Marktplaats voor woningverduurzaming Solvari versterkt leidende positie met overname Casius en Twizzi

Vierde overname in 14 maanden tijd helpt dienstverlening, bereik en service verder te verbeteren

| Solvari | 3 min | 23 maart 2022 17:36
Afbeelding: Team Solvari en Casius voor de vestiging in Lokeren | Copyright: Solvari
Solvari, de marktplaats waar consument en vakman elkaar kunnen vinden, heeft Casius en Twizzi overgenomen. Met deze vierde overname in de afgelopen 14 maanden versterkt Solvari haar positie in de Benelux verder. De overnames zijn erop gericht om meer consumenten in de Benelux beter te ondersteunen bij het vinden van de juiste vakman.

Solvari is sinds 2009 uitgegroeid tot het grootste marktplaats voor klussen van de Benelux. Het platform is gespecialiseerd in het vinden van de juiste vakman voor een consument die een klus- of bouwproject wil uitbesteden. Hierbij ligt de focus op woningverduurzaming. Vandaag de dag brengt Solvari ruim 3.000 consumenten per dag in contact met een vakman in Nederland & België. Jaarlijks helpt het platform circa 500.000 consumenten met het realiseren van hun (ver)bouwproject. Het aantal actieve vakmensen en vakbedrijven stijgt door naar ongeveer 5.000.

Casius is al meer dan twintig jaar succesvol op de Nederlandse en Belgische markt. Sinds 2000 helpt een ervaren team van 25 medewerkers om een betrouwbare vakman te vinden vanuit de kantoren in Amsterdam en Lokeren (België). Casius en Twizzi bemiddelden sinds 2000 voor meer dan 2 miljard euro aan (ver)bouwprojecten bij particulieren. Ingmar Algera blijft in de nieuwe constructie aan als directeur van het bedrijf.

Mede-oprichter Toon Vanagt: "Na 22 jaar is onze gefragmenteerde markt van digitale klusplatformen in de (ver)bouwsector rijp voor een consolidering. Als ondernemer heb je dan de keuze om zelf op overnamepad te gaan of aan te sluiten bij een sterke groep. Wij waren het laatste jaar erg onder de indruk van de strategische overnames die Solvari met hulp van investeringsmaatschappij Vortex deed in onze thuismarkten. Wij zagen ook de evidente synergiën en samenwerkingsmogelijkheden. De klimaatcrisis versnelt bovendien de nood aan verduurzaming van het woningbestand. Dit stelt de bouwbedrijven en woningeigenaren voor grote uitdagingen om beschikbare en ervaren vakbedrijven te vinden, die snel woningen zo klimaatneutraal mogelijk helpen maken. Solvari legde zich de afgelopen jaren sterk toe op de vergroening van bouwsector. Ons netwerk vormt daarbij een sterke aanvulling om die maatschappelijke doelstelling bedrijfsmatig te helpen realiseren."

CEO Dennis van den Bos van Solvari: "We kijken er naar uit om de uitgebreide ervaring en het netwerk van Casius en Twizzi toe te voegen aan onze Solvari groep. Hiermee bouwen we samen versneld verder aan een onbetwist marktleiderschap in Nederland en België en verwachten door te groeien naar een kleine €20 miljoen euro omzet. Met de recente overnames beschikken we over een groter aanbod van kwalitatieve diensten voor onze klanten. We kunnen hiermee ons steentje bijdragen tot de versnelde verduurzaming van het woningbestand."

Slagkracht met Vortex Capital Partners

Sinds 2018 heeft het Amsterdamse Vortex Capital Partners een meerderheidsbelang in Solvari, waarmee de financiële slagkracht voor de buy-and-buildstrategie aanwezig is. Eerder nam Solvari het Belgische klusnetwerk Buldit over, Power Leaf Group (bekend van zonnepanelen.net) en het Vlaamse platform Offrea. Solvari vergrootte hiermee in een eerder stadium al het online bereik en het aantal beschikbare vakmensen exponentieel. Solvari, waar circa 80 mensen werkzaam zijn, blijft zich oriënteren op de markt voor nieuwe overnames.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Solvari
Solvari is sinds 2009 uitgegroeid tot het grootste digitale matchmaking platform van de Benelux. Het platform is gespecialiseerd in het vinden van de beste match tussen professionals en particulieren die een klus- of bouwproject willen uitbesteden. Hierbij ligt de focus op woningverduurzaming.
Meer over Solvari
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.