanten kunnen geld overmaken van hun PayPal-portemonnee naar creditcards en betaalkaarten van Mastercard en Visa.
Nu de crisis in Oekraïne verergert, wordt het steeds noodzakelijker om mensen in de regio te helpen met toegang tot humanitaire hulp. PayPal breidt zijn services in Oekraïne[1] uit om klanten manieren te bieden om snel en veilig geld te sturen naar vrienden, familie en geliefden.

Services nu beschikbaar om Oekraïense klanten te helpen met humanitaire hulp:
 • Peer-to-peer-betalingen voor vrienden en familie: Nieuwe en bestaande Oekraïense PayPal-klanten kunnen nu peer-to-peer (P2P) betalingen van vrienden en familie ontvangen en verzenden.
 • Geld overmaken vanuit PayPal-portemonnee: Oekraïense klanten die geld ontvangen van vrienden en familie in hun Oekraïense PayPal-portemonnee kunnen dit geld overmaken naar hun bankrekening door de portemonnee te koppelen aan creditcards en betaalkaarten van Mastercard en Visa.
 • Vrijstelling van PayPal-vergoedingen: PayPal rekent tijdelijk geen eigen kosten voor klanten die geld sturen naar of ontvangen op Oekraïense PayPal-rekeningen. Xoom, de internationale service om geld over te maken, telefoons op te waarderen en rekeningen te betalen voor familie en vrienden over de hele wereld, ziet ook af van transactiekosten voor betalingen die naar ontvangers in Oekraïne worden gestuurd[2].
Nieuwe Oekraïense klanten kunnen deze stappen volgen om een PayPal-rekening te openen:
 1. Ga naar PayPal.com/ua/home
 2. Klik op 'Aanmelden'
 3. Voeg een mobiel nummer toe en controleer het nummer
 4. Oekraïense klanten moeten "Oekraïne" invullen als woonplaats
 5. Vul vervolgens jouw persoonlijk informatie in, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, geboortedatum en nationaliteit, en je ID-nummer en soort identificatie op (paspoort of ID).
 6. Zodra de rekening is ingesteld en geverifieerd, kunnen klanten ervoor kiezen om in aanmerking komende creditcards en betaalkaarten van Mastercard en Visa te koppelen om geld te verzenden en over te maken.
De diensten zijn vanaf vandaag beschikbaar. Oekraïense klanten kunnen vanuit hun Oekraïense PayPal-portemonnee geld verzenden en ontvangen in USD, CAD, GBP en EUR. Zodra een klant zijn geld overboekt van zijn PayPal-portemonnee naar een in aanmerking komende creditcard en betaalkaart, zal het geld beschikbaar zijn in de valuta die aan die kaart is gekoppeld.[2]

PayPal zal deze nieuwe services en vrijstelling van kosten tot en met 30 juni 2022 aanbieden. Deze uitbreiding is een aanvulling op andere diensten die voor Oekraïense klanten beschikbaar zijn, zoals Cash Pick-Up en Mobiel opladen.
 1. Alle hierin beschreven wijzigingen in services en kosten zijn van toepassing tot en met 30 juni 2022. Gezien de zich ontwikkelende situatie in Oekraïne behoudt PayPal zich het recht voor deze wijzigingen en services op elk gewenst moment aan te passen. Dergelijke aanpassingen worden onmiddellijk van kracht nadat een kennisgeving op onze website is gepubliceerd. Wisselkoersen en kosten van derden kunnen nog steeds van toepassing zijn. Alle services worden geleverd onder de voorwaarden van de bijbehorende PayPal Gebruikersovereenkomsten.
 2. Wisselkoersen en kosten die in rekening worden gebracht door de kaartuitgever of bankrekening van de klant kunnen nog steeds van toepassing zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PayPal
PayPal is al meer dan 20 jaar de leider van de digitale betalingsrevolutie. Door gebruik te maken van technologie om financiële diensten en handel handiger, betaalbaarder en veiliger te maken, stelt het PayPal-platform consumenten en handelaren in staat zich aan te sluiten bij en te gedijen in de wereldeconomie.
Meer over PayPal
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.