Dataiku stelt financiële tech-veteraan Adam Towns aan als CFO om de volgende groeifase te leiden

Towns treedt nu toe tot een snel groeiend bedrijf met 60 procent jaar-op-jaar groei in Annual Recurring Revenue

| Dataiku | 2 min | 23 maart 2022 17:27
Afbeelding: Adam Towns, CFO bij Dataiku | Copyright: Dataiku
Dataiku, het platform voor ‘Everyday AI’, stelt tech-veteraan Adam Towns aan als Chief Financial Officer. Towns leidde eerder Mimecast door een succesvolle beursintroductie en onder zijn toezicht zag het bedrijf de omzet vervijftienvoudigen. Towns treedt nu toe tot een snel groeiend bedrijf met 60 procent jaar-op-jaar groei in Annual Recurring Revenue (ARR), met meer dan 150 miljoen dollar in ARR totaal.

"Het is duidelijk dat de rol van data en AI in de toekomst alleen maar groter wordt en Dataiku loopt voorop in deze beweging", aldus Towns. "De vraag naar deze technologie is immens en zal alleen maar blijven groeien naarmate nog meer organisaties de ongelooflijke voordelen ervan ervaren in allerlei soorten bedrijfsfuncties en use cases. Dit enorme marktpotentieel, in combinatie met Dataiku's uitstekende staat van dienst, cultuur en team, maakte het voor mij een makkelijke beslissing om hier aan boord te stappen."

Voordat hij bij Dataiku aan de slag ging, was Towns CFO bij Sisense, waar hij leiding gaf aan het wereldwijde Finance & Business Operations-team van het bedrijf. Daarvoor was hij Senior VP Strategic Finance en FP&A bij Mimecast, waar hij het bedrijf in 2015 door een succesvolle beursgang loodste en het bedrijf wereldwijd opschaalde van 100 werknemers en 30 miljoen dollar omzet naar bijna 2000 werknemers en meer dan 500 miljoen dollar omzet.

Towns gaat leiding geven aan Dataiku's financiële strategie en operaties, gericht op het uitbreiden van de reeds bloeiende business. Hij treedt toe nu het bedrijf het afgelopen jaar een opmerkelijk momentum heeft gekend, met als hoogtepunten onder meer:
  • Een serie E-financieringsronde van 400 miljoen dollar bij een waardering van 4,6 miljard dollar.
  • Bijna een verdubbeling van het personeelsbestand, met meer dan 400 nieuwe werknemers wereldwijd, waarvan 40 procent vrouw is.
  • De opening van 11 nieuwe kantoren wereldwijd, waaronder vestigingen in Raleigh in North Carolina, Chicago in Illinois, Frankfurt in Duitsland en Shibuya in Japan
  • De introductie van nieuwe en uitgebreide samenwerkingen met leiders in de cloud-industrie waaronder de Microsoft Azure Marketplace, Amazon Web Services Marketplace en Google Cloud Marketplace. Daarnaast werd Datiku door Snowflake erkend als Data Science Partner van het jaar.

"Adam past perfect bij ons en voegt zich bij ons op het perfecte moment, nu AI doorbreekt in de mainstream en we onze volgende groeifase ingaan", zegt Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku. "Zijn ervaring met het leiden van een bedrijf door een periode van wereldwijde hyper-expansie, gecombineerd met zijn passie voor data analytics en opkomende technologieën, geeft mij enorm veel vertrouwen dat er voor Dataiku een lange termijn groei is weggelegd en we onze klanten kunnen voorzien van Everyday AI."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dataiku
Dataiku is het gecentraliseerde platform dat het gebruik van data science, machine learning en AI in organisaties democratiseert. Met Dataiku hebben zij alles wat nodig is om de hele ‘datareis’ af te leggen, van datapreparatie tot grootschalige analytics en enterprise BI. Het platform van Dataiku zorgt ervoor dat data-experts en andere professionals kunnen samenwerken en biedt best practices voor - en shortcuts naar - het implementeren en beheren van machine learning- en AI-projecten. Door dit alles samen te brengen in een gecentraliseerde en gecontroleerde omgeving is Dataiku de katalysator voor datagedreven organisaties.
Meer over Dataiku
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.