Nieuwste ServiceNow Platform release verhoogt productiviteit en versnelt digitale transformatie

Dankzij een modern design en uitbreiding tools voor hyperautomatisering

| ServiceNow | 7 min | 23 maart 2022 17:24
Copyright: ServiceNow
  • Toonaangevende organisaties zoals British Telecom, Becton Dickinson, City of Los Angeles, City of Santa Monica, Fujitsu, Rogers Communications en de University of California San Diego zetten het Now Platform in om productiviteit, automatisering en connectiviteit te verbeteren.
ServiceNow, het toonaangevende digital workflow-bedrijf dat de wereld van werk beter laat werken voor iedereen, kondigt vandaag de Now Platform® San Diego release aan. Met een verbeterd, moderner visueel design en nieuwe Robotic Process Automation (RPA)-mogelijkheden die hyperautomatisering mogelijk maken, is de nieuwste versie van het Now Platform ontworpen om organisaties te ondersteunen bij de grootste uitdagingen die in iedere sector en elke regio spelen, en waarmee organisaties worden geholpen klaar te zijn voor een nieuwe economie.

“Van de great resignation tot de disruptie in supply chains en de nieuwe wereld van hybride werken - grote verschuivingen in personeel en economieën wereldwijd tonen aan dat de technologische strategie de zakelijke strategie is geworden,” zegt Chirantan “CJ” Desai, chief operating officer bij ServiceNow. “Met onze Now Platform San Diego release bieden we digitale leiders de mogelijkheid om slimmere, snellere en betere manieren van werken te creëren, waarmee organisaties het volledige potentieel van hyperautomatisering kunnen benutten.”

Organisaties worstelen met hun zoektocht naar flexibele manieren van werken waarin de werknemer centraal staat, zodat personeel betrokken en productief blijft. De Now Platform San Diego release helpt klanten in alle sectoren om productiviteit te stimuleren, de meerwaarde van hyperautomatisering te ervaren en betere en slimmere ervaringen te creëren in een nieuwe wereld van werk. Dit alles op een enkel platform.

Een revolutie in werk met slimmere ervaringen

Met de introductie van Next Experience in de Now Platform San Diego release, brengt ServiceNow de ervaringen samen van de meer dan 70 miljoen jaarlijks actieve gebruikers van het platform, die ServiceNow elke dag gebruiken om hun werk gedaan te krijgen. Platformgebruikers zullen hun belangrijke werkzaamheden binnen handbereik hebben, via alle applicaties, zodat ze snel aan de slag kunnen met wat de meeste urgentie heeft. Next Experience heeft een moderne, gestroomlijnde navigatie die in iedere applicatie dezelfde ervaring biedt en licht Favorites en History uit zodat werknemers snel terug kunnen keren naar hun belangrijkste werk.

Next Experience heeft een verbeterd, modern visueel design, inclusief een volledig vernieuwde onderdelenbibliotheek, nieuwe iconen, typografie en illustraties. De ervaring biedt verbeterde personalisatie-opties zoals toegangsvoorkeuren, informatiedichtheid, lay-out-voorkeuren en de keuze tussen een lichte en donkere modus.

Met 25 speciaal ontwikkelde workspaces die een nieuw visueel design hebben, de mogelijkheid om inzichten naar boven te halen met dashboards en machine learning-toepassingen voor het toewijzen van taken en het doen van suggesties voor mogelijke volgende stappen, helpt Next Experience platformgebruikers bij het direct vinden van de informatie die ze nodig hebben en bij het sneller afronden van taken met een hoge prioriteit. Nieuwe workspaces zijn CSM Configurable Workspace, Dispatcher Workspace, HR Agent Workspace, Cloud Operations Workspace, Service Operations Workspace en Hardware Asset Manager Workspace, zodat teams in klantenservice, HR, field service en IT slimmer en efficiënter kunnen reageren op aanvragen of problemen.

Eén van de opvallende nieuwe workspace-ervaringen is Service Operations Workspace. In eerste instantie is deze workspace in San Diego beschikbaar voor IT Service Managementteams. De verwachting is dat deze in het tweede kwartaal van 2022 ook beschikbaar zal komen voor IT Operations Managementteams. Deze nieuwe workspace zal de manier waarop deze voorheen gescheiden opererende afdelingen samenwerken herdefiniëren. Traditioneel werden beide groepen als losstaande functies binnen de IT-organisatie beschouwd. Service Operations Workspace brengt ze samen zodat proactieve, naadloze werknemerservaringen geleverd kunnen worden en IT-kenniswerkers zoals servicedesk-medewerkers en operationele teams uitgerust worden met AI-ondersteunde begeleiding om problemen snel op te lossen.

De waarde van hyperautomatisering vergroten op één platform dankzij RPA-mogelijkheden

Organisaties moeten nieuwe digitale zakelijke modellen omarmen om snel in te kunnen spelen op veranderende marktomgevingen en klantvragen. Maar niet-verbonden, kritieke systemen en afhankelijkheid van gespecialiseerde Centers of Excellence creëren automatiseringseilandjes, met als gevolg duur, repetitief en handmatig werk voor werknemers dat de digitale transformatie belemmert.

Hyperautomatisering vormt de oplossing door technologieën zoals low-code applicatieontwikkeling, artificial intelligence, integratie en RPA te combineren en moderne, legacy of ongestructureerde databronnen te verbinden en digitale transformatie te versnellen.

In de Now Platform San Diego release voegt ServiceNow het laatste ingrediënt toe aan de bestaande technologieën om hyperautomatisering mogelijk te maken, met de introductie van Automation Engine. Dit is een complete automatiserings- en integratie-oplossing die Integration Hub combineert met nieuwe RPA-mogelijkheden, waarmee gemiddeld een drie keer snellere time-to-value mogelijk wordt gerealiseerd. Samen met ServiceNow’s native low-code appontwikkelingsproduct, App Engine, biedt Automation Engine kant-en-klare oplossingen die eenvoudig te gebruiken zijn zonder dat daarvoor extra training nodig is. Werknemers kunnen zo handmatige en repetitieve handelingen automatiseren en verbinding maken met ieder systeem - ongeacht of dit systeem modern of ouderwets is.

Automation Engine bevat ook het gloednieuwe RPA Hub, waarmee een centrale controlekamer digitale robots kan monitoren, beheren en inzetten. Op die manier kunnen organisaties repetitieve, handmatige taken automatiseren, bedrijfsprocessen stroomlijnen en werknemersproductiviteit stimuleren - zonder een verhoogde kans op menselijke fouten.

RPA Hub bevat 1300+ kant-en-klare onderdelen om de time-to-value te verkorten voor automatiseringsinitiatieven, en een RPA Desktop Design Studio waarmee gebruikers beheerde en onbeheerde bots kunnen ontwerpen, testen en publiceren. No code-toegang tot RPA Hubs is ingebouwd in Flow Designer via de RPA Hub Spoke, waardoor iedere ServiceNow-ontwikkelaar RPA Hub naast Integration Hub kan draaien, alles binnen een vertrouwde interface.

Introductie van nieuwe out-of-the-box brancheoplossingen

Verschillende sectoren hebben specifieke oplossingen nodig om hun digitale transformatie te bevorderen. De Now Platform San Diego release bevat branchespecifieke oplossingen die inspelen op de kenmerkende digitale behoeften van banken, verzekeraars en telecom- en technologiebedrijven.
  • Banken: ServiceNow helpt banken bij het creëren van meer transparante, herhaalbare processen om de ervaringen van eindklanten te verbeteren. De nieuwe Deposit Operations for Banking-oplossing automatiseert veel voorkomende verzoeken rondom betaal- en spaarrekeningen en depositocertificaten, waardoor bankmedewerkers hun werk snel kunnen afronden, en Client Lifecycle Operations for Banking beheert onboarding, rekeningupdates, KYC-updates en processen rondom overlijdensberichten op een snelle, meer compliant manier.
  • Verzekeraars: ServiceNow moderniseert de verzekeringsactiviteiten met zijn allereerste oplossing die specifiek is afgestemd op de eisen van verzekeraars en hun klanten. Dit bevat onder andere mogelijkheden voor Personal and Commercial Lines Servicing die polisafhandeling tussen maatschappijen en hun klanten, polishouders en distributiepartners in zowel de particuliere als de commerciële sector mogelijk maken, op basis van ACORD-normen ter verbetering van de consistentie en de samenwerking.
  • Technologieleveranciers: ServiceNow lanceert zijn eerste specifieke oplossingen voor technologieleveranciers om de ervaringen van klanten en ecosystemen op elkaar af te stemmen en snel nieuwe diensten te lanceren, zodat ze het tempo van veranderingen en de toenemende vraag naar cloudgebaseerde en managed services kunnen bijhouden. Nieuwe producten zijn onder meer Technology Provider Service Management om de klantenservice en operations te combineren met AI-gestuurde selfservice en ondersteuning voor proactievere klant- en ecosysteemervaringen. Order Management for Technology Providers helpt de omzet te verhogen door producten en diensten snel en gecontroleerd te lanceren en te leveren.
ServiceNow blijft investeren in brancheoplossingen om organisaties te helpen snel waarde te creëren, waaronder de introductie van nieuwe telecommunicatieoplossingen zoals Order Management, Service Management en Operations Management voor telecomproviders

"Organisaties concurreren tegenwoordig steeds meer op ervaring, zowel wanneer het om werknemers als klanten gaat, om talent te behouden, omzet te verhogen en veerkracht te stimuleren,” zegt Dr. Lara Greden, Research Director for IDC's Platform as a Service (PaaS) practice. “Het stroomlijnen van de manier waarop het werk over teams en functies heen wordt uitgevoerd, met slimme, verbonden ervaringen en door het samenbrengen van verspreide systemen, silo's en processen op één platform, zal een strategisch voordeel zijn. We verwachten dat de nieuwe oplossingen van ServiceNow organisaties zullen helpen om productievere werknemerservaringen te bieden, beter samen te werken met hun klanten en hun investeringen in technologie sneller terug te verdienen.”

Wat klanten en partners zeggen over de Now Platform San Diego release

British Telecom - “De telecommunicatieoplossingen van ServiceNow helpen BT onze digitale transformatie te versnellen en te vereenvoudigen door één platform te gebruiken in plaats van vele complexe tools en systemen,” zegt Gary Wright, Head of ServiceNow Platform Engineering bij British Telecom. “Door gebruik te maken van zowel ServiceNow Telecommunications Service Management en Order Management for Telecommunications hebben we een eenvoudige en krachtige werkomgeving gecreëerd die agents graag gebruiken, en we hebben de time-to-market versneld door workflows voor orderbeheer in slechts 5 weken te lanceren.”

Fujitsu - “Bij Fujitsu richten wij ons op het stimuleren van mensgerichte innovatie voor onze klanten om een duurzamere wereld te creëren,” zegt Carey Blunt, Global Head of ServiceNow Offerings bij Fujitsu. “Het Now Platform maakt het makkelijk om nieuwe diensten te lanceren en deze naadloos te leveren, zowel intern als aan onze klanten, zodat we het snelle tempo van de veranderingen in de huidige digitale wereld voor kunnen blijven. We zijn enthousiast over de nieuwe, op de technologiesector gerichte producten in San Diego en hoe deze ons zullen helpen om zowel de service-ervaring voor onze klanten te verbeteren als nieuwe diensten op de markt te brengen."

Insight - “Als ontwerppartner hebben we ServiceNow gevraagd om het voor solution integrators zoals Insight eenvoudig te maken om onze producten en diensten te leveren aan klanten die gebruikmaken van het Now Platform,” zegt Mike Gaumond, senior vice president of strategy, Insight. “Een nieuwe oplossing voor serviceverzoeken in San Diego maakt naadloze integratie met de ServiceNow-instances van onze klanten mogelijk om volledige digitale betrokkenheid te realiseren, en biedt de mogelijkheid om in enkele minuten op te lossen wat eerder dagen of weken kostte.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ServiceNow
ServiceNow (NYSE: NOW) laat werk beter werken voor mensen. Ons cloudbased platform en onze oplossingen bieden een digitale workflow die de ervaring en productiviteit van zowel werknemers als organisaties verbetert. 
Meer over ServiceNow
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.