Met Shopify’s Linkpop kunnen creators producten direct verkopen vanuit hun link-in-bio-pagina

Nieuwe commerce-first tool maakt het gemakkelijker om als maker en verkoper je belangrijke brand-building links op één plek onder te brengen

| Shopify | 4 min | 22 maart 2022 14:38
Copyright: Shopify
Shopify introduceert Linkpop: een tool voor creators om direct hun producten te kunnen verkopen via de link-in-bio-pagina. Deze nieuwe commerce-first tool maakt het gemakkelijker om als maker en verkoper je belangrijke brand-building links op één plek onder te brengen. Daarnaast helpt het om sociale storefronts te lanceren en om direct te verkopen op de platforms waar je al in contact staat met je volgers.

In-app aankopen

Heb je weleens een notitie gemaakt om te kijken naar dat ene nieuwe product dat je favoriete TikTok-ster steeds aanbeveelt, om vervolgens weer te vergeten wat je zoekt zodra je bij de zoekbalk van een zoekmachine aanbeland? Dat probleem kennen wij maar al te goed. Als consument kun je bladeren door de selectie van producten van de verkoper en deze direct op Linkpop kopen, zonder de social media app te verlaten (of te proberen te onthouden waar je nu ook alweer naar op zoek was).

Groeiende creatoreconomie

Goed nieuws dus voor consumenten, want de creatoreconomie – die wereldwijd naar schatting meer dan 50 miljoen creators telt – blijft groeien. In 2021 alleen al hebben investeerders 1,3 miljard dollar aan financiering in deze sector gestoken.[1] Shopify investeert in de ondersteuning van alle soorten creators met het uitbreiden van de toegang tot gerenommeerde commerce-technologie. Met deze tool wil Shopify creativiteit, community en commerce samenvoegen.

Automatische synchronisatie productcatalogus

Webshopeigenaren kunnen een account aanmaken, deze koppelen aan hun Shopify-webshop en hun Linkpop-pagina in minder dan vijf minuten inrichten met shoppable links en links naar websites, blogs, video’s en afspeellijsten. De gekoppelde links worden automatisch gesynchroniseerd met de productcatalogus van de webshop en geven zo alle productdetails weer die een klant nodig heeft op de Linkpop-pagina van de webshopeigenaar.

‘’We hebben een fantastische community op social media, met Linkpop zijn we in staat om onze volgers om te zetten naar klanten en ambassadeurs,’’ zegt Evie, YouTuber en oprichter van LongHairPrettyNails. ‘’De resultaten spreken voor zich: we hebben Linkpop gebruikt om onze meest recente productlancering te ondersteunen en konden hiermee onze conversie via social media met meer dan 600% verhogen.’’

Linkpop geeft webshopeigenaren de mogelijkheid om een online ‘etalage’ te creëren op social media om te delen met hun volgers, waar ze zich ook bevinden. Met de tool kunnen webshopeigenaren:
  • Kopers voorzien van een optimale checkout-ervaring: Linkpop wordt aangeboden door Shopify, zo profiteren consumenten van een snelle en veilige checkout-ervaring bij het doen van een aankoop op de Linkpop van een Shopify merchant. Omdat de betaling direct op Linkpop gebeurt, hoeft de consument het platform waar hij op aan het browsen was niet te verlaten om een aankoop te doen.
  • De weg naar succes: Met de gratis ingebouwde analysetool kan je als gebruiker het gedrag en de keuzes van bezoekers op jouw Linkpop inzichtelijk maken. Naast het verstrekken van statistieken als kliks op links en unieke bezoekers, toont de analysetool ook hoe goed individuele links presteren. Hiermee wordt de webshopeigenaar voorzien van een waardevol inzicht in waar hun volgers het meest mee bezig zijn.
  • Personaliseer je pagina: Als verkoper kan je veel aspecten van de Linkpop-pagina aanpassen – van de achtergrondkleur en het lettertype, tot aan de omschrijving van jouw profiel, het logo en nog veel meer – om een pagina te creëren die het merk weerspiegelt. Ook kan je als merchant foto’s uploaden bij specifieke links; zo creëer je een persoonlijke ervaring voor je volgers.
  • Voeg tot 200 links & shoppable links toe: Zodra je als merchant een account hebt aangemaakt, kan je beginnen met het toevoegen van links aan de Linkpop-pagina. Omdat je tot 200 links kunt delen op jouw Linkpop-pagina, ben je vrij om alle touchpoints toe te voegen die belangrijk zijn voor het merk: of dat nu een link is naar je nieuwste YouTube-video, een shopbare link met een nieuw product - of iets heel anders.

‘’We zien dat webshopeigenaren en creators tegenwoordig verschillende kanalen gebruiken om het gesprek met de klant aan te gaan en dat het aantal contactmomenten blijft groeien’’, zegt Mel van Lieshout, Country Manager Nederland bij Shopify. ‘’Met Linkpop hebben we een platform ontwikkeld dat alle links verzameld die op verschillende social mediakanalen worden geplaatst door merchants. En het beste van alles, we hebben de tool uitgerust met een shoppable bestemming zodat het makkelijk is om een product direct op Linkpop te kopen. Een winst voor zowel verkopers en kopers.’’

Linkpop is gratis en wereldwijd beschikbaar in het Engels, met shoppable links die momenteel alleen beschikbaar zijn voor Shopify-merchants.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shopify
Shopify is een toonaangevend bedrijf op het gebied van wereldwijde handel en biedt betrouwbare online tools voor het starten, laten groeien, op de markt brengen en beheren van retailbedrijven van elke omvang. Shopify verbetert handel voor iedereen met haar betrouwbare platform en diensten die consumenten overal ter wereld een betere webwinkelervaring bieden.
Meer over Shopify
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.