GTT lanceert Secure Connect voor betere beveiliging enterprise cloud-omgevingen

GTT Secure Connect voldoet aan de groeiende behoefte van veilige toegang tot bedrijfsmiddelen

| GTT | 3 min | 24 maart 2022 14:40
Afbeelding: Het GTT SASE-framework | Copyright: GTT
  • GTT Secure Connect maakt gebruik van het SASE-framework (Secure Access Service Edge) en dient als uitbreiding GTT's portfolio van Secure Networking Services
  • Nieuwe oplossing voldoet aan behoefte van enterprises aan veilige toegang vanaf elke locatie
  • Combinatie van security- en netwerkfunctionaliteit verbetert prestaties en verlaagt risico's
GTT Communications, Inc., de toonaangevende wereldwijde leverancier van cloud-netwerken aan multinationale klanten, lanceert vandaag Secure Connect. Deze oplossing versterkt de beveiliging van bedrijfsnetwerken die verbonden zijn met internet en waar gebruikers onafhankelijk van plaats toegang tot hebben. De nieuwe dienst is gebaseerd op het SASE-framework en integreert met GTT Managed SD-WAN. GTT Secure Connect maakt gebruik van één cloud-platform voor soepele en volledige netwerkbeveiliging en biedt een scala aan functies, waaronder tools voor CASB (Cloud Access Security Broker), SWG (Secure Web Gateway), ZTNA (Zero Trust Network Access) en FWaaS (Firewall as a Service).

GTT Secure Connect voldoet aan de groeiende behoefte van veilige toegang tot bedrijfsmiddelen in omgevingen waarin op grote schaal digitale technologieën en cloud-applicaties worden ingezet waar personeel op afstand mee kan werken. GTT Secure Connect maakt gebruik van een cloud delivery-model dat gecentraliseerde beleidsbeheer biedt op locatie- en gebruikersniveau voor een verbeterde schaalbaarheid en de beveiligingsgrenzen uitbreidt tot ieder endpoint. Daarbij zorgt de integratie van beveiliging met de functionaliteit van GTT Managed SD-WAN voor betere prestaties en eenvoudiger netwerkbeheer.

De uitgebreide, op SASE gebaseerde features kunnen worden afgestemd op de individuele eisen van ondernemingen voor antivirus-, firewall-en anti-malware-oplossingen, effectievere blokkering van malafide websites, verbeterde cloud security monitoring en preventie van ongeautoriseerde toegang tot netwerkbronnen in een hybride werk-model. Met GTT Secure Connect is netwerktoegang gebaseerd op de identiteit van de gebruiker, het apparaat en de applicatie, in plaats van de fysieke locatie of het IP-adres. Dit maakt naadloos en veilig contact mogelijk tussen gebruikers, private-, SaaS, publieke clouds en het datacenter van de onderneming.

"In een bedrijfsomgeving waar de digitalisering en het gebruik van cloud-applicaties cruciaal is geworden, gecombineerd met de ondersteuning van een hybride gebruikers en waarin het cyberdreigingslandschap intensiveert, vragen klanten om allesomvattende met het netwerk geïntegreerde beveiligingsoplossingen die een verbeterde gebruikerservaring bieden", aldus Don MacNeil, COO van GTT. "GTT Secure Connect is ontworpen om aan deze eisen te voldoen dankzij de inzet van onze toonaangevende SD-WAN-capaciteit in combinatie met ultramoderne, cloud-based beveiligingstechnologieën. Dit levert een effectievere en efficiëntere oplossing, die next-generation connectiviteit en bescherming biedt die centraal kan worden beheerd."

Volgens onderzoeksbureau Omdia heeft wereldwijd slechts 15 procent van de ondernemingen een volledig ontwikkelde aanpak van cyberbeveiliging en digitale risico's. Verder onderzoek van het bedrijf toont aan dat wanneer SD-WAN wordt gecombineerd met beveiliging, enterprises extra toegevoegde waarde zien ten opzichte van alleen SD-WAN.

"Omdia ziet dat netwerkbeveiliging een blijvend aandachts- en investeringsgebied blijft voor enterprises. De transformatie van bedrijfsnetwerken moet de complexe beveiliging aankunnen van internet-VPN's, cloud-applicaties en de op afstand werkende medewerkers ", zegt Cindy Whelan, practice leader, enterprise network services bij Omdia. "GTT's nieuwe Secure Connect brengt netwerken en beveiliging samen, ondersteund door professionele dienstverlening, om ondernemingen te helpen met hun beveiligings- en prestatiebehoeften in een tijd van snelle digitale transformatie en een intensivering van het dreigingslandschap."

Het onderliggende technologieplatform van GTT Secure Connect is Prisma® Access, geleverd door Palo Alto Networks, een industrieleider op het gebied van wereldwijde cyberbeveiliging. GTT Secure Connect integreert Prisma Access met GTT's Software Defined Networking-oplossingen (SDN) en wereldwijde Tier 1 IP-netwerk. GTT Secure Connect wordt aangevuld met GTT Professional Services, dat de technische expertise en operationele ervaring biedt om de complete oplossing te ondersteunen, van initieel ontwerp tot installatie en doorlopend service management. Dit omvat projectbeheer, technisch beheer en ondersteuning bij incidentbeheer. Via EtherVision, GTT's centrale klantenportaal voor zelfbeheer voor klantbeheer, biedt GTT Secure Connect klanten het inzicht en de controle die ze nodig hebben om hun netwerk te beheren en hun beveiligingsgebied te mana

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GTT
GTT (NYSE: GTT) verbindt mensen en bedrijven wereldwijd met iedere applicatie in de cloud. Onze klanten profiteren van de beste service experience, gebouwd op onze kernwaarden van eenvoud, snelheid en flexibiliteit. GTT bezit en beheert een wereldwijd Tier 1 internetnetwerk en voorziet klanten overal ter wereld van een uitgebreid pakket aan cloud netwerkdiensten.
Meer over GTT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.