Dynabook introduceert Tecra A40-K en A50-K met nieuwe AI-toepassingen

De nieuwe notebooks zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van de mobiele werknemer

| Dynabook | 4 min | 23 maart 2022 16:20
Copyright: Dynabook
Dynabook Europe GmbH kondigt twee nieuwe devices in de Tecra-lijn aan: de 14” Tecra A40-K en de 15” Tecra A50-K. De nieuwe notebooks zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van de mobiele werknemer en verlichten tegelijkertijd de druk op IT-beheerders. Deze lichtgewichte en stijlvolle devices zijn de nieuwste toevoeging aan het Tecra-aanbod van Dynabook en zijn betrouwbaar, veilig en eenvoudig te beheren.

Veilig en beheerbaar

Ieder device is zorgvuldig ontwikkeld om het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen op het gebied van security en beheer, veroorzaakt door de versnelde overgang naar flexibelere werkvormen. Een hoge mate van veiligheid is gegarandeerd doordat beide devices voldoen aan de voorwaarden voor Microsoft’s Secured-core PC. Met dank aan het door Dynabook ontwikkelde BIOS met uitgebeide security-mogelijkheden, Trusted Platform Module (TPM) 2.0, hoogwaardige versleuteling en optionele Windows Hello-authenticatie via vingerafdruk of gezichtsherkenning, bieden gebruikers een hoog niveau van bescherming tegen dataverlies en identiteitsdiefstal. Beide devices hebben een privacy shutter voor de camera, en een optionele smart card reader biedt een extra verdedigingslinie.

Zelfs met een verspreid werknemersbestand houden IT-afdelingen controle over de Tecra devices van werknemers dankzij intelligente beheermogelijkheden. Intel® Active Management Technology (AMT) maakt eenvoudig beheer van devices mogelijk* - ook op afstand. Het BIOS van Dynabook kan op afstand geüpgrade en beheerd worden zodat maximale veiligheid gewaarborgd is.

Perfecte prestaties

De Tecra A40-K en A50-K zitten vol technologie die prestaties verbetert zodat gebruikers hun werk - snel - kunnen doen. De twee modellen zijn uitgerust met Windows 11 Pro en worden ondersteund door de nieuwste 12e generatie Intel® Core™ processoren tot i7 met een vermogen van 28 watt. Dit in combinatie met een selectie van beschikbare memory- en opslagmogelijkheden, waaronder tot 32GB aan RAM-geheugen op 2x SO-DIMM DDR4 3200 en tot 1TB aan SSD Gen4-opslag met hogere snelheden. De door Intel® Iris® Xe ondersteunde graphics-technologie biedt betere prestaties, aangevuld met Dynabook’s dual fan koelingstechnologie die het geluid van de ventilator verlaagt. Beide devices hebben een indrukwekkende batterijduur - tot 10,4 uur(1) en een snellaadfunctie die 40% batterij biedt binnen dertig minuten zodat gebruikers nooit zonder energie zitten.

“Voortbouwend op onze rijke 35-jarige erfenis, staan onze Tecra-devices wereldwijd bekend om hun robuustheid, draagbaarheid en stijl,” zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “De nieuwe A40-K en A50-K bevatten vele verbeteringen die onze visie op de B2B PC-markt en toekomstige devices weerspiegelen. Ze bieden werknemers de juiste instrumenten voor ononderbroken productiviteit, creativiteit en samenwerking - wat de werkdag ook brengt.”

Comfortabel en stijlvol

Zowel de Tecra A40-K en A50-K combineren draagbaarheid en prestaties met een opvallend, premium ontwerp. Op de bovenkant van de laptop zit een stijlvol golfdetail. Daarnaast brengt de Mystic Blue antibacteriële coating niet alleen een stijlvol accent aan, maar zorgt deze er ook voor dat 99% van de bacteriën(2) zich niet hecht aan het oppervlak.

Met mobiliteit als uitgangspunt, weegt de A40-K slechts 1,45 kilo*, met een groot, niet-reflecterend 14” HD- of FHD-beeldschem en een dikte van 18,9 millimeter. Het 15” zusterdevice biedt een iets groter scherm en een dikte van 19,9 millimeter - ideaal voor de hedendaagse, hybride gebruiker.

Het duo bevat dunne schermranden en soepele scharnieren voor een snelle start van een ergonomisch verantwoorde werkdag. Het scherm van ieder device kan opengeklapt worden tot 180 graden om documenten eenvoudiger te delen. Ook hebben beide devices een touchscreen voor meer gebruiksvriendelijkheid. Tegelijkertijd biedt een groot en verlaagd backlit toetsenbord met Clickpad en optioneel SecurePad de mogelijkheid om de hele dag comfortabel te typen. De A50-K is eveneens uitgerust met een numeric keypad.

Contact en snelheid houden

Het nieuwe Tecra-duo bevat AI-tools die productiviteit en samenwerking bevorderen, ongeacht waar werknemers zich bevinden. Dual mics met Cortana-ondersteuning hebben een AI-ruisonderdrukkingsfunctie, gecombineerd met een HD FA (face authentication)-camera met een AI-gebaseerde functionaliteit. Samen met kwalitatieve stereospeakers met DTS audioverwerking, bieden de devices onbeperkte mogelijkheden voor video- en audiobellen.

Stevig en getest

Alle elementen van de A40-K en A50-K zijn ontworpen en gebouwd in het eigen research en developmentcenter van Dynabook voor duurzaam gebruik. Het lichtgewicht chassis is uitvoerig getest op basis van de MIL-STD-810H-standaarden om vallen, extreme temperaturen, vochtigheid, trillingen en schokken te doorstaan. Een randloos, morsbestendig** toetsenbord biedt nog meer bescherming tegen schade. Om deze hoogstaande, robuuste kwaliteit te waarborgen, vallen de Tecra A40-K en A50-K onder Dynabook’s unieke Reliability Guarantee - in het geval van schade binnen de garantieperiode van een jaar krijgen klanten een gratis reparatie en teruggave van het aankoopbedrag.

Volledige connectiviteit

Of het nou op kantoor, op de thuiswerkplek of aan de keukentafel is; beide devices bieden alle connectiviteitsopties die werknemers nodig hebben. Twee Thunderbolt 4 USB-C-poorten maken snel opladen mogelijk, naast gegevensoverdracht en het aansluiten van maximaal vier monitoren. Gebruikers kunnen bovendien eenvoudig en snel accessoires aansluiten via volwaardige poorten, waaronder HDMI 2.0, LAN en additionele USB-A 3.2-poorten en een Micro SD-slot. Voor een snelle en betrouwbare verbinding, bevatten de devices Intel® AX211 2x2 Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2 voor de beste ervaring onderweg.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dynabook
Al meer dan dertig jaar zetten Toshiba laptops en technologie de standaard als het gaat om innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een meerderheidsbelang van Sharp Corporation zet Dynabook Inc. die traditie voort door waardevolle diensten te leveren die onze partners en klanten ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

Dynabook ontwerpt en produceert als enige zijn eigen laptops, tot en met de BIOS-software die draait onder Windows. Daardoor kunnen we u de best mogelijke kwaliteit, ingrijpende beveiliging en innovatieve functies bieden om uw werkdag soepel te laten verlopen.
Meer over Dynabook
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.