Shiseido kiest voor manufacturingoplossingen van Dassault Systèmes

Voor het stroomlijnen van manufacturing operations management

| Dassault Systèmes | 2 min | 21 maart 2022 13:09
Copyright: Dassault Systèmes
Consumenten geven als gevolg van de COVID-19-pandemie veel meer geld uit aan schoonheidsproducten. Daarom heeft Shiseido, een wereldwijd actieve aanbieder van beautyproducten, besloten een meerjarige licentieovereenkomst aan te gaan met Dassault Systèmes. Het 150 jaar oude beautyconcern implementeert de komende tijd de manufacturing operations management (MOM)-oplossingen voor alle grote productielocaties wereldwijd. Hierdoor kan Shiseido zijn productiesystemen veel efficiënter opzetten en inrichten, zodat het bedrijf nog sneller kan reageren op de wensen van consumenten.

Perfect Production

Shiseido heeft gekozen voor de Perfect Production-industrieoplossing van Dassault Systèmes. Deze maakt onder andere gebruik van de DELMIA Apriso-applicaties en is gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. De keuze voor Perfect Production vormt de basis voor Shiseido's 'Win 2023 and Beyond’-groeistrategie. Met deze strategie wil het beautyconcern zich transformeren, zodat het zich kan concentreren op het verbeteren van de productiviteit van de fabrieken, terwijl tegelijkertijd de kosten omlaag gaan.

Perfect Production stelt Shiseido in staat om het beheer van de productieactiviteiten en de best practices op grote productielocaties in onder andere Japan, Europa en de VS centraal vast te leggen. Zo kunnen andere locaties hier weer gebruik van maken. In één enkele virtuele samenwerkingsomgeving kan Shiseido de end-to-endplanning verbeteren en haar activiteiten optimaliseren. Dit zal de operationele prestaties, de productiviteit en de winstgevendheid verder verbeteren en productieuitdagingen oplossen zonder dat het de productkwaliteit negatief beïnvloedt. Door de flexibiliteit van de productie in meerdere regio's te verbeteren, kan Shiseido productiemiddelen nauwkeurig toewijzen, de productkwaliteit handhaven en voldoen aan zowel de wereldwijde als de lokale vraag naar zijn producten.

Tech in cosmeticasector

“De pandemie heeft ons laten zien dat consumenten prioriteit geven aan hun huidverzorgings- en wellnessroutines. Tegen 2030 willen we als beautyconcern een wereldleider zijn die mensen helpt hun unieke, persoonlijke schoonheid en welzijn gedurende hun hele leven te realiseren”, aldus Atsunori Takano, Executive Officer, CITO, Shiseido. "We verwachten dat de leidende positie van Dassault Systèmes in de cosmeticasector en de waarde die de technologie kan toevoegen aan onze productie onze groeistrategie zal versterken."

"De aandacht van de consument voor wellness wordt wereldwijd steeds groter. Toonaangevende spelers op het gebied van schoonheid zullen sneller dan ooit innovatieve nieuwe producten op de markt moeten brengen", zegt Philippe Loeb, Vice President, Consumer Packaged Goods & Retail Industry, Dassault Systèmes. “Het 3DEXPERIENCE-platform biedt fabrikanten als Shiseido een realtime virtuele productieomgeving. Dit biedt de flexibiliteit om meer te doen met hun bestaande fabrieken. Ook kunnen zij alle aspecten van de productie versnellen, zodat zij hun portfolio van persoonlijke schoonheids- en wellnessproducten voor hun klanten verder kunnen uitbreiden."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.