MET AMS; het eerste metaverse festival in Europa dat onderwerpen als Web3, de metaverse en NFTs door een culturele bril bekijkt

Kunstroutes, concerten en virtual reality maken het onderwerp metaverse toegankelijk voor een breder publiek

| MET AMS | 4 min | 22 maart 2022 9:32
Copyright: MET AMS
Van 14 tot 17 juni is eerste editie van MET AMS. Het metaverse festival vindt plaats in en om de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Het festival is de eerste in zijn soort en combineert een inhoudelijke conferentie voor professionals met een scala aan culturele side events en een nachtprogrammering voor een breed publiek. Gedurende de tweedaagse conferentie kunnen tech developers, virtual reality ontwerpers, softwareontwikkelaars en andere professionals uit de marketing, tech en crypto branche, maar ook kunstenaars, muzikanten en modeontwerpers uit de kunst en cultuursector netwerk events bijwonen en meedoen aan discussiegroepen. Daarnaast maken kunstroutes, concerten en virtual reality het onderwerp metaverse toegankelijk voor een breder publiek.

Peter Meere, medeoprichter van MET AMS: “Ontwikkelingen binnen Web3 gaan enorm snel. Buiten Europa zijn er veel events en conferenties die over het onderwerp Metaverse gaan. Wij willen ervoor zorgen dat Europa niet achter de feiten aan loopt.. MET AMS is er om Europa op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen tech, de metaverse, NFTs en Web3.” Namen als The Sandbox, Hapebeast en Rik Oostenbroek hebben hun komst al bevestigd.

Metaverse door een culturele bril

MET AMS is het eerste metaverse festival in Europa dat het onderwerp door een culturele bril bekijkt. Metaverse evenementen trekken veelal tech liefhebbers, cryptofanaten en web3-bewonderaars, maar MET AMS maakt voor een breder publiek inzichtelijk wat ontwikkelingen binnen de metaverse betekenen voor onderwerpen als kunst, muziek, mode en duurzaamheid. Tijdens het festival maken bezoekers kennis met verschillende aspecten van de metaverse. Van hoe NFTs invloed hebben op cultuur, onderwijs en gezondheidszorg tot andere belangrijke onderwerpen zoals diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid in dit nieuwe Web3-tijdperk. Het festival zal veel van de baanbrekende Web3- en metaverse-technologieën op een speciale manier tot leven brengen, waardoor het publiek deze nieuwe digitale wereld zelf kan ervaren. Edmund Howard medeoprichter van MET AMS over het evenement: “Er zijn veel blockchain, tech en crypto evenementen die interessant zijn voor een beperkt aantal mensen. De metaverse en alles wat daarbij komt kijken gaat in de toekomst impact hebben op iedereen zijn leven. Daarom organiseren we MET AMS en creëren we een event wat de massa aanspreekt.”

Immersive experience

Merken, artiesten en kunstenaars kunnen hun visie op de metaverse overbrengen door middel van immersive experiences die ze zelf inrichten. Denk hierbij aan digitale kunst tentoonstellingen, optredens en virtual en augmented reality die de blik van bezoekers verruimen en hun zintuigen op scherp stellen. Rik Woldring medeoprichter van MET AMS over het evenement: “MET AMS biedt jonge talenten uit de kunst, muziek en techwereld een podium. Ze kunnen hun werk showcasen en netwerken om mooie samenwerkingen aan te gaan met de meest dynamische en innovatieve merken.”

Passe partouts en legendary tickets

Voor het evenement zijn passe partouts en legendary tickets te koop. Passe partouts en legendary tickets geven je toegang tot exclusieve onderdelen van het evenement waaronder het openingsevenement en netwerk events. Na het scannen bij de ingang krijgen bezoekers met een passe partouts of legendary ticket een NFT, om dit mogelijk te maken werk MET AMS samen met Guts die gespecialiseerd is in ticketing op de blockchain. Internationale en lokale kunstenaars verzorgen op hun beurt het uiterlijk van de NFTs. Hoe de NFTs eruit komen te zien wordt tijdens het festival onthuld. Bezoekers van het festival kunnen vervolgens de NFT gebruiken als avatars of voor de handel op de Blockchain. Tijdens het festival zullen speciale NFT drops zijn waarvan de opbrengsten naar goede doelen zullen gaan.

Bevestigde namen

Verschillende merken en professionals uit de tech, Metaverse, web3 en creative industry hebben hun aanwezigheid bij MET AMS bevestigd. In ieder geval de volgende namen zullen de eerste editie van MET AMS vorm gaan geven.

Bevestigde namen conferentie:
  • The Sandbox - Blockchain game and virtuele wereld developer;
  • Sam Joel, Founder GiveTree - Virtuele gamewereld in de metaverse gericht op goede doelen;
  • Lisa Mayer, Founder Boss Beauties - Wereldwijd initiatief om vrouwen grotere kansen in de tech en creativiteit sector te geven;
  • Matt Sypien, Founder Hapebeast - Een van de snelst groeiende NFT-communities tot nu toe;
  • Sebastian Erasmus, Developer CyberKongz - Experts op het gebied van NFTs en De-Fi ontwikkeling;
  • Zeneca - Prominent NFT thought leader;
  • Krys Burnett - Expert op het gebied van diversity en inclusion binnen web-3.
Bevestigde namen cultuur en kunstprogramma:
  • Reuben Wu - Beroemd visueel kunstenaar en muziekproducent;
  • Laya Mathikshara - 14 jarig talentvol kunstenaar uit India;
  • Rik Oostenbroek - Nederlandse digital artist.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over MET AMS
Een 4-daags festival in Amsterdam waar de metaverse en de realiteit elkaar ontmoeten.
Meer over MET AMS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.