Shippeo helpt UNILIN met het vergroten van klanttevredenheid

Belgische producent geeft service en efficiëntie een boost

| Shippeo | 3 min | 23 maart 2022 11:07
Copyright: UNILIN
UNILIN heeft Shippeo’s oplossing voor LTL-zendingen geselecteerd om tijdig vooraf, intern en extern, te worden geïnformeerd over de aankomsttijden van leveringen. Met deze oplossing van Shippeo, een wereldwijd toonaangevende specialist in real-time transportation visibility, zal de Belgische producent van vloerbekleding, panelen en isolatieproducten zijn service en efficiëntie een boost te geven.

UNILIN is de eigenaar van 15 toonaangevende merken, waaronder het Quickstep-merk voor vloerbekleding. Het bedrijf met het hoofdkantoor in België levert zijn producten aan klanten in meer dan 23 landen in heel Europa. Vanaf acht locaties met fabrieken, magazijnen en crossdock-centra verstuurt UNILIN met behulp van een netwerk van twintig vervoerders meer dan 100.000 zendingen per jaar aan gespecialiseerde klanten in de doe-het-zelf-sector en bouwmaterialenhandel.

Verbeteren klanttevredenheid

Door een gebrek aan inzicht in de kwaliteit en doorlooptijden van het extern transport en het ontbreken van ontvangstbewijzen moest UNILIN op zoek naar een oplossing voor optimalisatie van de supply chain en stroomlijning van de processen. Het doel: verbetering van de klanttevredenheid en behoud van de concurrentiepositie in de markt. Een fijne bijkomstigheid is dat financiele claims wegens afwijkende levertijden snel en eenvoudig kunnen worden geadresseerd en weerlegd.

Door implementatie van Shippeo’s oplossing voor real-time transportation visibility is UNILIN in staat om de actuele positie van alle zendingen die onderweg zijn te verzamelen en klanten proactief te informeren over mogelijke vertragingen. Cruciaal was Shippeo’s ondersteuning voor het volgen van less-than-truckload-zendingen (LTL), aangezien dat de belangrijkste en meest complexe transportwijze is in de supply chain van UNILIN. Shippeo’s oplossing is speciaal ontwikkeld om de problemen rondom het volgen van LTL-zendingen te verhelpen door gebruik te maken van geavanceerde integraties in combinatie met machine learning en artificial intelligence. De real-time verzamelde gegevens en analyses, samen met de automatisch gegenereerde ontvangstbewijzen, zijn voor gebruikers toegankelijk via de portal van het Shippeo-platform. De statusinformatie die door Shippeo wordt verstrekt, zal ook aan de klanten van UNILIN beschikbaar worden gesteld via hun eigen klantenportal.

Fijnmazig inzicht

Na het succes van de eerste business case voor real-time transportation visibility onderzoekt UNILIN nu of het voordeel kan worden uitgebreid met behulp van de mobiele applicatie van Shippeo. Omdat daarmee elk onderdeel van de zending individueel kan worden gevolgd, ontstaat een fijnmazig inzicht in de zendingen die met de eigen vloot worden uitgevoerd.

Dennis van Bodegom, directeur Noord-Europa van Shippeo, is verheugd om met UNILIN samen te werken: "Onze organisaties delen allebei dezelfde gedrevenheid om een excellente dienstverlening te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat onze oplossing voor real-time visibility en ons voorspellend vermogen zal leiden tot een geoptimaliseerde en proactieve supply chain waarvan zowel UNILIN als diens klanten zullen profiteren.”

Game changer

Geert van Damme, transport- en distributiemanager bij UNILIN: “Ik heb het nodige marktonderzoek gedaan. Veel bedrijven kwamen met suggesties voor oplossingen. Maar Shippeo was de enige die me kon overtuigen. Dat we onze klanten in staat kunnen stellen om volledig geautomatiseerd al onze LTL-zendingen te volgen, is een game changer. De data en de mate van inzicht waar we nu over beschikken, zorgt voor veel meer duidelijkheid over onze leverprestaties.”

Over Unilin

Unilin Group is wereldwijd een referentie in bouw en interieurdesign. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en vermarkt laminaatvloeren, samengesteld parket, luxe vinyltegels, panelen op houtbasis, sierpanelen, industriële vloeren, wand- en daksystemen en isolatieplaten. Unilin biedt werk aan 7500 mensen op 105 vestigingen over de hele wereld waaronder 30 productievestigingen. In 2020 behaalde Unilin een omzet van € 2,21 miljard. Klanten en partners kennen het bedrijf onder de naam Unilin, IVC of Godfrey Hirst. Of onder een van de merknamen zoals Quick-Step, Moduleo, Utherm, Pergo, Evola, Xtratherm of ClicWall. Unilin Group is een trots onderdeel van Mohawk Industries, ’s werelds grootste bedrijf in vloerbekleding met een omzet van $ 10 miljard en 41.600 medewerkers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over Shippeo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.