BrainCreators en Luminext werken samen aan intelligente oplossing voor het beheer en onderhoud van openbare verlichting

Het project wordt gesteund door zowel de provincie als de gemeente Utrecht

| BrainCreators | 2 min | 22 maart 2022 9:38
Gewaardeerd
Copyright: BrainCreators
BrainCreators, de specialist in digitale inspectie op basis van AI technologie, en Luminext, marktleider op het gebied van smart lighting, kondigen vandaag aan dat ze werken aan een intelligente oplossing voor het beheer en onderhoud van openbare verlichting. De nieuwe oplossing zal zowel worden opgenomen in de digitale weginspecteur INSPECH van BrainCreators als het smart lighting softwareplatform Luminizer van Luminext. Het project wordt gesteund door zowel de provincie als de gemeente Utrecht.

Luminext heeft met Luminizer een platform ontwikkeld om de openbare verlichting van gemeenten op afstand te beheren, te monitoren en aan te sturen. Op deze manier kunnen gemeenten vanaf de computer de straatverlichting per locatie overzien en het lichtniveau actief bijsturen wanneer gewenst. BrainCreators heeft daarnaast INSPECH ontwikkeld, een intelligente oplossing voor visuele weginspectie. Door beide oplossingen te combineren is het mogelijk om naast visuele inspecties voor wegen, ook openbare verlichting en andere smart city assets verregaand automatisch te inspecteren. Hierdoor hoeft er niet meer handmatig te worden gecontroleerd en kunnen inspecteurs vanaf hun computer consistenter, sneller en veiliger inspecties uitvoeren tegen lagere operationele kosten.

Bovendien wordt alle data van Luminizer en INSPECH met elkaar gedeeld. Hierdoor wordt de kwaliteit van objectgegevens verbeterd en verrijkt, zodat er op basis van de data voorspellingen (predictive maintenance) kunnen worden gemaakt over het te plegen onderhoud. Een ander voordeel van de samenwerking is dat ook het energieverbruik van verlichtingsinstallaties beter in beeld kan worden gebracht. Door verschillende data te combineren, zoals meetgegevens, branduren en het verbruik, kan voor het gehele areaal een compleet energieoverzicht worden getoond waarbij maatregelen en instellingen worden voorgesteld om het energieverbruik te verlagen.

Robert Tissing, General Manager bij Luminext: “Als bedrijf zijn wij continu bezig om het Luminizer platform te verbeteren. Dankzij de samenwerking met BrainCreators kunnen we straks ook visuele inspectie toevoegen aan ons platform. Hierdoor kunnen wij het onderhoud van onze klanten nog eenvoudiger maken.”

Glenn Brouwer, co-founder en Chief Revenue Officer bij BrainCreators: “Dankzij de samenwerking met Luminext kunnen we onze digitale inspecteurs verrijken met domeinkennis over openbare verlichting. Hierdoor kunnen we naast wegen ook openbare verlichting sneller, goedkoper, veiliger en efficiënter inspecteren. Bovendien hoeven inspecteurs niet meer apart de weg op omdat ze met deze smart city oplossing vanaf kantoor beslissingen kunnen nemen op basis van een dynamische digital twin concept.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BrainCreators
BrainCreators is de specialist in digitale inspecteurs, die inzetbaar zijn voor de automatische inspectie van ruimten, objecten en oppervlakten. Digitale inspecteurs zijn software as a service oplossingen, die inspectiewerk sneller, goedkoper, consistent en veiliger maken door menselijke experts te ontlasten. Elke digitale inspecteur kloont de kennis van een menselijke expert en maakt de toepassing ervan eindeloos schaalbaar.
Meer over BrainCreators
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.