Worldline en Mainsys voeren innovatieve Visa Debit-Bancontact kaartoplossing in

Een innovatieve, gecombineerde oplossing voor rekeningen en betaalkaarten is nu beschikbaar voor banken en neo-banken

| Visa | 3 min | 22 maart 2022 15:44
Copyright: Visa
Worldline, wereldleider op vlak van betaaldiensten, sloot een partnerschap af met Mainsys Financial Software, een Belgisch IT-bedrijf dat allesomvattende betaaloplossingen aanbiedt. De gezamenlijke oplossing werd onlangs voor het eerst in gebruik genomen om betaalkaarten te beheren die zowel het Visa Debit als het Bancontact logo dragen.

Worldline stelde onlangs zijn nieuw strategisch plan voor waarin het zijn ambitie uit de doeken deed om een premium wereldwijd Paytech bedrijf te zijn in het hart van het Europese betalingsecosysteem. Dit partnerschap met Mainsys past perfect in die strategie.

De innovatieve ‘co-badged’ Visa Debit-Bancontactkaart werd dankzij de samenwerking van Mainsys en Worldline geïntroduceerd bij de Belgische coöperatieve bank NewB. De kaart wordt breed geaccepteerd dankzij de combinatie van het Bancontact en het Visa-netwerk. Deze voordelige combinatie maakt het mogelijk om voor aankopen in België te betalen, alsook in het buitenland, online of in een winkel, contactloos of niet, met één enkele kaart, terwijl er geprofiteerd kan worden van de toegevoegde waarde van apps zoals P2P-betalingen.

Transacties worden onmiddellijk gedebiteerd van de rekening en kunnen in real-time bekeken worden via het web en via de mobiele banking apps van Mainsys. Door die onmiddellijke update van de gegevens hebben de klanten van de bank de volledige controle over hun uitgaven.

De kaart kan volledig beheerd worden door de klanten via het internet of via een smartphone, vanaf het bestellen van de kaart met keuze van een geheime code (PIN), tot het beheren van de limieten en opties (aankoop via internet mogelijk, toegestane geografische gebieden etc.).

Het doel van dit partnerschap bestaat eruit om neo-banken te ondersteunen, alsook fintechs en andere kleinere bankspelers, zodat zij snel een kant-en-klare en end-to-end betaalkaartoplossing op de markt kunnen brengen. De oplossing combineert de ‘WL 1-Click Card Issuing Processing’-oplossing van Worldline met de oplossingen van Mainsys voor bankieren (F2B) en e-bankieren (FRONTeO). Met deze gezamenlijke oplossing kunnen neo-banken en fintechs eenvoudig tegemoet komen aan de behoefte van klanten die nood hebben aan een gemakkelijke oplossing voor digitaal bankieren en geïntegreerde kaartbetalingen voor hun klanten.

Christophe L'Helguen, Head of Issuing bij Worldline Financial Services, zegt: ”Dit partnerschap met Mainsys is een perfect voorbeeld van onze ambitie om verder in de waardeketen te gaan en onze klanten kant-en-klare en innovatieve oplossingen aan te bieden. Bovendien stelt het bedrijven in staat om een volwaardige digitale bank te worden op enkele weken tijd, waarna ze verschillende bankdiensten kunnen aanbieden evenals een waaier aan diensten met toegevoegde waarde.”

Alexandre Degrijse, CEO van Mainsys Financial Software, zegt: “Banken willen een kaart kunnen aanbieden die overal geaccepteerd wordt , zowel in hun eigen markt als wereldwijd, een kaart waar de klant volledige controle over heeft met onmiddellijke debet en volledig beheer online. Door de diensten van Worldline te combineren met onze expertise was het mogelijk om eenvoudige, performante en robuuste oplossingen uit te werken waarmee we tegemoet komen aan de vraag van zowel nieuwe betalingsspelers als banken die innovatief willen zijn op vlak van dekaarten die ze aanbieden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Visa
Visa Inc. (NYSE: V) is wereldleider op het vlak van digitale betalingen. Onze missie is de wereld te verbinden door middel van het meest innovatieve, betrouwbare en veilige betalingsnetwerk, dat de beste kansen biedt aan individuen, bedrijven en economieën. Ons geavanceerde wereldwijde netwerk, VisaNet, biedt veilige en betrouwbare betalingen over de hele wereld en kan meer dan 65.000 transactieberichten per seconde verwerken. Visa’s continue focus op innovatie is een katalysator voor de snelle groei van connected commerce op elk apparaat. Naarmate de wereld verandert van analoog naar digitaal, zet Visa haar merk, producten, mensen, netwerk en schaal in om de toekomst van commercie vorm te geven.
Meer over Visa
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.