Wachtwoordopslag bevat risico’s juist voor snelgroeiende bedrijven

Meer dan een derde van de ondervraagde snelgroeiende bedrijven hebben 3 tot 5 cyberaanvallen meegemaakt

| Beyond Identity | 2 min | 24 maart 2022 19:52
Uit een recent onderzoek van Beyond Identity, de aanbieder van onzichtbaar op de achtergrond werkende multi-factorauthenticatie (MFA), onder meer dan 1.000 werknemers van snelgroeiende bedrijven blijkt hoe kwetsbaar deze organisaties zijn voor beveiligingsdreigingen die voorkomen uit wachtwoordtechnieken die niet goed functioneren. Ondanks het feit dat het kraken van wachtwoorden de meest voorkomende methode is voor hackers om toegang te krijgen tot het netwerk, bleek uit het rapport dat juist snelgroeiende bedrijven onveilige technieken gebruiken om wachtwoorden op te slaan.

Deze laksheid in beveiliging leidt ertoe dat snelgroeiende ondernemingen regelmatig te maken kregen met inbreuken. Meer dan een derde van de respondenten (35%) zegt dat hun bedrijf al tussen drie en vijf keer is aangevallen door cybercriminelen. Een vijfde (20%) van hen heeft dit zelfs vaker meegemaakt. Snelgroeiende bedrijven zijn een populair doelwit van aanvallen omdat er bij deze organisaties, zoals de naam al doet vermoeden, veel kapitaal op het spel staat. Maar, volgens het onderzoek bleken zij echter beter in staat om hun fondsen veilig te stellen dan bedrijven met een normaal groeipatroon, waarvan de verliezen gemiddeld meer dan 100.000 dollar bedroegen.

Ondanks de inzet van slechte wachtwoordbeheer-technieken, bleek uit het rapport dat 62% van de respondenten van mening was dat hun snelgroeiende werkgevers proactief zijn op het gebied van online beveiliging, terwijl iets meer dan de helft (55%) aangaf zelfs de meest elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het beperken van beheerrechten op het netwerk. Snelgroeiende bedrijven verdienen nog een pluim: velen van hen trokken direct de teugels aan nadat zij te maken kregen met een beveiligingslek. Volgens 70% van de respondenten begonnen hun werkgevers na een incident met voorlichting over cyberbeveiliging en 60% van hen zegt dat een beveiligingslek leidde tot het maken van gegevensback-ups. Bij minder dan de helft van zowel de snelgroeiende bedrijven als de bedrijven met een normaal groeipatroon leidde een incident echter tot het afsluiten van een cyberverzekering of het installeren van IT-beveiligingssoftware. Hoewel het bemoedigend is dat deze bedrijven beginnen met beveiligingsmaatregelen, toont het onderzoek aan dat zij er uiteindelijk niet afdoende in slagen om hun werknemers en kritieke gegevens veilig te houden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Beyond Identity
Beyond Identity is de aanbieder van het veiligste authenticatieplatform ter wereld. Het slecht de grenzen tussen cybersecurity, identiteitsverificatie en apparaatbeheer. Beyond Identity zorgt daarmee voor een fundamentele verandering in de manier waarop de wereld zich aanmeldt. Zijn oplossing maakt een einde aan wachtwoorden en biedt gebruikers een soepele multi-factor aanmeldingservaring. Beyond Identity biedt daarnaast de zero trust toegang die nodig is voor het beveiligen van hybride werkomgevingen. Zijn geavanceerde platform beheert nauwgezet welke gebruikers en apparaten toegang kunnen krijgen tot bedrijfskritische IT-bronnen in de cloud. Het verzamelt tientallen risicosignalen voor aanmeldingen van gebruikers en apparaten om organisaties aan continu risicogebaseerd toegangsbeheer te helpen. De innovatieve architectuur van zijn platform ruilt wachtwoorden in voor de beproefde asymmetrische cryptografie die aan de basis staat van het encryptieprotocol TLS en beschermt dagelijks voor biljoenen euro’s aan transacties. Organisaties doen een beroep op Beyond Identity om cyberaanvallen te blokkeren, bedrijfskritische data te beschermen en te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving.

Beyond Identity is opgericht door Jim Clark en TJ Jermoluk, die met Netscape en @Home Networks de aanzet gaven tot de eerste commerciële toepassingen van het internet. Dit dynamische duo verzamelde een sterrenteam om zich heen en ontwikkelde ’s werelds meest geavanceerde platform voor wachtwoordloos identiteitsbeheer in een tijd waarin digitale transformatie zich binnen elk bedrijf doet gelden en cyberaanvallen hoog op de lijst van bedrijfsrisico’s staan. Beyond Identity haalde voor 105 miljoen dollar aan financiering op bij de vooraanstaande investeringsmaatschappijen Koch Disruptive Technologies (KDT) en New Enterprise Associates (NEA).
Meer over Beyond Identity
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.