Waar in Nederland is men het minst tevreden met hun internetabonnement?

Uit het onderzoek blijkt dat het percentage klanten dat kiest voor een internetabonnement van Caiway of Delta laag is

| ProviderCheck | 2 min | 25 maart 2022 9:18
Afbeelding: Waar in Nederland is men het minst tevreden met hun internetabonnement? | Copyright: ProviderCheck
Jaarlijks maken duizenden mensen gebruik van de gratis internet en tv vergelijker van ProviderCheck.nl om een keuze te maken voor een nieuwe internetprovider. Een goede reden om te gaan vergelijken kan zijn omdat mensen niet meer tevreden zijn met hun huidige internetabonnement. Maar waar in Nederland zijn de internetgebruikers het minst tevreden en voor welke providers wordt dan gekozen? ProviderCheck.nl zocht het uit.

ProviderCheck.nl is benieuwd in welke Nederlandse plaatsen in 2021 het meest is overgestapt naar een nieuwe internetprovider. Dan kom je al snel op de grote plaatsen, met veel inwoners uit. Om een eerlijke vergelijking te maken heeft ProviderCheck.nl per woonplaats gekeken hoeveel mensen via hen een nieuw abonnement hebben afgesloten. Daarnaast hebben zij naar het inwonersaantal van de verschillende plaatsen gekeken. Met de percentages die daaruit kwamen hebben zij een Top 10 van woonplaatsen samengesteld waar in 2021 het meest is overgestapt:
  1. Maassluis;
  2. Schiedam;
  3. Amsterdam;
  4. Rotterdam;
  5. Groningen;
  6. Utrecht;
  7. Haarlem;
  8. Eindhoven;
  9. Arnhem;
  10. Zwolle
Overige plaatsen waar mensen niet blij lijken te zijn met hun internetabonnement zijn: Gouda, Den Haag, Delft, Almelo, Leiden, Rijswijk, Zutphen, Tilburg, Hilversum en Dordrecht.

Voor welke internetprovider wordt het meest gekozen?

In Maassluis lijkt men het minst tevreden geweest met hun internetaansluiting, in deze plaatst wordt namelijk procentueel gezien het meest gekozen voor een nieuwe internetprovider. Maar welke providers zijn het populairst? Ook dat zocht ProviderCheck.nl uit. Zij hebben naar alle overstappen uit de plaatsen in bovenstaande Top 10 gekeken. Per provider zijn de aantallen overstappen bij elkaar opgeteld en daaruit bleek dat T-Mobile (29%) de meeste gekozen provider is, op de voet gevolgd door Ziggo (28%), Online.nl (11%) en KPN (11%). De volledige uitslag:
Provider Percentage
T-Mobile 29%
Ziggo 28%
Online.nl 11%
KPN 11%
Budget Alles-in-1 9%
Youfone 8%
Caiway 1,4%
Overig 1,1%
Delta 0,2%
Solcon 0,04%
Uit het onderzoek blijkt dat het percentage klanten dat kiest voor een internetabonnement van Caiway of Delta laag is. Hier is wel een logische verklaring voor, beide providers leveren hun producten namelijk niet in heel Nederland. Dan valt nog 1,1% van de overstappen in de categorie ‘overig’. Onder ‘overig’ vallen onder andere providers die op het moment van het schrijven van dit onderzoek niet langer actief zijn op de Nederlandse markt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ProviderCheck
ProviderCheck.nl is een 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor telefoon-, televisie- en internetproviders voor consumenten. De website is in 2008 opgericht door twee vrienden met als doel anderen zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van het best passende internetabonnement. Op de website vind je daarom niet alleen een prijsvergelijker waarbij alle bekende providers aangesloten zijn, maar ook onder andere een speedtest, postcodechecker en een uitgebreide kennisbank om de keuze voor een provider zo goedkoop en doorzichtig mogelijk te maken.
Meer over ProviderCheck
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.